Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezvýchodná situace

Od: novami* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, měla jsem pocit, že nejhorší je zažehnáno. Bila mi povolena insolvence, ale teď je v ohrožení. Jedna složka pro insolvenci mi byla zrušena. Darující se tímto vastavuje stíhání, ale to je špatné. Teď mi zbývají dvě věci buď zaplatím naráz třista tisíc (můj příjem je 3000, jsem invalidní důchodce neschopný pracovat). Druhá možnost je vzít si život, pokud ovšem mojí smrtí dluhy zaniknou. Jsou tam ještě nějaké formální pochybení, která vša jsem schopná odstranit. Je možné při stávající insolvenci dodat scházející peníze jinou cestou? Podotýkám, že se jedná o částku 300 Kč. Opravdu jsem v koncích. Pokud mi bude insolvence zrušena přijdo o bydlení a vůbec o vše. Do této situace jsem se dostala, že díky tomu, že jsem přišla o práci a nebyly mi přiznány žádné příspevky, ani podpora v nezaměstnanosi a musela jsem žít z kreditních karek. Jen nájem mám 3000 Vybírala jsem popelnice, ale to již nemůžu nejsem toho schopná. TMůj zdravotní stav se zhoršil a nejsem téměř schopná vyjít z domu tato situace již trvá od roku 2009. Stačila by mi stovka deně, ale jsou na to předpisy a tato částka nevyhovuje. Přitom, když ji nemáte nikoho to nezajímá a nemáte žádné nároky. Co mám dělat, kdo mi pomůže

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

Takhle to dopadá když žiješ na dluh. Nic no skončíš jak píšeš příjdeš o bydlení i když nevím jak jde dohromady neuznaná insolvence a přijít o byt pokud platíš nájem.

Úsměvná je i formulace invalidní důchodce s příjmem 3000 takže asi prvního stupně a neschopen pracovat což se vylučuje. Buď máš nárok na plný (třetí) a pak nemůžeš pracovat nebo první a pracovat můžeš a jen se ti nechce nebo máš jiné překážky.

novami*
hodnocení

Jsem invalidní dúchodce prvního stupně, o tom bohužel neozhoduji, některé dny nejsem schopná vylézt z postele a jít ven, také nejsem schopna věnovat se systematicky práci, K tomu se řadí i moje problémy s páteři, kdy nevydržím stát. Práce, které se mi nabízejí nejso bohužel slučitelné s mým onemocnění, nedokáži se soustředit. Proto jsem byla zaměstnaná během těch šesti let krátkodobě třikrát. Bohužel se na těchto mých zaměstnáních podepsal můj hendikep.

K tomu bytu, nikoho nezajímá pokud platím nájem to by bylo asi jiné jednání, ala byt jako nemovist, ktrou je možné prodat v exekuji pro uspokojení dlužníků. I když byt má nesrovnatelně vyšší hodnotu, než jsou moje závazka, někaých 300 tisíc, oproti několika milionům. Oni si to umí zařídit, aby cena byla co nejnižší. Nedělám si iluze. Děkuji za odpověď Nová

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, mate-li nedostatek peněz, z čeho hradite internet? To by mě docela zajímalo.

novami*
hodnocení

Beru důchod 6200 Kč a po odečtení všech poplatků mi toho moc nezbyde. Nájemné mi odečítá bývalý manžel z peněz, které mi dluží.Na internetu si hledám zaměstnání, bezvýsledně.. Jestli mám 80 Kč na den je to moc.

sebod*

novami. spojte se se mnou přes vnitřní poštu. Domnívám se, že ve Vašem případě insolvence nebyla moc vhodná.

marfusa*

Sebod, Vy mi dáváte radost, že ještě existují lidé, kteří dokážou podat pomocnou ruku. Moc Vás chválím. Věřím, že tazatelce pomůžete.

novami*
hodnocení

Dobrý den, bohužel nevím co je vnitřní pošta. Nicméně, ráda bych se s Vámi spojila. Nová

asi už jste na to přišla, ale kdyby ne :

přihlásíte se pod svým nickem, a v oranžovém pruhu nahoře je Vnitřní pošta, kde můžete jiným registrovaným psát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]