Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že nejsem první, kdo přichází s touto otázkou.. ale podařilo se nám zíkat pár dnů neplánované dovolené( 5-6) a rádi bychom se vydali na prodloužený víkend do Chorvatska. Pojedeme autem a rádi bychom někam" nahoru". Prosím za každý dobrý tip, který se týká ubytování, koupání i třeba výletů. Pojedeme na přelomu července a srpna.
Děkuji za tipy.
V sezoně nedokážu posoudit množství lidí. Sám jezdím vždy v září. Nejblíže je Istria. Když to vezmu ze severu na jih na západním pobřežím. Tak Umag spíše ne. Lovrečica je klidná. Novy Grad tam moře nikterak zvláště čisté. Červar Porat tak to je skanzen 80 tých let (pokud to teda nezbourali) Od toho místa je to přes Poreč (nejúžasnější město, nejlépe v noci), Funtanu až do Vrsaru jedna velká kolonáda. Pak Limsky záliv. Rovinj tak tam mě to taky moc k srdci nepřirostlo. Moc lidí, velký provoz, staré město je ale krásné. Ve vnitrozemí Bale, Vodnjan, Pazin, kdo má rád architekturu, tak si přijde na své. Barbariga - hodně pěkné koupání, ale samota. Fažana malé, velké městečko, poblíže písčitá pláž ve Valbandonu. Pak Koloseum v Pule a historické centrum. Premantura, tak tam si dost orasíte auto, ale je to příroda. Medulin, odtud se dá taky docela rychle prchnout do nedotčené přírody. Na východním pobřeží stojí za zmínku Duga Uvala. Tam je místy moře tyrkysové jako v Karibiku. Ale taky trochu díra. Labin je taky dobré vidět, ale v Rabacu jsem byl rád, že jsem tam byl jen na výletě.
doplněno 23.06.15 20:45:A když bude pršet, tak neopomeňte navštívit město na kopci Motovun ve vnitrozemí.
No tak to je super vyčerpávající odpověď. Nejvíc mě zaujal popis Duga Uvala- jestli se tam nechá jít večer aspoň na procházku a na vínko, začnu hledat ubytování. Taky jsem slyšela dobré hodnocení na Moščeničku Dragu. Znáte? A moc děkuji.
Musím se přiznat, že z Opatie na jih to nemám zmáklý. Duga Uvala je určitě klidný a krásný kus Istrie (alespoň teď jsem se zasekl - Czech rep. - Germany 1:1). Ale mě to přišlo malý, jeden hotel, krásná pláž. Ale nebál bych se toho. Sám teda jezdím autem a pak jezdím na kole - takže větší akční rádius.
Pokud nechcete přímo "all inclusive" a stačí vám nějaký privát - půl rodinného domu - klidně jeďte bez zamluvení předem do nějakého města... chvilku postojíte na kraji ulice a už za vámi poletí 3 děti a 2 tetky, jestli chcete ubytování... prohlédnete si, hotovo
To koupání je složitější - nahoře jsou kamenité pláže vhodné k plavání, dole zase písčité, kde musíte jít 50m vodou, než budete mít vody po pás...
Parádně se jede do Splitu.
Děkuji za tip. Do Splitu je to dost daleko, stačila by nám Istrie nebo třeba ostrov Krk. Jde nám hlavně o moře a sluníčko, samozřejmě bychom si vybrali nějakou pláž, kde nebude hlava na hlavě. Ubytování jsme plánovali v soukromí. Snad v tuto dobu něco seženeme. Jednou jsme jeli na blint ve čtyřech a ubytování jsme sehnali až v Crikvenici. Máte někdo na severu vyzkoušený dobrý ubytko? A jako bonus i dobrou pláž? Díky za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.