Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodnutí od včely

Od: vcelybodnuti odpovědí: 8 změna:

zdravím, včera večer jsem jel autem a dovnitř vletěla včela a bodla mědo tváře (jak kdyby vedle nosu). Samozřejmě jsem si vytahl žihadlo ale vic jsem s tím dělat nemohl ale potom už to bylo v pohodě, dneska ráno jsem se probudil půlku ksichtu mám nateklou a zkrátka vypadám jako debil, odpoledne musím do práce, napadlo mě jen vzít led (led nemám, vzal jsem v ledničce celer nebo co to je) a leduju to, co dělat aby to splasklo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Ledovat určitě je dobré, pomáhá prý i cibule i ten ocet, v každém případě ale asi nepočítejte, že vám otok do dnešního odpoledne úplně splaskne...

albatros498022*
hodnocení

0x

Octový obklad.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad se dalo něco udělat hned po tom bodnutí (tuším, že se má přikládat cibule, aby nebyl otok). Pokud nemáte jiné obtíže, tak by ten otok měl postupně mizet.

S tím ledováním pozor, ať si nezpůsobíte ještě nějakou komplikaci - snad raději omývat studenou vodou. Třeba to do odpoledne bude už lepší. Zdravím!

doplněno 29.06.15 10:10:

Pokud ledujete, tak to dělejte přes ručník nebo utěrku.

hodnocení

0x

Na čerstvý štípanec je dobré rozkrojit cibuli a potřít. Ale dnes už je u Vás na to pozdě. Takže jedině chladit. Buď přikládat ten led, nebo natřít Fenistil gelem, ten chladí těž. Otok ale tak rychle neopadne, to až tak zítra bude lepší..

vcelybodnuti
hodnocení

včera jsem s tím moc dělat nemohl .. na dálnici v atě vubecc a domu jsem dojel za dlouho a byl jsem uz unavený.

hodnocení

0x

Pokud už nastoupil otok, neuděláte s tím nic. Kromě toho ledování.Musí to prostě splasknout.

Hned po bodnutí je třeba vyjmout opatrně žihadlo a potírat rozkrojenou cibulí, nebo octem. Chápu, že na dálnici jste tyto pochutiny neměl a nešlo nic dělat.

Tak jen čekat, splaskne to. / asi 3 dny/ Jen to bude asi nepříjemně svědit. Nedrápejte to. Jaga.

S ledováním opatrně, abyste neměl ještě navíc omrzliny.

hodnocení

0x

Teď už to musíte jakkoli přežít. Je nutné pamatovat, že včelí židadlo se nesmí vytáhnout rukou. Tedy uchopením jedového váčku prsty, protože takhle se celý váček jedu vymáčkne do místa vpichu. Je potřeba žihadlo čimkoliv vyškrábnout s co nejmenším kontaktem s váčkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]