Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, cítím se naprosto bezmocná. Můj otec je šikanován a vydírán vlastním synem. Zítra oslaví můj otec 75 let, dnes jsem mu jela blahopřát a nevěřila jsem svým očím, co se u něho doma děje. Trvá to již dlouho, otec se bojí cokoli říct, psal mi jen pár emailů. kde si stěžuje, co všechno musí zažívat. Bratr již několikrát seděl. Jako dcera cítím povinnost něco udělat, ale nevím co. Prosím poraďte. Děkuji
Už dávno jsem o tom s ním mluvila, ale musel by všechno to, co říkal mě vypovědět na policii. A on se bojí. Stále mi opakuje, že počkáme. Bratr byl dnes opět posilněn alkoholem a vyhrožoval. Vím, že asi není jiná možnost. Bojím se o tatínka .Navíc mu rozkrádá věci, bere peníze, vyžaduje alkohol a cigarety.Tatínek se mu nedokáže postavit, má nemocné srdce a špatně se pohybuje.
Jedná se Vám o otce nebo o byt?
Otec má již dost let, je nemocný, hůře se pohybuje. Jakou má péči? Kdo mu vaří, kdo se stará o nákupy, pere prádlo, uklízí, dohlíží na hygienu? Jeho syn ho okrádá, co mu zbyde z důchodu? Jak často za ním jezdíte Vy a kontrolujete ho a pomáháte, jak k němu máte daleko v prípadě, že zavolá o pomoc? Je možné, aby k němu chodila jednou denně pečovatelská služba, aby ho zkontrolovala a pomomohla mu s nějakým úkonem? Nebo pokud nemá, zajistit dovoz obědů do termonádob, většinou se jedná od pondělí do pátku. Vy máte 1 volnou místnost, že by otec mohl být u Vás? Jak to bude s bytem, když by se otec přestěhoval k Vám. Kdo je majitel? Zůstal by tam bratr sám a rozprodal by nábytek, věci, zdevastoval, udělal doupě? Kdo by platil inkaso. Bratr asi ne, když nemá a o byt byste mohli přijít, nebo otec, je-li majitel. Když by jste si vzali otce k sobě a byt chtěli prodat, kam půjde bratr? Proto asi nechce otec jít nikam, aby alespoň trochu chránil a pomáhal synovi, i když to je lump. Dělá asi to, co by udělala většina rodičů, protože potom by byl syn úplně namydlený a byla by to konečná. Je mi hloupé, ale pokud to tak je, tak Vám neporadím, protože já, kdybych byla v této situaci, tak bych také nevěděla. Leda odepsat byt a vzít si otce k sobě. Ale dokáže to otec udělat? V bytě mohl strávit celý život, žila paní matka, má tam vzpomínky, těžko přesazovat starý strom.
Tyto otázky si položte a odpovězte.
Čtu a nevěřím vlastním očím. Proč necháváte starého otce v drápech zlotřilého syna, když dobře víte, že není vše v pořádku?
Víte, že týrání trvá už dlouho, jak sama píšete, ale co jste proto udělala? Vy asi jezdíte k otci velice málo, asi jen na ty narozeniny, jinak jste v kontaktu přes maily. A pokud si na něco postěžuje /bojí se/, pustíte to zase z hlavy. Jinak byste neuváděla, že to trvá už dlouho. Jako slušná dcera bych zasáhla hned, jak to začalo. Tatínek je trápen synovou neurvalostí a stejně tak vaší nerozhodností.
Nahlásit, otce přestěhovat. Ústav asi hned k dispozici nebude, proto aspoň prozatím k Vám. Počkat, až se nějaké místo najde. Trvá to obvykle tak půl roku.
Váš bratr si za své chování nezaslouží žádné ohledy, pěkně tvrdě do něj. Msty se bát nemusíte. Tihleti hrdinové rádi dělají ramena na staré a nemohoucí, ale pokud byste na něj pozvala nějakého pořádného chlapa, třeba z rodiny, koukala byste, jak bude maličký. Jaga.
Děkuji za vaše slova. Ale musím se ohradit. Otec nechce ani slyšet o tom, že by měl jít někam do ústavu. Nechce ani na pár dnů ke mě, protože jsme to tak několikrát udělali a našli jsme jen zdevastovaný by.tBratr tehdy prosil, otec mu odpustil. Nedá na něho dopustit a bez jeho souhlasu nemohu nic dělat. Ale zajdu podat trestní oznámení. Jen si myslím, že až dojde na vysvětlení, otec neřekne nic A bratr se pomstí mě i jemu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.