Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvěryhodné banky

Od: korby30 odpovědí: 14 změna:

Na trhu jsou pár let banky, co slibují účet zadarmo (někde po splnění obratu, apod.) a spoustu výhod k tomu - vysoké % úroku na spořícím účtě atd.

Třeba Zuno, Equa, Airbank, mbank ... - jak poznat, kterým z těch bank důvěřovat a jak je prostě nastaven celkově ten "bankovní systém" aby se nestalo, že banka zkrachuje protože nabízí zdarma účty a kvůli tomu je ve ztrátě?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

2x

Nikdy a nikde Vám nikdo nic zadarmo nedá ...pokud tomu věříte asi žijete někde ...

albatros498022*
hodnocení

1x

Banku neživí poplatky, ale peníze klientů se kterými obchoduje.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, všechny vklady v bankách jsou pojištěny, resp. zaručena jejich výplata v případě potíží banky, až do výše 100.000,- euro. Pokud tam máte méně, tak se krachu banky nemusíte obávat. Zdravím!

doplněno 28.06.15 07:28:

Pokud je penízků opravdu hodně, tak je vhodné rozdělit je na více hromádek. Tedy, vložit je na různé účty a do různých bankovních ústavů. A budete mít pojištěno (zaručeno) vše.

hodnocení

0x

Já mám FIO banku,platila jsem akorát 100 Kč vstupní poplatek, jinak nic neplatím. Převody,výběry, trvalé příkazy,vše zdarma. Byla jsem u ČS 30 let a jen samé poplatky, výhody žádné.mBanka je Polská a má poplatky. FIO je Česká banka. Záruku, že nekrachne vám nedá asi nikdo.

fio

U Fio žádný vstupní poplatek není, to si pletete s minimálním zůstatkem na účtu který je 100 Kč. Pokud budete např. účet rušit, tak vám ho vrátí.

sendersas*
hodnocení

0x

Doporučoval bych tyto 2 banky Airbank nebo sberbank

mirkaol*
hodnocení

0x

pokud chodíte do zaměstnání, posíláte si mzdu na účet, z účtu platíte složenky a na platební kartu nakupujete v "marketu", je úplně jedno kde jste, protože tyto služby jsou zadarmo u těch malých, nových nebo internetových bank všude.

Banka žije z toho co vám a jiným klientům půjčí to, že je to zadarmo je jen k tomu, abyste k nim klient zřídil účet.

Pokud vaše hotovost je třeba 10.000.000,- tak o takových bankách vůbec nepřemýšlejte. Tam se ohlížejte po privátním bankovnictví.

bruno*
hodnocení

0x

Můj osobní názor je, nemusí vydržovat okázalé budovy a tisíce zaměstnanců. Proto si můžou dovolit výhodnější podmínky pro klienty. Ale možná se mýlím.

mirkaol*

Bruno nechci Vám brát iluze, ale co takové banky ,které nemají okázalé budovy a tisíce zaměstnanců a o lidi a jejich úsory vůbec nestojí?

Zřízení účtu 5000,- vedení 1000,- měsíčně, všechno zpoplatněné, nedávají hypotéky?

Banky žijí z úvěrů a z toho, kolik se jim nasype zpět. Pokud jedete v miliardách, žádné klienty nepotřebujete.

Mbank je kůň - sběrač informací o těch, kdo je ještě zajímavej klient k sezobnutí a kdo se teprve objeví jako zajímavý klient.

a navíc tento projekt čistě internetové banky byl pro ČNB originální a tak mu dala zelenou. Chytráků s půl miliardou stojí před ČNB fronta. Bez politických styků nebo originálním nápadem si jako investor NEŠKRKNETE

sunset*

Mirkaol: Proboha, tohle je aspoň trochu seriózní poradna, proč zde plkáte takové nesmysly?

Mbank je dcera polské skupiny BRE bank. Skupina měla v PL rozdělené 3 banky pro různé klienty - Bre (top klienti), Millenium (konzervativní střední klienti) a Mbank (lowcost). Jako lowcost se rozšířila i u nás, v posledních letech však sama Bre uznala, že to je nesmyslné rozdělení a tyhle banky se spojují.

ČNB nemá s licencí MBank nic společného, tu drží mateřinka a u nás je jen organizační složka (pobočka).

Viz např. vyhledávání subjektů na stránkách ČNB: Typ subjektu Pobočka zahraniční banky; Typ oprávnění k činnosti Notifikace; Důvod oprávnění k činnosti Oznámení o poskytování služeb; Typ subjektu podle přímého vlastnictví Zahraniční pobočky - EU

pppp

Bruno, a Vy byste si dal/a své vydělané peníze do banky, která má akorát tak stánek v hypermarketu hned vedle stánku mobilného operátora, neumí Vám v ničem poradit ale má "všechno bez poplatků"? A z čeho taková banka "žije", když u ní žádná její služba nic nestojí? Každá mince má 2 strany...

bruno*

Stánek v hypermarketu by mi nevadil, naopak bych uvítal, že banku spojím s nákupem. Jestli by mi zaměstnanec banky neuměl v ničem poradit, o tom pochybuju. Takové lidi si banky nevybírají. Z poplatků banka nežije, jak už bylo výše řečeno. Její zisk plyne z investování peněz klientů.

mate59

Bruno, záleží jaké služby od banky očekáváte.Jestli vám tam bude chodit výplata,z účtu budete platit inkaso, využívat elektr. bankovnictví,platby kartou u obchodníka a záleží kolikrát mesíčne budete vybírat z bankomatu,protože za výbery si obyčejne banky nechají zaplatit.Zuno, Sberbank,Equa mBank účta založíte z domova od počítače.Zkuste porovnávače bežných účtú a vyberte podle toho, co vám vyhovuje.Nevím, jestli budete od banky čerpat úver.

sunset*

Vy jste kolem banky tak maximálně prošla, někdy zkuste vzít za kliku... Banky si vybírají stejně jako ostatní firmy, tj. občas blbě, zvlášť když nejsou kvalitní lidi (a že fakt nejsou). A blbů v bankovnictví je zhruba stejně jako v jiných profesích, potkal jsem jich celkem dost.

Ani vaše další tvrzení není příliš trefné. Zisky největších bank v CZ tvořily za 2013 zhruba z 33 procent poplatky. Bývalo to až kolem 45 procent. Mimochodem - zisky poplatků z bank v EU jsou kolem 26 procent.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]