Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce použít kondom

Od: lajka odpovědí: 52 změna:

Zdravím, s mým přítelem bychom se chtěli milovat. Pro oba to bude po prvé. Háček je v tom, že mi řekl: "Buď přášky, nebo nic." Prý si to chce po prvé užít a s kondomem to nejde. Ale já mám strach, že by mohlo dojít k nechtěnému otěhotnění i přes to, že mě ujišťoval, že si dá pozor. Jak byste se v této situace zachovali? (16 let)

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jsi ještě mladinká. Klidně 2 roky počkej, sobce kopni do zadnice a jistě si najdeš bezva kluka, chápavého, něžného a milého, který Tě nebude vydírat svými požadavky.

Proč bys do sebe měla soukat už od 16 let chemii? Pro mladý organismus to zdravé rozhodně není. To je pro vás oba schůdnější kondom.

Když Ti dává takováto ultimata, opravdu Tě nemá rád. Chce jen prosadit vlastní názor, přání a neohlíží se na Tebe. Jen aby to bylo podle něj. To by jednou, až se vezmete, mohl poroučet:

Buďto řízky, nebo nic.

Buďto milenku, nebo nic.

Buďto bez dětí, nebo nic...A ty se budeš jen točit jako korouhvička, abys mu vyhověla.

Víš určitě, že toto je z jeho strany láska? Není, nevěř tomu. Pán si chce jenom užít, zaskotačit si bez ochrany a riziko ať nese ta hloupá partnerka. Od takového pryč, ten Tě opravdu rád nemá, myslí jen na sebe a na svůj prožitek. Aby to pro něj bylo co nejhezčí. A Ty budeš jen ta, co bude držet.

Není to trochu málo na lásku? Uznej sama. *cert**zed* Jaga.

simonatt*

Stoprocentně souhlasím s "babajaga"!S.

iz*
hodnocení

5x

Cítíš-li se dost "dospělá" na milování,

měla bys být i tak dospělá, abys věděla,

že sobec pro tebe není to pravé.

wasube*

Dala jsem Vám také bod, ano, je to egoista.*bum*

doplněno 05.07.15 19:21:

Nebo ji nemá dost rád, přijde mi, že už nějaké zkušenosti má. Ten sobec.

martinaa*
hodnocení

4x

Poslala ho do háje. Neumí to, ale ví, že si to s kondomem neužije a ujišťuje tě, že si dá pozor. Hahaha.

Sám není ochotný si na pár minut navlíknout gumu a od tebe požaduje, aby sis do těla cpala umělý hormonální hnus.

hodnocení

3x

Ahoj, jak napsali ostatní, měli byste se dohodnout. Sice si toho napsala velmi málo, takže nevíme další věci a souvislosti, ale přístup Tvého přítele se mi nelíbí.

Říká, že si sex neužije...no, já myslím, že první sex jako takový si neužijete jako takový ani jeden z vás, ať už to bude s kondomem, nebo bez něj. Je to takový další krok, nejistý, a uvidíte stejně, že další milování si užijete už mnohem lépe.

Myslím, že tady nejde jenom o tu antikoncepci, ale i pohlavně přenosné menoci, před kterými by Tě měl ochránit právě kondom. Takže, jak radili již ostatní, přistup na jeho hru tím stylem, že "buď kondom, nebo nic". Samozřejmě, kondom může prasknout, ale jde tady o princip.

Na to, že si dá pozor, nespoléhej, tomu bych možná věřil u nějakých kluků/mužů, kteří mají už nějaké zkušenosti a znají trochu již své tělo a reakce, ale první milování jako takové, pokud je i pro něj, je opravdu nevyzpytatelné. A navíc, pokud už tedy nějaké zkušenosti má, tak na tom kondomu prostě trvej právě z důvodu pohlavně přenosných nemocí, protože nemůžeš vědět, jestli se třeba i chránil s těmi předešlými přítelkyněmi...a dle jeho přístupu bych na to moc nesázel.

Přestože je dnes tedy antikoncepce na dobré úrovni, není příliš dobré, abys s ní začínala tak brzy. Zkuste se napřed s přítelem poznat trochu více pomocí praktik, kdy k samotnému sexu nedojde. Zkus tedy nyní nabídnout tuto alternativu a uvidíš, co na to řekne Tvůj přítel.

