Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muzu dostat vypoved na neschopence?

Od: lendulka* odpovědí: 6 změna:

chtela jsem se zeptat.mela jsem smlouvu na dobu urcitou do 31.8.2009, ted jsem 4.mesice na neschopence z duvodu tehotenstvi.dnes mi prisel dopis,ze se mnou ukoncuji pracovni pomer.muzou me vyhodit?a kam se mam prihlasit.bez financi nemohu byt.dekuji za odpovedi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Oni Vás nevyhazují - pouze ukončují pracovní poměr na dobu určitou. Ten skončí uplynutím sjednané doby. Pokud jste na neschopence, platí Vám dávky OSSZ, takže bez peněz nebudete.

dusatka*

Přesně tak, vzhledem k tomu, že máte pracovní smlouvu na dobu určitou, váš pracovní poměr by skončil, i kdyby vám teď žádný dopis neposlali.

dusatka*

Ještě jsem si všimla, že máte otázku nadepsanou "můžu dostat výpověď?", ale v případě smlouvy na dobu určitou končí smlouva uplynutím lhůty, zaměstnavatel vám nedává výpověď.

ale smlouva končí až za měsíc tj 31. 8. a ne nyní, podle mě to výpověď je :)

dusatka*

To by bylo možné, pokud by tam bylo, že ukončují pracovní poměr k datu ... (nějaké datum před 31.8.). Na to by zaměstnavatel samozřejmě právo neměl. Ale na mě to dělá dojem, že jen předem upozorňují nemocného zaměstnance, že mu pracovní poměr skončí.

hummer2*
hodnocení

0x

Ano potvrzuji předchozí odpověď, firma Vás nevyhazuje jen Vám končí smlouva a dává tím namysli aby jste to brala na vědomí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]