Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Predávání alimentů

Od: andri* odpovědí: 3 změna:
Dobry den.mela bych dotaz.S bývalým partnerem mame soudně stanoveny výživný na dceru k 15.dni mesici k rukám matky.Chtela jsem aby mi posilal penize na účet nebo složenkou.Partner to odmita ze radsi hotově když mu davam dceru na vikend.Jde o to ze vzdycky se musim zucastnit tyjatru pred domem kdy nevhodně řve ze jsem chudák ze musim vic makat,vrha po me bankovky a podepisuji mu cár papiru ze penize prebiram,žádala jsem ho že tohohle humbuku se zucastnuji naposled.Posilala jsem mu nescetnekrat cislo účtu,adresu zna.Taky nedodrzuje terminy.Me opravdu nezajima ze jeden plat bere osmeho a druhy plat dvacateho.Plati mi az posledniho dne v mesici.Ptam se jestli mohu penize na místě odmitnout s tim ze opravdu trvam na posilani na učet,ci slozenkou.Nebo nekam jit at mu to daji písemně.Nechci s tim zatěžovat soud.Opravdu s byvalym partnerem neni dohoda.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Asi bych postupovala takto. Napsala bych ex, že si sháním další brigádu nebo? a že se může stát, že mu dceru v některou sobotu předá třeba babička nebo?, že si vše zajistíte, aby dcera byla v pořádku předaná otci. Ale že si nepřejete, aby za vás někdo přebíral peníze nebo něco podepisoval, tudíž se může stát, že nebude mít v čas a v pořádku zaplacené výživné. Proto od 15. X.X 2015 zasílat peníze výhradně na účet č. .../... a nebo poštovní složenkou tak, aby platba byla doručena do 15. v měsíci.

V sobotu před splatností výživného bych někoho sehnala na předání dítěte a pokud by pořád trucoval, tak na sociálku, ať předloží doklady. Držte se.

askim
hodnocení

1x

Na sociálním úřadě jsem se dozvěděla, že doklady o zaplacení si zajišťuje výhradně plátce výživného, a já nejsem v žádném případě povinna brát zodpovědnost za manželovy stvrzenky na sebe! On se musí postarat o to aby doručil vyživné.Ty nemusíš nikam chodit!Má si sám rozhodnout jak to pošle zda na účet on potřebuje potvrzení že zaplatil.Máš někde rozsudek do kdy má platit dne v měsíci.Nebudeli dodržovat ten termín může dostat na to i exekuci na plat.Řekni mu ať si to zařídí jak chce nebo co je v rozsudku je platné-Ahoj*bzum*

pepe1222
hodnocení

0x

Na to jednoduchá rada. Tak se to stalo sousedovi: řekněte na sociálce, že se opožďuje při placení vázivného a někdy nezaplatí vůbec. Až bude muset doložit platby, nebude mít jak. A u skutečného soudu je zajímá pouze bankovní výpis s platbou nebo útržek složenky. Jinak nějaký papír podepsaný od vás, že jste peníze převzala není vůbec žádný doklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]