Nejste přihlášen/a.
Na trhu jsou pár let banky, co slibují účet zadarmo (někde po splnění obratu, apod.) a spoustu výhod k tomu - vysoké % úroku na spořícím účtě atd.
Třeba Zuno, Equa, Airbank, mbank ... - jak poznat, kterým z těch bank důvěřovat a jak je prostě nastaven celkově ten "bankovní systém" aby se nestalo, že banka zkrachuje protože nabízí zdarma účty a kvůli tomu je ve ztrátě?
Dobrý den, všechny vklady v bankách jsou pojištěny, resp. zaručena jejich výplata v případě potíží banky, až do výše 100.000,- euro. Pokud tam máte méně, tak se krachu banky nemusíte obávat. Zdravím!
doplněno 28.06.15 07:28:Pokud je penízků opravdu hodně, tak je vhodné rozdělit je na více hromádek. Tedy, vložit je na různé účty a do různých bankovních ústavů. A budete mít pojištěno (zaručeno) vše.
Já mám FIO banku,platila jsem akorát 100 Kč vstupní poplatek, jinak nic neplatím. Převody,výběry, trvalé příkazy,vše zdarma. Byla jsem u ČS 30 let a jen samé poplatky, výhody žádné.mBanka je Polská a má poplatky. FIO je Česká banka. Záruku, že nekrachne vám nedá asi nikdo.
pokud chodíte do zaměstnání, posíláte si mzdu na účet, z účtu platíte složenky a na platební kartu nakupujete v "marketu", je úplně jedno kde jste, protože tyto služby jsou zadarmo u těch malých, nových nebo internetových bank všude.
Banka žije z toho co vám a jiným klientům půjčí to, že je to zadarmo je jen k tomu, abyste k nim klient zřídil účet.
Pokud vaše hotovost je třeba 10.000.000,- tak o takových bankách vůbec nepřemýšlejte. Tam se ohlížejte po privátním bankovnictví.
Můj osobní názor je, nemusí vydržovat okázalé budovy a tisíce zaměstnanců. Proto si můžou dovolit výhodnější podmínky pro klienty. Ale možná se mýlím.
Bruno nechci Vám brát iluze, ale co takové banky ,které nemají okázalé budovy a tisíce zaměstnanců a o lidi a jejich úsory vůbec nestojí?
Zřízení účtu 5000,- vedení 1000,- měsíčně, všechno zpoplatněné, nedávají hypotéky?
Banky žijí z úvěrů a z toho, kolik se jim nasype zpět. Pokud jedete v miliardách, žádné klienty nepotřebujete.
Mbank je kůň - sběrač informací o těch, kdo je ještě zajímavej klient k sezobnutí a kdo se teprve objeví jako zajímavý klient.
a navíc tento projekt čistě internetové banky byl pro ČNB originální a tak mu dala zelenou. Chytráků s půl miliardou stojí před ČNB fronta. Bez politických styků nebo originálním nápadem si jako investor NEŠKRKNETE
Mirkaol: Proboha, tohle je aspoň trochu seriózní poradna, proč zde plkáte takové nesmysly?
Mbank je dcera polské skupiny BRE bank. Skupina měla v PL rozdělené 3 banky pro různé klienty - Bre (top klienti), Millenium (konzervativní střední klienti) a Mbank (lowcost). Jako lowcost se rozšířila i u nás, v posledních letech však sama Bre uznala, že to je nesmyslné rozdělení a tyhle banky se spojují.
ČNB nemá s licencí MBank nic společného, tu drží mateřinka a u nás je jen organizační složka (pobočka).
Viz např. vyhledávání subjektů na stránkách ČNB: Typ subjektu Pobočka zahraniční banky; Typ oprávnění k činnosti Notifikace; Důvod oprávnění k činnosti Oznámení o poskytování služeb; Typ subjektu podle přímého vlastnictví Zahraniční pobočky - EU
Bruno, a Vy byste si dal/a své vydělané peníze do banky, která má akorát tak stánek v hypermarketu hned vedle stánku mobilného operátora, neumí Vám v ničem poradit ale má "všechno bez poplatků"? A z čeho taková banka "žije", když u ní žádná její služba nic nestojí? Každá mince má 2 strany...
Stánek v hypermarketu by mi nevadil, naopak bych uvítal, že banku spojím s nákupem. Jestli by mi zaměstnanec banky neuměl v ničem poradit, o tom pochybuju. Takové lidi si banky nevybírají. Z poplatků banka nežije, jak už bylo výše řečeno. Její zisk plyne z investování peněz klientů.
Bruno, záleží jaké služby od banky očekáváte.Jestli vám tam bude chodit výplata,z účtu budete platit inkaso, využívat elektr. bankovnictví,platby kartou u obchodníka a záleží kolikrát mesíčne budete vybírat z bankomatu,protože za výbery si obyčejne banky nechají zaplatit.Zuno, Sberbank,Equa mBank účta založíte z domova od počítače.Zkuste porovnávače bežných účtú a vyberte podle toho, co vám vyhovuje.Nevím, jestli budete od banky čerpat úver.
Vy jste kolem banky tak maximálně prošla, někdy zkuste vzít za kliku... Banky si vybírají stejně jako ostatní firmy, tj. občas blbě, zvlášť když nejsou kvalitní lidi (a že fakt nejsou). A blbů v bankovnictví je zhruba stejně jako v jiných profesích, potkal jsem jich celkem dost.
Ani vaše další tvrzení není příliš trefné. Zisky největších bank v CZ tvořily za 2013 zhruba z 33 procent poplatky. Bývalo to až kolem 45 procent. Mimochodem - zisky poplatků z bank v EU jsou kolem 26 procent.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.