Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se hojí jizva po vyříznutí znaménka?

Od: kutululu odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s vyříznutím znaménka a následným hojením jizvy? Mám takový pocit, že u mě je něco špatně. V březnu jsem byla na vyříznutí znaménka na zádech. Měla jsem 4 stehy. Po vyndání stehů se mi jizva asi trojnásobně zvětšila. Vypadá to tak, že je to vlastně díra, která je překrytá jen vrstvou kůže, která je tmavá a vypadá to dost nevzhledně. Ale proč je tam ta díra? Na chirurgii mi to vyřezávali 1,5 cm hluboko, poté něčím vyplnili a žašili, ale když si na jizvu sáhnu, tak kdyby tam nebyla ta kůže, tak bych do té díry strčila snad i špičku prstu *sok* Má to tak vůbec být? Děkuji za případné rady a tipy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alby25*
hodnocení

2x

Dobrý den, nejsem odborník, ale osobní zkušenost mám podobnou.

Byla jsem zatím třikrát "něco nežádoucího vyříznout" z mého těla. Znaménko, kožní výrustek či jak to lékaři nazývají. Vždy mi jizva po vyjmutí stehů praskla a mám přesně stejné potíže, které popisujete. Domnívala jsme se, že za to může má citlivá pokožřka, proto jsem při posledním třetím zákroku žádala lékaře, zda by mi stehy vytáhl o něco později než je běžné.

Ano, vytáhl mi je o něco později, nicméně prasklo to taky. V předchozích případech jsem si nechala ty prasklé rány zašít znova (takže teď to vypadá jako bych tam měla štepování), tentokrát jsem se na to vykašlala. Rána sice nebyla na 4 stehy jako u Vás, ale Vámi popisované příznaky jsou téměř identické.

No nic - já to neřeším, ale náprava "možná" existuje. Kolegyně si nechala podobnou blbou nesrostlou jizvu znovu naříznout a znovu sešít - dnes je spokojená.

Poraďte se s lékařem - jen ten zhodnotí, co by se dalo ve Vašem případě dělat.

kutululu
hodnocení

Děkuji za Vaší zkušenost. To bylo také první, co mě napadlo, že bych si tu jizvu nechala znovu rozříznout a sešít. Ale bohužel to mám na zádech, takže si myslím, že bych se prasknutí opět nevyhnula a možná by to vypadalo ještě hůř.

hodnocení

1x

Záda jsou v tomto riziková, sama mám dvě jizvy po odstranění pih. Jak se ohýbají, jizva se roztahuje do délky. (Od té samé doktorky mám jinou jizvu na klíční kosti a ta není na první pohled ani vidět.) Ale špičku prstu tam opravdu nestrčím, zkuste zajít za doktorem, který Vám pihy odstraňoval. Popř. za jiným, pokud by si tento lékař pro svůj klid s Vašimi starostmi hlavu nedělal... Ale možná bych trochu počkala, jsou to teprve 3 měsíce, finální podoba jizvy je znát kolem 6 měsíců, někdy až rok.

A taky nechoťe s jizvou na slunko!

hodnocení

0x

Dobrý den,

já bych to alespoň ukázala své obvodní lékařce, co ona na to.. Mně se jizvy po znaménkách v podstatě ztratily a ani po vyndání znamének nedošlo k žádnému zvětšení..

figurek*
hodnocení

0x

máte pravdu. U vás je něco špatně a nemá to tak být. Mě vyřezávali znaménka tři, na jednom jsem měl tři stehy, na ostatních dva. Kdybych nevěděl kde jizvy mám, pak je ani nenajdu.

Jizva by správně měla úplně zmizet. Jděte a ukažte je vašemu lékaři.

kutululu
hodnocení

Děkuji všem za zkušenosti a tipy. Zajít s tím k lékařce mám v plánu, ale chtěla jsem právě vědět, zda je to normální nebo ne, aby se mi třeba nevysmáli. Že s tím nesmím na sluníčko vím, a pokud už musím, tak si jizvu natírám silnou vrstvou opalovacího krému. Ale ona už i tak je sama od sebe bohužel hrozně tmavá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]