Nejste přihlášen/a.
Ahoj, byl jsem měsíc nezaměstnaný a nebyl jsem evidovaný na úřadu práce a potřeboval bych si za minulý měsíc doplatit zdravotní pojištění (jsem u VZP), lze to zaplatit hotově? Nevíte jaká částka to asi je? Díky
Dobrý den, částka by to měla být 1.242,- Kč a hotově to doplatit lze - pokud je na té pobočce VZP i pokladna (možná není na všech pobočkách). Zdravím!
P.S. Ta částka je pro OBZP = osoba bez zdanitelných příjmů.
doplněno 26.06.15 10:27:Ještě poznámka - platba za květen měla být doručena na VZP do 8. června. Je možné, že Vám vyměří i penále. To uvidíte až na té pobočce.
doplněno 26.06.15 10:34:To penále přesně nevím, ale za jeden měsíc to bude pár korunek. No, možná Vám to odpustí.
Záleží na koho tam narazíte a jak moc vyjádříte lítost a pokání.
S tím penále-já jsem zaplatil letos,přičemž povinnost byla za měsíc duben loňského roku,změna byla ale hlášena.Prostě vloudila se chybička a zapomnělo se a to.Žádné penále nepřišlo,jde o VoZP!Ale u VZP bych si nebyl jistý zda-li nebude ,až bude penále dosahovat několikanásobku pojistného,toto požadovat za cca5-7 roků!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.