Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití želatiny na zmírnění bolestí

Od: marfusa* odpovědí: 7 změna:

Prosím, kdo mi může poradit. Na Facebooku jsem našla recept na zmírnění bolestí kloubů, zad a nohou pomocí želatiny. Nevím, jaká želatina by to měla být. V prodejně potravin jsem našla různé druhy na dort, na tlačenku, ale obyčejnou želatinu neměli. Ví někdo, jaká želatina by se měla použít a kde se dá koupit? Za rady děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den, ona je možná myšlena i taková ta želatina, co třebas získáte například rozvařením vepřových nožiček a vyrobením sulcu apod. Ona ta želatina (rosol) přímo nepůsobí proti bolesti kloubů jako nějaký prášek, ale spíše je brána jako výživa kloubů.

iv®
To me taky lekar doporucil. Pry mam jist vice ovarku...jenze ja bych to nepozrela :(
pb®
Ona i ta cukrářská želatina třeba v plátcích, není nic jiného, než vyvařené vepřové nožičky, kůže, šlachy, kosti, zkrátka jatečný odpad bohatý na kolagen. Jedno jestli je to v tobolce, na dortu nebo sulcu, všechno jedno jest. Schválně jestli tohle při pojídání dortíků, gumových medvídků nebo polykání léků či vitamínových doplňků tuší zarytý vegetarián nebo muslim.

iv®
hodnocení

1x
Zdravim. Ono se doporucuje pri pocitovani opotrebeni kloubu polykat zelatinu pro podporu obnovy chrupavek a vazu ,ale urcite neni mysleno jist zelatinu na vyrobu dortove polevy :) zrovna nedavno jsem resila obdobny zdravotni problem, a lekar mi rekl, ze pokud chci podporovat prumysl tak at si preparaty nakoupim...ale nejake extremni zlepseni zdravotnich obtizi at necekam.

hodnocení

0x

Želatina je např. v gumových medvídcích - říká se, že konzumace gumových medvídků je dobrá na klouby... To je samozřejmě nesmysl, musela byste jich sníst metrák :)

Želatinu pro výživu kloubů obsahují různé potravinové doplňky. Poraďte se v lékárně.

hodnocení

0x

Četla jsem, že by člověk té želatiny musel sníst dva vagóny, aby mu to pomohlo.

Mně pomohl Celadrin extra silný (výrobce Barnys, Kanada)

marfusa*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi, je to od Vás milé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]