Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde prodat staré prsteny a koupit za ně nové?

Od: karlak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám možná zvláštní otázku, ale situace je taková, že přítel je rozvedený a má staré snubní prsteny a zásnubní prsten bývalé ženy. Prsteny nejsou pouze ze zlata, ale jsou i s diamanty. Momentálně se chceme brát, ale naše finanční situace je taková, že vlastně nutně potřebujeme nejdříve prodat ty jeho staré a za utržené peníze koupit naše nové. Má někdo tip na klenotnictví v Brně nebo Praze, kde to dělají? Myslím, že použít je jen na zlato by byla škoda, to by přítel dostal o dost míň než původně investoval.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

6x
Prodávat zlato se nevyplatí, dostanete zlomek ceny. My jsme donesli zlato a nechali si prsteny vyrobit. Zaplatili jsme jen práci, pán nám zlato zvážil a co zbylo vrátil.
trtr

Zdravím, nic neprodávat. Dnes je to samý podvodník (letáčky vykoupíme za 500,-Kč) a o zlatu ví ve skutečnost úplné prd. Je to už nějaká doba, co nám profesor přes materiály vykládal, že gram zlata za méně jak 1111,-Kč nedávat. Rozlišují se nejen tzv. karáty, ale i tzv. 9. Tj. máte například 999 zlato či 9999 zlato. To znaméná, že na 1000 atomů zlata je jeden atom příměsi, resp. na 10 000 atomů zlata je jeden atom příměsi (lepší), myslím že říkal, že existuje i 99 999 zlato, ale to už je extra materiál.

kutululu
hodnocení

0x

Také jsem chtěla prodat pár zlata a stříbra, ale měla jsem toho málo, tak mi známá dala svůj zásnubní a snubní prsten, dokonce s paragonem. Ve zlatnictví mi řekli, že jedině jak to vykoupí, tak za gram za bílé zlato. Dostala by za to necelých 1600kč, přitom jejich kupní cena byla 3x vyšší. Sami mi řekli, že si to má známá nechat jako památku, že takové věci se prodávají dost těžko.

Na prodeji proděláte. Sežeňte si zlatníka, který dokáže z vašeho zlata vyrobit nové šperky. Zaplatíte pak jen práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]