Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o pracovní činnosti řidiče

Od: utur* odpovědí: 3 změna:

Pracuji na hlavní pracovní poměr jako technik. U stejného zaměstnavatele mám také dohodu o pracovní činnosti na práci řidiče nákladního automobilu nad 3.5 t. Řídím vozidlo s celkovou hmotností 9 tun. Muj pracovní den vypadá takto

2hod řízení nákladního automobilu/ 3 hod práce technika/1 hod přestávka/ 6 hod práce technika /3 hod řízení nákladního automobilu/ 1 hod práce technika .

Takže v práci jsem 16 ,po odečtení hodinové přestávky celkem 15 hodin. Z toho 10 hodin pracuji jako technik a 5 hodin řídím nákl. auto.

Jak dlouhá je moje směna 10 nebo 15 hodin?

Protože pracuji v noci může být má směna jen 10 hodin bez přesčasu a muj zaměstnavatel podle mne takto obchází zákon.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Musíte to pošítat odděleně: zvlášť práci technika (10 hodin) a zvlášť řidiče (5 hodin).

Nelze sčítat pracovní dobu ze dvou zaměstnání.

Přestávka se do odpracované doby nezapočítává.

Za noční práci se považuje práce v době od 22.00 do 6.00 hodin.

Jenom pozor na tu DPČ, na niž můžete v průměru za celou dobu trvání DPČ odpracovat max. polovinu stanovené týdenní pracovní doby (maximálně 20 hodin týdně).

Práca vodiča sa mu počíta podľa dohody AETR ktorá je nadradená zakonníku práce a berie len ohľad na týždenný pracovný čas danej krajiny,hoci to akosi zabúdaju na to kontroly.Podľa dohody AETR sa počíta 24 hodinový cyklus a podľa jeho popisu práce je tam závažne porušenie. doprava.vpraxi.cz/...

hodnocení

2x
Pracovná smena je odvtedy odkedy a dokedy pracujete pre zamestnávateľa,vo vašom prípade by som to počítal na 14 hodín práce.Z môjho pohľadu si zamestnávateľ myslí,že takto obíde AETR dohodu,no veľmi sa mýli,lebo vaša iná činnosť sa počíta do vašeho výkonu na aute a výkon na aute 16 hodín nesmie byť a medzi jednotlívymi výkonmi na aute má byť prestávka 11 hodín ktorá je možna skrátiť na 9hodín 3 krát do týždňa,no tento skrátený čas musíte dočerpať v druhom týždni v kuse cez víkend.Takže sa modlite,aby vás nechytila inšpekcia práce za volantom,lebo sa nedoplatite a nebodaj v prípade havárie dostanete všeobecné ohrozenie za porušenie dohody AETR.Na vašom mieste by som o tom informoval inšpekciu práce,hoci anonymne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]