Nejste přihlášen/a.
Potřebuji prosím radu.Synovi zabavil exekutor věci.Já by sem mu chtěla opatřit,alespoň pračku a ledničku,nějakou starší,ale mám obavu,aby mu to další exekutor zase nezabavil.Exekutor chce smlouvu té věci na jméno,stvrzenku o zaplacení a to,když ty věci jsou koupené třeba z inzerátu, nebo od znáného,tak mě tyto papíry nikdo nedá. A že by si každý schovával potvrzené záručáky a ještě se jménem o tom také pochybuji.Má s tím někdo zkušenostKdyž jsem si já kupovala nějaké přístroje,tak nikde ani jméno nepsali a někde ani nepotvrdili záručák,že mám přijít,až se věc rozbije.Jedině když se to kupuje na fakturu,nebo na dobírku.Děkuji ,prosím žádné ironické odpovědi.
bez ironie - smlouva o zapůjčení věcí k užívaní, ovšem ani ta dobrému exekutorovi nezabrání k odebrání věcí a vám nezbude než dávat vylučovací žalobu na vracení věcí které byly zapůjčeny...doporučuji vám navštívit advokáta aby vám takovou smlouvu neprůstřelně napsal...aby se lekl i exekutor? Nebo zaplatit za synka dluhy, či prokázat dobrou vůli závazky splácet - což asi nebude jednoduché když už situace došla na zabavování věcí exekutorem...
Měli jsme sepsanou smlouvu o vypůjčce,ověřené podpisy a stejně to bylo na nic.Také jsem myslela,že sepíšeme žalobu k soudu,ale když k tomu nejsou důkazní materiály,tak to nemá asi cenu.Přece nebudu soudem zatěžovat úplně cizí lidi,od kterých byli věci koupené.V tom by mě ani advokát asi nepomohl.To máte pravdu,se splácením to nejde,jelikož mu už skočili na mzdu a když zaplatí nájem a benzín ,60km do práce),tak mu nic nezbyde a já mu přispívám na jídlo a ostatni věci,jako třeba správa auta(to mu půjčil táta.)Na dávky také nemá nárok,protože se srážky nepočítají.
Při koupi nějaké věci v kamenném obchodě trvejte na potvrzení vašeho jména na prodejním dokladu. Řekněte že to potřebujete pro pojišťovnu, že vám bez toho neudělají pojistku a kdyby prodavač/ka vyzvídal/a co že to je za pokjistku tak jim řekněte že jim do toho nic není.
Děkuji za radu,ale já bych chtěla vědět,co udělat,když mu pořídím další věci z druhé ruky a nejsou na to žádné papíry.Protože,když někdo provává nějakou starší věc,většinou je to bez dokladů.Televizi vyškrtl ze soupisu,protože bylo moje jméno na smlouvě,ale mikrovlnku,kde jsem měla jen paragon o zaplacení,tak exekutor zamítl.Pračku a lednici také zamítl.To jsou právě věci z druhé ruky.A mám obavu,že když mu pořídím další věci bez dokladů,že to zase vezmou.Jestli mě rozumíte.Těch exekucí má více.A na nové nemám.
První mne napadlo - když má těch exekucí více, tak ať si pere prádlo v ruce. Ale teď bez ironie.
Není problém si koupit použitou věc třeba z inzerátu a prodávající vám napíše ...Já xxxx, nar. xxxx bytemxxxx prodávám paní xxxx pračku zn. xxx, r. výroby xxxx za cenu xxxx Kč. Datum, podpis.
Tak mu napište papír, že jste mu to půjčili, když mu to ex sebral. Záruční list, stvrzenka o nákupu se schovává aspoň na dobu záruky, jinak až do vyhození věci. Záručák není nutný, máte stvrzenku. Nesmíte se nechat.
To myslíte,že když mám stvrzenku,kterou exek.neuznal,že u soudu by to prošlo?A co myslíte,na soupisu ,zabavené věci hned ohodnotili,mohla bych je od nich odkoupit za tu cenu,kterou napsali,než to odvezou z bytu?Mám zavolat,nebo napsat exek?protože zabavené věci prý odvezou do skladu a to je Přerově-nechvalně známí Judr. Tomáš Vrána a to je od nás hodně daleko,protože, jak jsem se dočetla,tak zabav.věc si musíte vyzvednout tam.Má s tím někdo zkušenost?
To že ste se stvrzenkou od něčeho neuspěla u exekutora a on (spíš jeho nohsledi) věc zabavil neznamená že byste s tím ve vylučovací žalobě neuspěla.
Exekutoři a ten z Přerova obzvlášť zabavujou věci na který nemají nárok protože zákon o exekutorech (stejně jako většina všech zákonů) je šitá na míru tý skupině o kterou se v zákoně jedná a hlavně je bezzubý.
Možná že sem měl jenom štěstí ale když ke mně přišli pucfleci jmenovanýho pána z Přerova tak smlouva na počítač na splátky a prodejka od televize na jméno mojí mámi jim stačily a věci nezabavili.
Smlouva o půjčení (nevím jak přesně to pojmenovat) vašich věcí k užíváni synovi by měla stačit i exekutorovi. Teda pokud je slušnej.
doplněno 04.07.15 15:02:Píšu samozřejmě o novejch věcech.
