Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pracuji v zaměstnání pod agentůrou, pro firmy je to dneska výhodnější, smlouvu mám podepsanou do konce roku, ale chci odejít teď, jelikož jsme oproti kmenovým zaměstnancům značně znevýhodňováni. musí mě propustit ze dne na den ,nebo je tam nějaká lhůta?
Jak takovou výpověď napsat?
Děkuji.
Výpověď dává ten, kdo chce zaměstnání ukončit.
Potřebujete-li zaměstnání ukončit, musíte dát výpověď Vy – agentura/zaměstnavatel
Vás nepropustí (nedá Vám výpověď).
—–——
Nemáte-li v pracovní době sjednánu delší výpovědní dobu, činí výpovědní doba dva měsíce.
Další možnost je požádat zaměstnavatele (agenturu) o rozvázání pracovního poměru dohodou,
ale zaměstnavatel nemusí žádosti vyhovět.
Dobrý den, taktéž jsem kdysi dělal pod agenturou a měl to asi takto:
Jak píšete jste znevýhodňováni vůči kmenovým. Já zašel za koordinátorem řekl jsem mu , že už prostě mě to nebaví a že dokončím týden a pak skončím a že potřebuji co nejdříve.Naštěstí byl v pohodě a věděl , že makám a nebyli se mnou problémy tak mi ještě poradil kdy firma pošle bonusy (zrovna v tý době byli za výrobu asi 2000,-kč) tak mi diskrétně řekl kdy je pošlou at o ně nepřijdu a pak že skončim dohodou , napsal mi dokonce i výpověd , že končím k tomu a tomu datumu dohodou a bylo to, za týden jsem odevzdal prac. obuv atp. a byl jsem v pohodě bez nějakých kompikací venku. Agentura nasadí dalšího a jede se dál.Takže doporučuju koordinátora a vše mu vysvětlit jak se věci mají, jestli nemáte nějakého pitomu. Jinak doporučuju zde vyhledat pisatelku IVZEZ ,která mi zde ohledně těchto věcí mockrát pomohla a vyzná se.Ať se Vám to podaří v klidu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.