Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem na doživotí léky na ředění krve. Na měsíc Trombex a na furt Godasal. K lékům jsem dostala leták a je z něho šouflo. Prý se nesmí žádná zelená listová zelenina - zelí, salát, špenát, brokolice, papriky, nelze na oběd porci květáku, vynechat úplně játra, omezit jogurty, kefír, veškeré tmavé pečivo, kuřecí a hovězí maso a tak dále ...
Pokud budu dodržovat tuto dietu, tak se budu spát povoleným vepřovým masem, ředkvičkami, bílým pečivem a knedlíkama. Mně to připadá nelogické, to co mi zbylo jsou dle jiných odborníků nezdravé potraviny.
Prosím, co jíte při užívání léků na ředění krve? Děkuji za radu Uška
Po tom Godasalu se mi velice snadno dělaly modřiny, vypadala jsem jako týraný senior a stejně se mi tromboza udělala. Beru Warfarin, kde platí leták, o kterém píšete. Sestra se podivila, jak mám výsledky na srážlivost tak dobré. Říkala jsem jí, že kdybych měla všechna doporučení striktně dodržovat, že bych určitě dostala kurděje a umřela na podvýživu, protože mi něco zakazuje internista, revmatoložka, něco jiného cévní. A tak v tom kličkuji jak čmelák v jeteli. Když si dám listovou zeleninu, třeba salát nebo zelí, zobnu prášek a půl. Zasmála se a řekla, že to její mamka dělá také tak. Na kontrolu srážlivosti chodím cca co 6 týdnů.
Ahoj uško. Manžel kdysi bral též léky na ředění krve. Pokud si dobře vzpomínám, tak to bylo s omezením, jak uvádíš, hlavně listové zeleniny, která obsahuje velké množství vitamínu K. Tudíž doporučuji najít tabulky s obsahem tohoto vitamínu, malá tabulka je i na Wikipedii, nebo v kalorických tabulkách, a tím se řídit. Vyřadit potraviny s vysokým obsahem tohoto vitamínu, ale protože ho stejně tělo v nějakém malém množství potřebuje, tak vybrat potraviny obsahující malé množství a u toho středního množství jíst všeho s mírou. Tento první měsíc buď opatrná a rady lékaře dodržuj, později můžeš podle výsledků zařazovat i trochu těch ze střední třídy. Můžeš mléčné výrobky kromě jogurtů, to mě trochu hlava nebere, ale některé výrobky jsou též zakysané, tak si to dobře vyhledej.
Bílky jsou povolené, ve zdravé výžive se prodává Šmakoun, nebo v krabičkách jenom pasterizované bílky.
Celé vejce občas můžeš též. V sortimentu ovoce je povoleno také dost druhů.
Dobrý den.Moje máma bere Warfarin a leták dostala ten samý.Bere ho už asi 5 let a jí úpllně všechno,včetně toho jakoby zakázaného.Pravidelně každý měsíc chodí na Quick test a má to dobré.Občas se půl tabletky přidá nebo ubere ale to se bude muset i když nebudete jíst to nevhodné.Náš soused je původem slovák a miluje zelí,které by se také nemělo.Sní ho neuvěřítelné množství a Quick má také v pohodě.Tím Vás nenabádám,aby jste to nedodržovala,jen říkám,že u mámy a souseda to nemá vliv.Ale může to být individuální,protože jak se máma bavila v čekárně u doktora s jednou paní,tak ta to více mené dodržuje a přesto má Quicjk neustále špatně.Buď málo nebo moc.A chodí na krev každý týden.Chce to prostě vyzkoušet.Jistě Vám lékař řekl,že budete chodit na odběry krve.Ovšem Vy nemáte Warfarin,máte jiný lék,ale myslím,že to bude podobné.
No...Můj otec také bere Warfarin a stačí, když zapomene a sní listový salát...A je vymalováno. Qwik úplně špatný a stojí to dost nervů, než se vše vrátí do normálu. Ty rady od lékařů asi mají nějaký reálný důvod, jinak by je nedávali. Je pravdou, že každý člověk možná reaguje jinak. Konec konců, každý je strůjcem svého štěstí, ale doporučoval bych v tomto případě dát na radu ošetřujícího lékaře...
Vzhledem k mým srdečním potížím mi byl předepsán lék na ředění krve Warfarin.Ten už beru asi 8 let a žádné omezení v jídle se nekoná. Jím všechno co mi chutná naa hlavně to, co bych podle přibalového letáku jíst neměl. Můj pan doktor mi na můj dotaz, zda je nutné omezení některých druhů potravin v příbalopovém letáku uvedených řekl: jo pane, to nesmíte všechno číst. Takže se tím řídím a žádnou újmu na zdraví v tomto směru nepozoruji.
Bóže můj lidi, vy naděláte z toho jídla... Jeden lékař, který chce být zajímavý něco blábolí, ale nadělá tím spousty škody. Pokud budete jíst vše, nic tím nezkazíte.
Ja som tiež užíval Warfarín, po mozgovej príhode. Mal som zakázanú listovú zeleninu a musel som na kontroly raz mesačne na hematológiu. Po 2 rokoch mi to neurologička zmenila na Pradaxa. Tá nemá žiadne obmedzenia, len sa musí prostrednictvom krvných odberov kontrolovať stav kreatínínu a urea, v 2 mesažných intervaloch, čo môže robiť aj ambulanica praktického, obvodného lekára. Okrem toho musím dodržiavať aj zníženú spotrebu cukru, to má na starosti diabetologička, 2 krát ročne.
usko. Už čtyři roky beru warfarin a v jídle se neomezuji. Ty "zakázané" potraviny musíš jíst naprosto pravidelně. Takže Ti to sice může malilililililinko pozměnit Quicktest, ale o to budeš brát o malililililinko víc warfarinu. Takhle mi to kdysi poradil pan primář a nemám jediný problém.
Doktoři od kompu neboli jde jen o život - de factum debilní odpovědi .
Při srážlivosti nedodržovat dietu?
Na každého působí nedodržování diety samozřjmě jinak , ale v některých případech může nastat situace , ať už
vnitřní krvácení nebo
na druhé straně k embolii ,
každý pacient má rozdílné nastavení léku na ředění krve a taktéž rozdílné zpracování vitamínů v těle .
Konzumuje-li pacient často větší množství rizikových potravin, je nutná rovněž častější kontrola Quickova testu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.