Nejste přihlášen/a.
Pracuji na hlavní pracovní poměr jako technik. U stejného zaměstnavatele mám také dohodu o pracovní činnosti na práci řidiče nákladního automobilu nad 3.5 t. Řídím vozidlo s celkovou hmotností 9 tun. Muj pracovní den vypadá takto
2hod řízení nákladního automobilu/ 3 hod práce technika/1 hod přestávka/ 6 hod práce technika /3 hod řízení nákladního automobilu/ 1 hod práce technika .
Takže v práci jsem 16 ,po odečtení hodinové přestávky celkem 15 hodin. Z toho 10 hodin pracuji jako technik a 5 hodin řídím nákl. auto.
Jak dlouhá je moje směna 10 nebo 15 hodin?
Protože pracuji v noci může být má směna jen 10 hodin bez přesčasu a muj zaměstnavatel podle mne takto obchází zákon.
Musíte to pošítat odděleně: zvlášť práci technika (10 hodin) a zvlášť řidiče (5 hodin).
Nelze sčítat pracovní dobu ze dvou zaměstnání.
Přestávka se do odpracované doby nezapočítává.
Za noční práci se považuje práce v době od 22.00 do 6.00 hodin.
Jenom pozor na tu DPČ, na niž můžete v průměru za celou dobu trvání DPČ odpracovat max. polovinu stanovené týdenní pracovní doby (maximálně 20 hodin týdně).
Práca vodiča sa mu počíta podľa dohody AETR ktorá je nadradená zakonníku práce a berie len ohľad na týždenný pracovný čas danej krajiny,hoci to akosi zabúdaju na to kontroly.Podľa dohody AETR sa počíta 24 hodinový cyklus a podľa jeho popisu práce je tam závažne porušenie. doprava.vpraxi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.