Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Zůstala jsem sama se čtyřmi dětmi a dluhy.Jsem na mateřské dovolené.Koukala jsem na podmájmi a jsou dost drahé.Jak je to s příspěvky když jste v podnájmu?Dá se uživit se 4 dětmi a ještě na mateřské a v nějakém podnájmu?Nemám kdo by mi pomohl,nemám žádnou rodinu ani příbuzný.Děkuji za rady.
Napadá mne jen zajít na sociálku a probrat možnosti s úředníky sociálky... také je možnost oslovit některou charitativní společnost...všechno má řešení a někdy je to řešení opravdu bolestivé a v horizontu i několika roků, ale dá se to...co otec dědí? nemá zájem pomoci dětem?
doplněno 05.08.09 13:41:mělo být..co otec dětí?. ne dědí..pardon
Podívejte se na tento příspěvek, ať to nemusím psát znovu, kam se obrátit: poradte.cz/... Je to vlastně obdobný případ. A je jich čím dál víc. Nejhorší jsou dluhy - to je největší problém. Jinak by se to dalo přechodně vydržet se sociálními dávkami. Bude to chtít spíš vyhledat nějaký azylový dům pro matku s dětmi. Ale bývá to beznadějně obsazeno. Jestli něco najdu, doplním odpověď.
tak dluhů bych se teoreticky mohla zbavit prodejem baráčku - snad by to stačilo - jenže každý prodej trvá dost dlouho - kort když jde o samotu.
Já si ale právě z tou almužnou co beru na sociálce vůbec nedokáži představit jak se dají uživit 4 děti
Někdy si říkám jestli by jim nebylo lépe beze mě , ale nechci se tak snadno vzdát i když už nemám sílu
Jaruško, není to samozřejmě lehké, ale nevzdávejte to. Bydlíte tedy v baráčku? Zkuste třeba pronajmout část domu. Ale jestli byste se prodejem zbavila dluhů, bylo by to určitě řešení. Ten domek je ve Vašem vlastnictví? Zkuste promyslet, jestli by nebylo možné vyměnit domek za menší byt a doplatek. Z doplatku byste poplatila dluh a potom by se dalo za pomoci dávek s dětmi sice hodně skromně, ale přeci vyžít. Neváhejte a dejte žádost na zvýšení výživného. Příspěvek na bydlení byste mohla žádat, i když bydlíte ve vlastním, ale jste ve finační nouzi. Vezměte si ty naše návrhy - napište si seznam a zvažujte, co by se dalo řešit. Ovšem důležité podle mého je, zachovat si možnost bydlení. Zeptám se, ale nemusíte odpovídat, když nechcete. Na co byly půjčky a jsou na Vaše jméno? Jestli by to byla hypotéka na dům, tam by hrozilo, že domkem ručíte a můžete o něj přijít. Nakonec i ta samota může být výhodou, pokud je napojená na elektřinu a vodovod, nebo máte vlastní studnu. Plyn asi těžko, že? No, ještě se klidně ptejte, hlavně bojujte už kvůli dětem. Je vidět, že na tátu se nemohou spoléhat.
Ten domeček je malý jen tak tak pro nás - 2+1 a je nás tu pět.Kdybych ho prodala tak bych se zbavila všech dluhů - je tam i hypotéka musela jsem vyplatit minulého manžel.Jj půjčky jsou na mé jméno a jsou získané nejspíš mojí blbostí - když mě bývalý manžel opustil tak jsem vlastně byla tam kde jsem nyní a tak jsem si vzala drobné dvě půjčky 2x 20000,- aby jsme s dětmi přežili , jenže jsem pak neměla párkrát na zaplacení tak jsem zažádala o novou půjčku,prostě jsem řešila půjčky půjčkama.Totální blbost,vím,ale neviděla jsem jinou možnost jak přežít a uživit děti.No a pak k tomu přibila i hypotéka - ale to už jsem měla přítele a myslela jsem že se to společně zvládne - chtěl mi pomoc!Jenže mi jen ublížil - opustil mě když je mi úplně nejhůř,vyhrožují mě už exekucí - společnost - Home credit.Právě zatím bojuji už jenom kvůli těm dětěm,ale jestli by měli se mnou trpět tak nevím k čemu by to bylo.Víte když jste úplně sama bez rodiny a přátel tak vidíte vše mnohem černěji než kdyby vás někdo podržel.Tak samozřejmě prodej zkouším , ale zatím se mi nikdo neozval jen dvě realitkyHledám podnájem a nemohu najít nic levného po celé republice.Vzhledem k tomu že nemám nikoho tak je mi jedno kam by jsme šli.Důležité je aby děti přežili a netrpěli!