Pokud Tě má opravdu rád, rád si počká a bude rád, že se napřed poznáte takhle. Tedy, rozumný kluk počká.

A k té hormonální antikoncepci...jsem jen o pár let starší než Tvůj přítel a přítelkyni bych hormonální antikoncepci nenutil nikdy, naopak bych se jí snažil jí ji co nejvíce rozmluvit, pokud by ji chtěla brát. Myslím, že by Tvému příteli nemělo jít jen o to, aby si užil, ale měl by mít také zodpovědnost ke své holce, o její zdraví. Existují i jiné, bezpečnější formy antikoncepce, a když už jsme u toho kondomu, existují také extra tenké kondomy.

A jak podotkla již Jaga, nelíbí se mi také ten styl vlastního návrhu "buď - nebo". To je jako by něco přikazoval, a to není dobré. Od tohoto kluka raději pryč, myslí zřejmě jen na své potřeby.

webbiecz*
hodnocení

2x

Mě by naštval tenhle jeho přístup jako takový. Takže bych ho asi poslala do háje. Nemám ráda ultimáta, speciálně podobného typu. Pokud k tomu přistupuje tímhle způsobem, tak bych být tebou zauvažovala o tom, jestli to s ním má smysl.

A pokud jde o tebe - je ti 16, času dost, nemáš kam spěchat. Fakt ne. Měj svou hlavu, nenech se do ničeho natlačit. Hlavně se nenech oblbnout větami jako: "Dám si pozor." Hormonální antikoncepce je pak věcí tvého rozhodnutí. Nejsou to jen "pohoda" tabletky, má to svá pro a proti, která musíš zvážit, než ji začneš užívat. Ať už se rozhodneš tak či onak, měla by ses rozhodnout ty sama a ne ji začít brát jen proto, že pro nějakýho panice není kondom dobrý, protože by si to údajně neužil...

hodnocení

2x

Já bych přistoupil na jeho ultimátum. Tedy když nechceš kondom, tak teda nebude nic. Že to uhlídá? Tomu nevěřte! Jak si může být jistý, když to ještě nezkusil?

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, těch, co si dávali pozor, už bylo hodně - a neuhlídali to. Takže, buď s "čepičkou" nebo nic. Zdravím!

doplněno 01.07.15 18:57:

Dražší to je spíše bez "čepičky". Ovšem, v této otázce nejde o profesionální výkon.

doplněno 05.07.15 20:02:

wasube - proč to děláte? Tedy, vyberete si nějakou otázku, která není ve Volné diskuzi a potom komentujete jednotivě odpovědi jiných? A není to prvně. že? Nestačilo by prostě jen odpovědět na původní dotaz? Nebo si najít novou otázku bez odpovědi a tam se realizovat?

doplněno 06.07.15 00:25:

wasube - nechtěl jsem Vás okřikovat (a ani nejsem sys), ale diskutovat se může ve Volné diskuzi.

V tématických otázkách by měl diskutovat tazatel (který, ovšem, už často na rady nereaguje). Já osobně takové přilepování se za odpovědi nemám rád, ale třeba to někomu nevadí. Jenže to zase může vyvolat reakci a pak to skončí prosazováním svého "správného" názoru nebo až urážkou.

Myslím, že pokud nejde o opravu nějakého např. technického údaje, tak jsou tyto reakce nevhodné.

Ovšem, někdy se člověk neudrží, to je fakt. Asi by to nemělo být moc často.

standa1122

Ale s čepičkou to je o 500 dražší...Prášky jsou v pohodě a když si to neužijí, tak ať nic nedělají a je klid.

wasube*

Kapka naděje má pravdu, dnes sex jen s ochranou - dnes je tolik i smrtelných pohlavních chorob, že bych to tedy neriskla. Rakovina děložního čípku je také způsobena virem, tedy nakažením..Budte ráda že jste zdravá a neriskujte. Když se mu to nebude líbit a bude koukat jen na sebe dál, počkejte si na jinou, větší lásku...

doplněno 05.07.15 19:13:

Mnozí tu píší o prášcích, ale co když je nesmí brát, v rodině mohly být třeba problémy s cévami, s křečovými žílami, s vysokým tlakem, ty prášky nejsou bez zdravotního rizika také. A rozhodně nechrání před pohlavními chorobami.

wasube*

bene opravdu nevím co dělám špatně. Myslela jsem že navzájem diskutujeme. Dobře budu to tedy dělat jinak. Díky za upozornění. Nebylo to umyslné. Přijměte moji omluvu všichni, ke kterým jsem se chovala ne podle pravidel.

danys*
hodnocení

1x
Ty odpovědi zakomplexovaných starých "panen", které si za komára jednou štrejchli a byl z toho potomek a přítel v čoudku, mě opravdu baví! Většina holek dnes bere HA, tak počítejte s tím, že když nepodržíte vy bez, podrží jiná. :)

"...když nepodržíte vy bez, podrží jiná."

