Nejste přihlášen/a.
"-ish" je taková super "koncovka", která říká "ale ne tak úplně". Takže když máte třeba slovo "black" a přidáte "ish" (black-ish), tak to znamená, že jako "ne úplně černý". Nemusí se to přidávat jen za slova, ale třeba i věty ("I was ready... ish" = "Byla jsem připravená (no, vlastně jsem měla jenom spodní prádlo a učesaný vlasy, ale tak... skoro)" nebo "Its mine... ish" = "Je to moje... (no, vlastně to není úplně moje, protože jsem to před chvilkou ukradl, ale... prostě je to teďka už jakože moje)).
Takže "Single-ish" může znamenat to, že dotyčný je svobodný, ale: a) má někoho "na sex", b) má někoho, ale proč nemít ještě někoho jinýho, c) neví úplně jestli s někým je nebo není ("Its complicated"), d) každou chvíli má někoho jinýho... no... prostě těch významů je spousta. Dotyčný prostě není úplně tak single.
Jak pise @kolikokoli . Chci si myslet, ze jsem single, ale je tu nekdo v mem zivote a nevim, jaky vztah to vlastne mame, je to proste komplikovane.
Obdobne se pouziva se stejnym vyznamem: Single ... sort of.
"zadrhel" je zavadejici, doslova to znamena treba neco jako kind of, belonging to, aproximately (neco jako, priblizujici se, tak nejak, zhruba, asi tak, tak trochu)
A: Funny, aint it? B: Yea, ish.
That guy is girlish. Bet hes gay.
Shes blond(pauza)ish. (recnik si uvedomil, ze je vlastne spinava blondyna, nebo to chtel cilene zduraznit)
Nejcasteji se to pouziva jako dodatek/oprava/zlehceni s malou pauzou po vyrceni nejakeho vyroku, ostatne stejne jako na tom tricku, proto je SINGLE velkymi pismeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.