Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klidné moře v Řecku

Od: smudli* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

poraďte prosím, kam v Řecku na rodinnou dovolenou (děti 2,5 a 8), aby tam nebyly velké vlny, pozvolný vstup do moře a vůbec celkově "harant friendly". Minule jsme byli na Krétě se starším děckem, všecko super, ale ten vítr a tudíž vlny by asi nebyly pro mrňousa úplně vhodné. Co jiné řecké ostrovy, jak je to tam? Či pevninské řecko?

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

To je těžko, my byli též minulý rok na Krétě a moře bylo vyjma dvou dnů jako zrcadlo

hodnocení

0x

Vyrazte na Korfu

Před pár lety jsem byl v Acharavi - klidné moře, písečná pláž, ještě 100 metrů od pláže bylo vody po pás.

Letos jedeme do Acharavi už potřetí a asi naposledy. Jsou přece i jiná pěkná místa.

Čistě písečná pláž tam není, ta je až v Rodě - asi 2 km daleko. V Acharavi je to takový mix - písek a kulaté oblázky. Nevadí to, ale když se občas špatně šlápne, příjemné to není.

Hloubka také není tak malá. Děti se tam sice dobře vykoupou, ale tak odhadem po 25 -30 m už jsem měla vodu po krk.

Moře je tam příjemné a klidné, takřka na dosah albánské pohoří. Ale je to na severní straně ostrova. Od moře tam občas vanou větry. Takže pořád pohoda, klidné moře, najednou se změnil vítr a začaly vlny opravdu pořádné. Zpočátku jsme si je chtěli užít, ale se sílícím větrem už ve vodě být nešlo. Vlny trvaly 2 - 3 dny a zase bylo moře klidné. Mezitím jsme se koupali v místních bazénech, dovolují to bez problémů, nikoho nevyhánějí, jako tomu bylo v Itálii.

I tak se nám tam líbilo. Za rok uvidíme. Jaga.

24.06.15 14:47
hodnocení

0x

Zakyntos

hodnocení

0x

Foukat může kdekoliv, ale zrovna na Krétě jsou místa, kde fouká poměrně často - s výjimkou polouzavřených zátok. Za mě osobně bych doporučil ostrov Zakynthos, případně východní pobřeží ostrova Rhodos (na severu a západě už se to vlní).

hodnocení

0x

Na Rodosu nám fučelo celou dobu tak, že jsme za pobyt "spotřebovali" tři slunečníky - podle delegátky je to tam normální letní počasí. Na druhou stranu, Kréta byla úplně v pohodě, ale asi záleží na pláži. Zažil jsem, že na jedné pláži byly vlny že to bylo i na mě moc, a na pláži o pět kilometrů dál voda jak olej...

U Rhodu silně záleží na tom, na které straně ostrova jste. Dole u Prasonisi se to stýká a jsou tam skutečně pěkné podmínky pro vodní sporty.

zakus*
hodnocení

0x

Zakynthos nebo pevninská Leptokarie

hodnocení

0x

V Leptokarii se mi nelíbilo moře, připomínalo to Bibione, taková placka a párkrát se tam přes binec, co přineslo moře nedalo koupat. Na Chalkidiki jsem byla třikrát - Sarti, Nikiti, Vourvorou - nádherná příroda i pláže. Byli jsme tam ovšem autem, letecky je to asi dost drahé. Jednou jsem byla na Rhodosu - Faliraki a tam bylo taky nádherně. Pláž byla vhodná pro všechny kategorie. Hotel Blue sea skvělý:)) hned bych jela, ale nemám s kým:(

webbiecz*
hodnocení

0x

Co se týče Kréty, tak obvykle platí - západ ostrova - častěji vlny a vítr (takže super pro příznivce některých vodních sportů a zájemce o pláže s měnším počtem "harantů"), východ ostrova - klidné moře (takže "harant friendly", ale bývá tu víc našlapáno). Na to východě je klasickým letoviskem Faliraki. Já jsem tedy spíš zvyklá na tu druhou stranu :)

Píšeš Kréta, ale Faliraki (i popis) odpovídá spíš Rhodosu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]