Tím spíš bych od něj prchal mílovými kroky.

martinaa*

Dobrá odpověď*palec*

xccal

zase jeden iq tykve.Dnešní mládež bohužel kašle na zdraví a bere prášky jak vzteklá.Hlavně že si užije.

iv®
Danys tak rozhodne nejsem zakomplexovana stata panna, v dnesni dobe by mlady clovek nemel sex bez kondomu mit, ne proto aby nahodou nepocal, ale kvuli zdravi, sama mam doma nactileteho pubose a jsem celkem v obraze jak se chovaji dnesni mladi...dobre vite ze muzete stokrat a nic se nestane a pak staci chvile a mate zkazeny zivot, a to nemuvim o neplanovanem potomkovi...lepe se chranit nez litovat :)
martinaa*

A poničeného zdraví, neplodnosti... toho litují ženy po 15 letech braní HA.

doplněno 21.06.15 13:03:

Vyšší porodnost vícerčat je z velké čísti způsobena rapidním nárůstem umělých oplodnění, kdy e do těla ženy vkládá hned několik vajíček, aby se zajistilo uchycení alespoň jednoho z nich.

Člověku stačí průměrná inteligence, aby přišel na to, že cpát do sebe roky umělé hormony asi nebude pro tělo to nejlepší. Můj doktor má stejný názor, díkybohu.

doplněno 21.06.15 13:10:

Danys, uvádím snad nějaké tabulky a čísla? *tuc*

doplněno 21.06.15 13:43:

Lucko, díky svému studiu, zdravotnímu stavu a kamarádkám pohybujících se ve farmacii nebo na klinice asistované reprodukce jsem informovaná opravdu dostatečně :). Taky jsem si do těla ten hnus cpala, nemyslete si. Ale už jsem chytřejší... kdo si chce dál ničit tělo, jeho rozhodnutí.

lucie*

...a proto je takový nárust porodnosti dvojčat,je to taky způsobeno antikoncepcí,to je taky špatně či dobře?...a nemyslíte,že ženy co berou HA tak dlouho jsou už prostě staré a početí není tak jednduché?To je supr jak jsou všichni informovanější jak doktoři a všichni ví,jak je HA škodlivá:)

doplněno 21.06.15 13:36:

Co tady taháte umělé oplodňení?*bzum*mluvila jsem o užívání HA a vyšší porodnosti dvojčat.trochu se informujte,hm!A tušíte kolika ženám HA pomohla?ale asi čtete jen "černou kroniku.Vše má dvě strany,takže neodsuzujte.

doplněno 21.06.15 13:52:

Mě osobně taky nesedí,ani neteři...adt.kvůli riziku sraženin.ale nezavrhuju ji,protože spoustě kamarádek pomohla od nechtěného otěhotnění nebo jiných zdravotních potížích.

Tazatelka by se mohla jednou divit,když na nějaké"pařbě"si dají o panáka víc a na kondom si nezpomene ani jeden z nich.Všechny zásady a rady půjdou do háje a půjde pro ještě horší,hormonanma nabitou pilulku"po".

danys*
Martinaa: Ještě prosím uveďte, kolik se v čr provede ročně potratů ať máme přehled..
vlaser*

Ano ano, to je ten správný přístup! Jaképak společné a vzájemné milování... Vždyť abych si užil, postačí, když mi jen některá podrží! A když nepodržíš ty, podrží jiná!

No není to geniální?! Vždyť v tom je přece tolik lásky! = Nechceš? Tak táhni! Cítíte tu nebývalou "něžnost"?

Bože, kluci, proberte se! Vždyť když je to poprvé a jste zdraví, užijete si s tou opravdu milovanou tolik, i kdybyste měli kondom plechový!

