Nejste přihlášen/a.
Kdo hradí vstupní prohlídku při vstupu do zaměstnání? Je možné si ji nechat proplatit zpětně?
Díky
Toto si hradí žadetel o práci,ale solidní zaměstnavatel toto vrátí (na základě účtenky od lékaře) ,Nesolidní nevrátí nebo vůbec toto nebude vyžadovat!
doplněno 05.07.15 13:14:Ju já nešířím bludy,jsou takoví zaměstnavatelé a ais si toto co jste popsal berou na triko!Dokonce když jsem mu říkal o volnu na prohlídku a že bych měl (jakožto lešenář) chodit ročně -tak na mne koukal jako tydýt! Po nikom z nás toto nevyžadoval dokonce ani školení řidičů-referentů,školení na lešení,prohlůídky atd.Jediné co vyžadoval před vstupem-výpis z rejstříku trestů!Měl byste se naučíst číst!
Nepravda - prohlídka před nástupem do zaměstnání je povinná a zaměstavatel nemá povinnost ji platit / platí až periodické/, a pokud by ji nevyžadoval nemůže jmenovaného bez rizika zaměstnat - jsou zaměstnání kde se např. nemohou dostat lidi nemocní např - schyzofrenici, padoucnice, kožní choroby, silná cukrovka, atd...při pracovním úrazu např. jdou pak ohledy stranou a pojišťovna chce doložit zda poškozený měl zdravotní předpoklady pro výkon práce tj. zdravotní prohlídku/ a pokud nedoložíte zdrav prohlídku tak hezky z hrušky dolů a platíte...takže nešiřte bludy že ji zaměstnavatel nebude vyžadovat...
Vstupní prohlídka je povinná. Větší podniky mají smlouvu s určitým lékařem, který tyto prohlídky provádí všem budoucím pracovníkům. V tomto případě pacient neplatí nic. Lékař je placen firmou.
Ostatní zaměstnavatelé posílají pracovníky k jejich lékařům. Vstupní prohlídku ale musí mít všichni, by´t každý od jiného, od toho svého. To už pacienti platí. Různě, podle toho, jak hlubokou kapsu pan doktor má. 250, 300, 400, i 500 Kč.
Pak už záleží na zaměstnavateli. Ten slušný proplatí. Většinou ale až po skončení zkušební doba - po 3 měsících. Proč by zbatečně platil za někoho, kdo tam vydrží 14 dní a odejde?
Ti ostatní neproplatí. Znala jsem zaměstnavatele, který zaměstnával osoby se zdravotním postižením. Prohlídky si museli platit sami, nejen vstupní, ale každý další rok /prý zda jsou dosud schopní/ a nevrátil jim nikdy nic. Jaga.
Už dlouho nepracujete? Co jsem se setkal tak jsou případy buď
mají svého závodního lékaře a nic neplatím
mají svého nasmlouvaného lékaře kam mě pošlou a platím a solidní zaměstnavatel i proplatí a nebo taky ne
pošlou mě k mému obvoďákovi a buď mi zaměstnavatel prohlídku proplatí nebo ne. Tuto poslední volbu jsem moc často nepotkával. Většinou mě budoucí zaměstnavatel poslal ke svému nasmlouvanému lékaři a platil jsem přímo v ordinaci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.