Neblázněte a na takové myšlenky hned zapomeňte. Jen si zkuste představit, co by je bez Vás čekalo - přinejlepším pěstounská péče, pravděpodobně rozdělení sourozenců, v horším případě přeplněný dětský domov... Každá situace se určitě dá vyřešit, nevěste hlavu. Co se charity týká - nepíšete název svého města, ale zkuste ho zadat do vyhledávače a k tomu připsat "diecézní charita", určitě něco vyskočí. Tam by Vám mohli poradit, na koho se obrátit s dětmi apod. A prodej toho domku na samotě nezavrhujte, spousta lidí hledá izolované místečko, ne každý touží po satelitních vesnicích. Jestli to postačí na zaplacení dluhů, zkuste to - budete mít o starost míň. Uvidíte, že to zvládnete!
Jsem z Chebska.Zkusím něco vyhledat.Tak samozřejmě jsem myslela nato co by je čekalo beze mě a doufám že otcové by se postarali - snad.Ale byli by oddělený a to mě též vadí ale hlavně chci být s nima a postarat se a konečně po třech klukách mám holčičku . je jí rok Jsem ráda že mě tak povzbuzujete - děkuji Vám všem - potěší to - když nikoho nemám.Opravdu si toho vážím.Jj ten baráček by měl stačit na dluhy - sice mi z toho nic nezbude,ale alespoň budu mít klid od dluhů,exekutorů apod.Dodáváte mi trochu naději,že by se to dalo zvládnout
Děkuji
Jaruško, zvládnout se dá všechno, a pokud budeme moct, rádi Vám tu poradíme. Pokud máte jenom trošku možnost, zkuste se poptat lidí, jestli nemají třeba staré šaty po dětech a podobně, určitě Vám rádi pomohou - kolikrát se člověk chce zbavit oblečení a neví, kam by je dal. Dívala jsem se na charitu v Chebu, kam byste se snad mohla dostat, mají sekci jak pro životní krize, tak právě třeba pro pomoc v hmotné nouzi. Mrkněte na tuto stránku: farnostcheb.cz/... (sociální poradenství) - tam najdete hodně informací o tom, co charita poskytuje. A kdyby zrovna oni nemohli, určitě Vám dají kontakt, kam se obrátit dál. A tdy zase: farnostcheb.cz/... mají "charitní šatník"- nevím, zda by vypomohli i Vám, nebo je to služba jen pro lidi bez domova, ale za zeptání nic nedáte. S baráčkem dobře radí paní Lidka - kdyby šel prodat, vyplatit dluh a ještě zbylo na nějaké malé skromnější bydlení, bylo by to ideální. Jestli je k němu kousek pozemku, určitě se kupec najde - jen si pořádně zkontrolujte všechny papíry a dejte pozor, aby Vás nikdo nepodfoukl. No a co se půjček týká - no sama už víte, že to nebyl nejchytřejší tah, ale holt jste se spálila dvakrát (s půjčkou a mužem), a teď nesmíte věšet hlavu, ale hlavně řešit řešit řešit a nenechat bobtnat. Na moření dluhů jsou tu jiní odborníci, s tím radit neumím, ale MOC VÁM DRŽÍM PALCE, zase se ozvěte, a kdyby nás napadlo něco dalšího, zase napíšeme. A ještě něco - děti budou vždycky rády, že mají svoji mámu, i když třeba nemají nejnovější šaty a tisíce hraček! Tak se nevzdávejte!
Dobrý den, znám to na podnájmu. Bydlel jsem tak a vím co je to setrit kazdou korunu.
Mozna by pomohl financni poradce, je zadara a pomuze Vám to nejak vyresit. Jestli budete chtet mohu vam dat kontakt na Brno.
Tohle je těžký, chce to nějakého odborníka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.