Já vím, jste hodní, něžní, vlastně to po partnerce ani nijak striktně nažádáte, jen tak mile žadoníte... V ruce už to znáte, tak konečně, jaké to bude v holce...?

Jsou holt kluci chytří, a jsou kluci blbší. Komu to nedochází, prostě sexovat nemá!

Jenže: Ty mu dáváš ultimátum, že bez kondomu nelze? Ty ho dost nemiluješ...

On ti dává ultimátum, že jedině bez kondomu, On tě dost nemiluje...

Tak vážení, vraťte se k masturbacím každý sám, a až dospějete - nejen mezi nohama, ale i v hlavě, zkuste si teprve pak opravdovou lásku. Ta si žádná ultimáta nepřipouští, ta určuje jen to nejchytřejší pro vás oba. A rozhodně nebudete mít čas na nějaké dohadování, jestli - či jinak. Poprvé určitě!

Resumé? : Hledejte nejprve, jestli se máte dost rádi. A až opravdu jo, uděláte oba to nejlepší pro váš výsostný okamžik. A bez ultimat. vlaser :))

nico13
hodnocení

1x

Jej tady se zas vetsina radcu utrhla ze retezu a moc to proziva *smich* O tom, ze si to borec s kondomem neuzije, mohl slyset od kamaradu, nebo kdekoliv precist. Vzdyt je to v podstate pravda a nemusi to prece hned znamenat, ze s tim ma nejake zkusenosti. A ze si to poprve neuzije ani bez kondomu je vec druha :) Jenze nejde jen o ten prvni styk, ale i o nasledujici. A protoze je dneska normalni, ze holky berou prasky, tak to bere tak nejak automaticky a nevi o jejich skodlivosti. Prece jen je mu 16 ze, takze bych ho hned nenazyval sobcem, kteremu jde jen o to uzit si. Takze mu vysvetli, jaka negativa prasky maji a ze je do sebe alespon zatim cpat nechces. Potom by mel pochopit, ze kondom je to spravne reseni. A pokud nepochopi, tak teprve by melo prijit na radu ultimatum kondom nebo nic. A samozrejme spolehat jen na to, ze si da pozor, je hloupost.

wasube*

Ultimáta tu ale nedává ona, ale on. A ona poslouchá jak ovečka.*frajer*

repkin*
hodnocení

1x
V tom případê nic, ať si ho vyhoní do ponožky, asi si může vybírat když tak machruje. Jsi holka a i pro tebe je to poprvé, měl by tě respektovat a tohle jeho tvrzení respekt není, spíše sebestrednost a sobeckost.

hodnocení

0x

Zachovala bych se stejně jako on. Buď kondom, nebo nic. Bez ochrany neriskujte. Přítel by neměl být sobecký a oba byste k sexu měli přistupovat zodpovědně. Pokud máte strach, tím spíše trvejte na kondomu!

lucie*
hodnocení

0x

Co bychom udělali my?No já bych si nechala napsat prášky.Je to i tvoje ochrana a nejde spoléhat jen na kluka.Tak jako na sex jsou dva tak i na ochranu jsou dva.Prostě nevěřila bych ani v zamilovanosti:)Co když kondom jednou praskne nebo se vám to oběma tak zalíbí,že pod vlivem vášně kývneš na to že to zkusíte bez kondomu...pak třeba zjistíte jak je to lepší a chceš to riskovat,že si dá pozor?Ať si říká každý co chce,ale mi kondom vadil a to nejsem chlap,takže já bych se raději jistila práškama...aspoň na nějakou dobu.

neznqmy
hodnocení

0x
16? to je brzo
wasube*

V dnešní době to není brzy, rychleji se žije...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a co AIDS?

bdw
hodnocení

0x

Nic si neužije s kondomem ani bez něho. Bude to pro oba stres a možná tak trochu trapas.

wasube*

Když to on tak dramatizuje tak máš asi pravdu, že bude zklamaná.

