Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohledávka peněz - neposlal zboží

Od: simano* odpovědí: 4 změna:

Zdravím. poradí mi prosím nekdo? Obědnal jsem si něco od jednoho pána. Peníze jsem mu poslal,a on si je vyzvedl. Doklad o vyzvednutí od pošty mam. Ale zboží dosud neposlal. Kam se mužu obrátit? Nerad bych o peníze přišel. Jedná se o částku 4500kč.Moc děkuji za radu :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

0x

Dobrý den, Váš dotaz je trochu obecný ale pokusím se odpovědět. Tak předně kontaktujte toho pána prokazatelným způsobem t.j. doporučeným dopisem a žádejte vysvětlení. Když žádné nebude,podejte na něj trestní oznámení u PČR pro tr. čin podvodu dle § 250 tr. zákona. PČR bude zkoumat, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty tohoto tr. činu a o výsledku Vás bude informovat. Je však pravděpodobné, že z důvodu nízké škody (do 5.000,- Kč) se jedná pouze o přestupek. Dle výsledku šetření pak můžete pána žalovat v občansko-právním řízení. Hodně štěstí.

doplněno 03.08.09 16:18:

Ještě bych chtěl doplnit, že ze zákona o Policii ČR je každý policista povinen přijmout trestní oznámení i když se trestné jednání nastalo v jeho služebním obvodu. Nelze to však brát dogmaticky - těžko od Vás bude přijímat trestní oznámení třeba dopravní policista řídící křižovatku:) Myšleno tak, že KAŽDÉ místní oddělení je povinno trestní oznámení přijmout i kdyby čert na koze jezdil. Potom po prozkoumání místní příslušnosti bude postoupeno na odpovídající součást. A nebo trestní oznámení adresujte na Obvodní (Okresní) státní zastupitelství v obvodě, kde bydlíte. Ti to přepošlou na odpovídající útvar policie, o oznámení budou vědět a činnost policie si "pohlídají".

simano*
hodnocení

Moc děkuji ... :)

simano*
hodnocení

Já Vám moc děkuji. Kdybych Vám dal mail,a vy mě váš,napsal bych Vám o co přesně jde. Byl by jste z toho moudřejší. A daly by jsme dohromady ten dopis pro něho. vím že po Vás chci moc. Ale ještě víc by mi to pomohlo. " simi1980@seznam.cz "

kt8d5*

Dobře, napište mi na Siwinka@email.cz, o co jde, uvidíme, co se dá dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]