Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najdu své IČ pro registraci PayU

Od: patronka* odpovědí: 5 změna:

Mám účet u ERA poštovní spořitelny a ráda bych využívala platbu PayU, kde jiná možnost není. Pro registraci vyžadují moje IČ a já netuším co to je. Třeba číslo účtu? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

3x

Vy se chcete zaregistrovat coby obchodník? IČ je číslo vydané na živnostenském úřadě po zřízení ŽL.

doplněno 01.07.15 10:37:

@coklit jen doplním, nejen právnické, ale i fyzické osoby podnikající mající ŽL.

pro tazatelku: pokud jste jen zákazník a chcete na nějakém eshopu platit přes PayU, není nutná žádná registrace

hodnocení

3x

Pokud já vím, tak PayU je platební brána. Registruje si ji e-shop, který chce umožnit svým zákazníkům, aby přes ni mohli platit - IČ je osmimístné identifikační číslo právnické osoby.

doplněno 01.07.15 10:48:

JJ, děkuji za doplnění. Vyjádřila jsem se neúplně.

wasube*

Platím na netu jen Blesk peněženkou, kterou nabíjím na terminále Sazky potřebnou částkou. Také mám ERU, ale bojím se mít bankovnictví na netu, že mne někdo okrade. Tohle je konečně chytré řešení. Platím s ní i v obchodě, v marketu, všude tam, kde berou master card. Jsem ráda, že to někdo vymyslel.

patronka*
hodnocení

Já jinak internetové bankovnictví od ERA plně využívám, stálé platby ( SIPO, Vodafone ) mám nastaveny jako přímé inkaso, nebo zadávám jednorázové platby. Na placení v obchodech a u většiny eshopů mám jejich Master Card, taky ke spokojenosti. Jestli to dobře chápu, tak pro PayU se registruje obchodník, který inkasuje a plátce může využívat pouze pokud to jeho pevěžní ústav dovoluje. To asi u ERA není, ale zeptám se tam. Snažím se, abych pokud možno mohla všechno vyřizovat z domova a nikam chodit nemusela.

doplněno 02.07.15 12:14:

Tak už jsem to našla - PayU ne, ale šlo by zřídit PaySec. Další možnost je platit na internetu kartou, ale pro ty účely je třeba aktivovat 3 D Secure. :)

ohneta*

Ne, payU je platební brána, která umožňuje eshopům přijímat platby kartou. Takže si v bance nemusíte nic aktivovat, platby kartou na netu máte aktivní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]