hodnocení

0x

Lajko, musíš si sama sebe více vážit. Uvažuješ nad tím, že ustoupíš a budeš rizkovat. Nejen teď, ale po celý život musíš vědět, že když se cokoliv stane, mužský se může vytratit a všecky důsledky dopadnou na tebe. Řešit je budeš muset ty. A on tě ještě pomluví místo pomoci. Chlap, mužský si chce opravdu užít, užije si, zatáhne zip poklopce a jde. Ty nejprve strachem budeš bez sebe a pak, když budeš těhotná nebo nemocná, si to odskáčeš pouze a jen ty! Ten, kdo tě bude milovat, bude myslet na tebe a pak teprve na sebe. ;) Mám dvě dcery a říkávala jsem jim, že jestli s někým půjdou, pak ať je to ten, který se bude chovat zodpovědně a kdyby byl problém, aby ji stál po boku. ;) Také si myslím, že o nic nepříjdeš, když počkáš. Zvláště pak s tímto chlapcem. A taky uvidíš, jestli tě má rád anebo je s tebou jen proto, že chce souložit.

iv®
hodnocení

0x
Zdravim, tak rozhodne si prosadit kondom, byt treba v kombinaci s horminalni antokoncepci. Me by spis zajimalo od kud vzal, ze si to s kondomem neuzije? To spise vypada, ze bud dost posloucha nazory svych kamaradu ( dle meho partnera muze byt i milovani s kondomem kvalitni), nebo je tu druha moznost, a to ta, ze jeho poprve jaksi poprve nebude ...ale u chlapcu tento stav bohuzel overit nelze :) a jak psali jiz radci na de mnou v tomto ohledu by nemel clovek byt sobcem..ale me vyjit partnerovi vstric.

pohanka*
hodnocení

0x

Já se musím zastat přítele, ale mluvím i ze své zkušenosti. S kondomem to není ono, prostě není.

Nejlepší je nechat vaginální sex na později a nyní se naučit jiné praktiky. Bude to těžší, ale bezpečnější. V nových antikoncepčních přípracích již není tolik hormonů, jako v těch ze 70tých let. Takže jsou bezpečnější, ale když s nimi počkáte co nejdéle, tak jenom dobře.

xccal
hodnocení

0x

Přítelíček bude asi pěkný sobec nebo egocentrik.Hlavně že on si užije ale že vy budete brát prášky,které zdraví vůbec neprospívají,to milostpánovi nevadí.Hned bych utíkal,než bude pozdě,protože kondomem to začíná a pak v životě přibudou další věci mnohem důležitější,které si bude chtít užít a Vy budete až vedlejší

ujendys*
hodnocení

0x

v tom případě jsem sobecký muž,přiznávám*hi*

lucie*

a já budu sobecká žena*hi*Těhotenství v 16 by byla pro mě katastrofa,rozhodně bych nenechala na chlapovi -klukovi!celou zodpovědnost.Dítě by pak zůstalo na krku mi a nebo na potrat?žadonit u rodičů o peníze...atd.?to raději polknu denně prášek než tohle riskovat.A vůbec?jak dlouho bude muset ten kondom ten kluk používat?Do svatby?:)do smrti...:)

wasube*

Špatně. Protože to znamená, že žena, která nesmí používat hormonální antikoncepci je tím pádem vyřazená nebo jak? Přece to je nesmysl. Když budu mít ženu, co v rodině pár lidí umřelo na cévní a srdeční nemoce, nebudu ji pak nutit do prášků a riskovat, ostatně zodpovědný lékař by to ani v takovém případě nenapsal, nebude ženu zabíjet.*ee*

doplněno 05.07.15 19:47:

Navíc v 16 letech těžko bude mít sex denně a krmit se chemií, že mu jednou měsíčně bude po vůli, to vidím špatně také.

pilivoj*
hodnocení

0x

Když nechce s kondomem tak řekni, že tedy ne. A uvidíš jak za chvíli změní názor.Pokud tě má rád a chce to tak nebude dlouho váhat.

Píšete: Pokud tě má rád a chce to ... No, on by neváhal, i kdyby ji rád neměl a jenom to chtěl.

wasube*

Názor nezmění, dal jí přece ultimátum, aby si to užil ne?*smich*

doplněno 05.07.15 19:55:

Doba se změnila. Dříve dávaly ultimáta panny, třeba svatba a tak. Dnes pitomci.*ee*

pb®
hodnocení

0x
Kondom nebo HA nejsou jedinou možností. Což takhle třeba spermicid? Pharmatex krém nemá nežádoucí účinky a ještě lubrikuje. Otázka je, jak moc panna zná své tělo a dokázala by ho zavést. Později lze zvolit třeba tělísko, to se dnes dává i mladým slečnám.
wasube*