Prostě si v prodejně říct o to aby na doklad o koupi napsali jiný jméno než toho kdo má exekuci a potom napsat nějakej papír o zápůjčeni věcí k užívání. Já sem bydlel s matkou takže to v tomhle bylo jednodušší a měl sem pro účel návštěvy exekutora ty lejstra (okopírovaný) položený na televizi aby to bylo hned vidět.
doplněno 04.07.15 15:03:Jak jaká prodejka?.?.? Prostě doklad o koupi.
Při provádění exekuce movitých věcí vykonavatel exekutora primárně nezjišťuje, kdo je vlastníkem movité věci, ale naopak vychází z právní domněnky: " Kdo movitou věc fakticky ovládá, je považován za vlastníka, dokud není prokázán opak.
Takže zde taháš za kratší konec lana ty. Ty se musíš bránit, že je to tvé a věrohodně to prokázat.
V případě, že se jedná o věci v hodnotě stokorun, bych to asi vůbec neřešil.
Já jsem jako student přes 5let neměl ani pračku a ani ledničku. A normálně jsem fungoval. Většinu věcí jsem si vypral v ruce. Větší prádlo jsem si jednou za 14dní vypral u rodičů. Nebo u kamaráda. Jídlo jsem si kupoval jen co jsem snědl. No a v zimě jsem měl lednici na okně.
Takže já bych se především řešil důvod exekuce, než následky.
Já jsem měla sepsanou smlouvu o vypůjčce,jak jsem už výše psala,ale je to prý účelově sepsané.Podala jsem návrh na vyškrtnutí některých věcí,také to neuznali.Přečti si celé vlákno,abych to nemusela znovu psát.Pračku a ledničku mu zapůjčila známá,která to má pa babičce.Stvrzenka se nezachovala.Tudíž to zamítli.Bydlíme každý v jiném městě a on dělá ve stavebniství.Do práce jede na 7.00 a domů se vrací 18-19h.Celkem 60km.Vyprat si musí,aby nechodil jak čuně.Nedělá v kanceláři,aby mohl týden v jedněch hadrách . A lednice si myslím,že je také potřebná.No,ale to je věc názoru.
Nebylo by spíše lepší synovi pomoci tak, aby ho už další exekutor nemusel navštívit? Např. domluvit synovi, poslat ho do práce, na léčení nebo do dluhové poradny? Lidi neustále mají potřebu někomu pomáhat, ale nevím proč, vždycky se snaží vyřešit pouze následek, ne příčinu ... to je řešení na den, týden, měsíc, ale ne na zbytek života.
majenka. Spojte se se mnou přes vnitřní poštu. Jestliže ve chvíli mobiliární exekuce byla sepsána smlouva na věci v bytě povinného (např.o výpůjčce) NESMÍ exekutor tyto věci odvézt. Jestliže přesto chce exekutor tento úkon provést, musí se zavolat policie a majitel věcí podává na exekutora trestní oznámení. Většinou k tomu nedojde, protože exekutor po příchodu policie cizí věci nezabaví.
repkin. Nepíšeš pravdu. Jestliže přijede exekutor k dlužníkovi, který PROKAZATELNĚ používá věci třetí osoby, tak policie musí konat. To znamená zabránit tomu, aby tyto věci nebyly odvezeny. A věř tomu, ža na rozdíl od Tebe těm věcem rozumím. U exekucí klientů jsem tak třikrát-čtyřikrát do měsíce. Takže vím, jak to funguje v praxi.
Sebod to je to slovo,,prokazatelně",když nejsou žádné důkazy,že ta a ta věc je od známé po babičce,která zdědila dům.Fotky také nemá,aby mohla prokázat,že ta a ta věc stála tam a tam v tom domě a lítat po sousedech,aby u soudu dosvědčili,že to tam viděli,to je přece kravina.Já nevím,jak se to s vnitřní poštou dělá.Nebyl by lepší email?
Milý Repkine,myslíš,že jsem mu nepomáhala?Když jsem zjistila,že je něco špatně,tak už bylo dost pozdě. 3půjčky jsem jsem poplatila,půjčku na auto jsem za něho čas platila,stejně o něho přišel,protože už nebylo z čeho splácet.Měl platit ještě 100000.Essox auto pak prodal za 980000,ale po synovi chtějí ještě 135000.A takhle bych mohla pokračovat.S čistým svědomím mohu říct,že za 1 rok jsem mu dala 240000Kč a podporuji ho stále,ale už v mezích možností.přece ho nenechám chcípnout hlady.Většina z vás si řekne,může si zato sám.Může,to je pravda.Byl lehkomyslný.Teď to vidí sám,že má celý život zkažený.
Já těmto věcem vůbec nerozumím,na ale bankrot nedosáhne a insolvence má také nějaké podmínky a také to není nic jednoduchého.Něco přečtu na netu,ale moc tomu nerozumím.
majenka. Bankrot a insolvence je jedno a to samé. Většinou to není niajk složité.Dlužník má aspoň jistotu, že splácí původní dluhy a ne jenom poplatky a odměny exekutora. Napište mi do vnitřní pošty, kouknu Vám na to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.