Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod peněz ze Slovenska

Od: hermi odpovědí: 2 změna:

Řau, měl bych dotaz, nechávám si posílal peníze ze Slovenské banky Tatrabank do Komerční banky. Jak to probíhá? Když ze slovenska pošlou EURA, mne přijdou ČESKÉ KORUNY? Jak dlouho trvá převod? Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když už KB, pokud to bude dlouhodobější, raději si udělejte účet v EURech. KB má nekřesťanské poplatky za směnu. Řešil jsem to tak, že jsem platil za měsíc asi dvě EURa za účet, což není málo, a pak prostě EURa vybral v hotovosti a při cestě do Prahy je směnil v nejlepším kurzu ve směnárně exchange.cz/... Měním vždy 12.000€ a zisk na směně je velmi patrný. Kdybych neměl v Praze zázemí, za zisk bych si mohl klidně jiný pobyt zaplatit. To je má zkušenost. :)

hodnocení

0x

Na Slovensku v Tatrabance zadají zahraniční příkaz buď v EUR nebo CZK (podle toho, jak jste se dohodli - zda mají zaplatit v eurech nebo v korunách). Pokud v korunách, tak jejich banka provede přepočet EUR na CZK jejím kurzem devizy prodej a koruny pak zašle do české KB. Pokud zadají příkaz v Eurech, tak přepočet provede až KB svým kurzem devizy nákup.

Odesílatel platby má možnost zvolit, kdo bude hradit bankovní poplatky za zahraniční platbu - zda vše hradí odesílatel (typ platby OUR), zda si každý nese poplatky své banky (typ SHA) nebo zda je celé hradí příjemce platby (BEN). Zde záleží na domluvě s odesílatelem. U některých bank je připsána pouze čistá částka po stržení poplatků, někdy je poplatek strháván zvlášť.

Podle informací KB je odeslaná platba z KB do zahraničí příjemci připsána nejpozději do 3 dnů ode dne splatnosti příkazu. Předpokádám, že i obráceným směrem bude termín zhruba stejný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]