Tělísko se doporučuje až ženám po porodu. Málokdy se dá dříve. Má to své důvody.

hodnocení

0x

Doporučuji to "NIC" - poznáte tak, jestli mu jde o vás nebo o sex... co budete dělat týden po akci? Plakat do polštářku... a on bude s jinou...

bagar*
hodnocení

0x

Promiň ale je to de*il. Nikdy bych holce neřekl, aby si vzala prášky jinak nic nebude. Naopak bych ji řekl, aby prášky nebrala, je to hrozný svinstvo. A jak bych se zachoval? Poslal bych ho do háje, ať si tohle chování nechá pro někoho jiného, já na to nejsem zvědavý.

xccal
hodnocení

0x

V 16 jletech je nejbezpečnější dle rady známého sexuologa se udělat vzájemně rukou.A je to bez rizika.Ale některým zaostalým sobečkům to ale nemusí stačit a budou bohužel chtít více

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem v roce 1977 taky při mém poprvé nepoužil kondom. Nejspíš proto, že moje slečna byla starší a nejspíše to měla nějak ošetřené po svém. Nevěřím, že by se spoléhala na nějakou tu moji ,,opatrnost,, .Buď moc opatrná, přece se nechceš připojit k těm 30 tisícům děvčat a žen, co chodí na potraty. Sice to je jen 30% toho před převratového počtu, ale nyní hrozí i ty další hrozné nemoci.

joudic*
hodnocení

0x

no rozhodne verim, kdyz nadrzeny 16lety panic rika, ze si da pozor, takove veci nefunguji ani v pohadce :)

vlaser*

No schválně, kolik borců ví, nebo tuší, co to je "předstřik"?

Z masturbačních praktik ví každý kluk, že přichází-li orgazmus, vystříkne mu nebo vyteče v několika prudších pánevních staženích sperma z penisu. A je to krásné vyvrcholení.

Jenže to zná ze stimulací rukou, případně i jinou částí těla. Vzrušení poznává a postupně je takto dobře zná.

Ale prvotní proniknutí do vagíny své milé je často tak nečekaný a neznámý pocit, z něhož ani nervová soustava neumí obvykle informovat mozek o nebývalém vzrušení. Ten blažený pocit chlapce zcela překvapí! Lehký ejakulační stah se tak neřízeně a nepozorovaně uskuteční, dojde k tzv. předstřiku, aniž by to chlapec cítil !

Dochází k tomu totiž ještě ve fázi plató, které je takto prudce dosaženo už jen mimořádným pocitem při prvotní penetraci, ještě před konkrétním vyvrcholením. To už mladík cítí zřetelněji.

--- Jenže už i v předstřiku je spousta aktivních spermií ! Takže - i když si dá chlapec "pozor", vlastně už je to kničemu, přestože plně ejakuloval mimo pochvu. Základ k početí je už dávno uskutečněn, aniž by to některá osůbka z páru tušila.

Právě tímto průběhem vznikalo nejvíce nechtěných a naprosto nečekaných těhotenství ještě v letech před sametovou revolucí a také při spartakiádách, kdy se s neznámými dívkami sbližovali i chlapci, dosud nic netušící panici. Po opakovaných intimních stycích už tento efekt zaniká, pro chlapce je již daný pocit známější, předstřik se vytrácí.

Ale pozor, po delší sexuální abstinenci se často předstřik opět na krátký čas vrací.! Pěknému milování zdar! vlaser

vlaser*

Text je s laskavým svolením přepsán ze statí MUDr. Maceje Tycze, sexuologa. /tady zveřejnil ++ vlaser/

mp*
hodnocení

0x

Tak za prvé: on je panic a ví, že si s kondomem nic neužije. Jak to muže vědět? Za druhé: dá se to dělat různě bez otěhotnění partnerky. Za třetí: první láskyplný styk je nejlepší bez plánování (teda při tom, že jsou oba alespoň trochu inteligentní)

eivlis*
hodnocení

0x

I me by nakrknul jeho postoj a uz kvuli tomu bych ho poslala do...haje..Spolu byste meli najit kompromis vyhovujici obema a on pokud to nastavil ze takto, nebo nic, tak by letel jak priletel..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma první milování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]