Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování osobních údajů - smlouva

Od: ninka001 odpovědí: 4 změna:

Hezké odpoledne,

zajímalo by mne, jestli je ve smlouvě povinné uvádět, že druhá strana souhlasí se zpracováním osobních údajů, pokud jde o pronájem bytu a pronajimatelem je společnost, která má na starosti správu nemovitostí, která je registrována u Úřadu pro ochranu osobních údajů a nikoliv fyzická osoba-majitel bytu? Je tato klauzule povinnou součástí smlouvy? Nevíte to prosím někdo? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Na to se nedá odpovědět jednoznačně.

Pokud firma osobní údaje zpracovává kvůli tomu, že jí to ukládá některý zákon,

nepotřebuje Váš souhlas (pak by formulace ve smlouvě být nemusela).

Podobně je tomu např. s osobními údaji zaměstnanců (zaměstnavatel se nemusí evidovat jako správce osobních údajů, protože mu zpracování ukládají zákony a další předpisy).

Pokud by firma Vaše údaje chtěla zpracovávat i k jiným účelům (např. ke zmíněnému marketingu, nebo pokud by údaje chtěla předávat "třetím stranám"), musela by Vás předem poučit o Vašich právech a potřebovala Váš vědomý poučený souhlas. Musela by Vás zároveň poučit o Vašem právu tento souhlas kdykoliv v budoucnu odvolat.

V případě nájemní smlouvy podle mne půjde spíše o první případ (bez potřeby souhlasu).

Pokud ve Vaší smlouvě žádná taková klauzule nestojí, bude firma osobní údaje zpracovávat pouze v rozsahu, v jakém jí to ukládají předpisy.

ninka001
hodnocení

Děkuji Vám :)

hodnocení

0x

Jsou na smlouvě Vaše osobní údaje. Jsou. Může druhá strana převzít smlouvu, aniž by ty údaje měla. Nemůže. Musíte souhlasit s tím, aby je firma měla. Ano. Nebudete souhlasit, nebude smlouva, nebude bydlení.

doplněno 25.06.15 19:54:

Ninko, jestli odpověď vyzněla ironicky, tak se omlouvám. Myslel jsem, že klauzule ve smlouvě Vám vadí a ptáte se, jestli tam být musí.

ninka001
hodnocení

Jenomže ta klauzule tam chybí a já bych ráda věděla, v jakém rozsahu bude firma mé údaje zpracovávat... chci vědět, že pouze za účelem sepsání smlouvy, ne že je třeba prodá k marketingovým účelům... Tak se ptám, jestli by to tam nemělo být uvedeno, od toho přece tento web je, ne? Ptát se, dostat odpověď. Vědět něco,poradit jiným... proč hned ta ironie?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]