Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít osobu, které by na mě záleželo?

Od: nm odpovědí: 12 změna:

Jak najít osobu, které by na mě záleželo stejně tak jako mě na ní? Ať už vztah, nebo jen přátelství. Vždy když si někoho najdu a mám ji moc rád a udělal bych pro ni všechno, tak mě má více či méně v ****** . Třeba k narozeninám nebo k svátku mi nepopřeje a přitom já to vždy udělám a někdy jsem i nějakou drobnost dal ( I když jsme jen kamarádi). Neřeším zrovna tohle moc ale je to prostě tak že ty moje si nepamatuje takže pro tu osobu nejsem tak důležitý jako ona pro mě když já bych na to nezapomněl. Pak jen mrzí že jiným lidem to napíše píše (i když Facebook to ukazuje automaticky a já to mám vypnuté aspoň jde vidět kolik lidí si to i bez toho pamatuje) . A nejde jen o tohle samozřejmě , ale je to tak že lidi jako já jsou vždy úplně na posledních místech. Vyplývá z toho ( protože to zažívám vlastně pořád už u více osob), že mám začít být jako většina lidí v dnešní době zlý, nepozorný , zaměřený sám na sebe a druhým lidem nic neslibovat? (Třeba to že tady pro kamarádka/ku budu pořád kdyby se cokoliv dělo to mi přijde jako normální věc v přátelství). Protože takoví mají největší pozornost od všech a všichni za něma jdou. Nebo dál marně čekat s nadějí že jednou někdo ocení moji povahu i když mám samozřejmě spoustu chyb ale pořád si myslím že i to dobré (jenže čas rychle utíká a není možné čekat věčně)?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já osobně se domnívám, že když člověk pro druhého něco udělat chce, pak to má udělat a neočekávat, že mu to druzí budou vracet. Jasně, že to zamrzí, ale proč zavrhovat druhé jen proto, že jsou tací, jací jsou? Pokud se Vám to stává často, pak je docela možné, že Vás lidi vidí jinak, než jak se vnímáte Vy sám. Můžete na druhé působit úplně opačně, než jako obětavý dobrák. Určitě se nevzdávejte naděje, že potkáte člověka, pro kterého budete na prvním místě, bude si Vás vážit a mít Vás rád. Zaujmou druhé (pozitivně i negativně) se dá různě - komunikací, svými zájmy, znalostmi, stylem.. A chce to chodit na místa a mezi lidi kde se můžete projevit. Zkrátka o sobě dávejte druhým i nadále vědět, jen tak si Vás všimne i ta správná osoba. Nevzdávejte to!

michal*

Člověk potřebuje čas od času nějaké to pohlazení,když to na něj přijde.A pamatujte že:Hodnota člověka není v tom,co udělal pro sebe,ale pro jiný, Albert Einstein

nm

Já právěže dělám pro lidi dost a nikoho skoro nikdy neodmítnu když něco potřebuje. Jenže to žádnou hodnotu nemá.

nm

Já od nikoho nic neočekávám a nikoho nezavrhuju, právě naopak vydržím skoro všechno ale být u všech lidí pořád na posledním místě nejde vydržet věčně.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, chcete najít osobu, které by na vás záleželo? Tak se podívejte do zrcadla. Tam ji najdete.

nm

Mě na sobě nějak extra nezáleží , život sám pro sebe a chválit se sám před zrcadlem je o ničem. :)

michal*
hodnocení

0x

Ty jsi muž nebo žena?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a není to proto, že ti tzv. "zlí" lidé něco umějí a jsou pro druhé něčím zajímaví..? - Jak tady píše "kapka" - mnohokrát jsem se s údivem přesvědčila, že svoje jednání chápu mnohdy zcela opačně, nežli to vidí ostatní ! Nezbývá, nežli se ostatních případně zeptat a nad svým chováním se snažit více přemýšlet. Ale je to těžký ! a musíte umět být sebekritický. "Zadarmo" Vás nikdo mít rád kromě rodičů nebude

doplněno 21.06.15 20:46:

nm

- taky můžete být slušnej a ochotnej, takže Vás budou mít lidi rádi, ale ne "blbej" - takže nedovolit, aby Vás ostatní využívali. Na to si asi lidi ale musí přijít sami a v nejhorším počítat s tím, že dostanete párkrát "přes hubu" !

- řekla bych ale, že i být "zlej" musí člověk umět, aby z toho měl nějaký prospěch. Pokud neumíte být zlej, tak budete možná vypadat jenom jako rozmazlenej, nedůtklivej, hloupej a povýšenej krobián. Za zamyšlení to možná stojí.

doplněno 21.06.15 20:54:

- hlavně bych začala tím, že nebudu hned každému věřit a jen tak se nebudu na někoho hned upínat, ale také se nebudu podceňovat.

nm

Ano, jsou zajímaví, umí dobře kecat atd prostě jsou oblíbení prostě v dnešní době nemá smysl být k lidem hodný a slušný takové každý jen využije :) Přemýšlím pořád co změnit.

amadeus*
hodnocení

0x

Ja si nepamatuji narozeniny svych rodicu, nejblizsich pratel a ani vetsiny pritelkyn a obcas ani ty vlastni. Od takovych veci mam diar/calendar, ktery me upozorni. Pamatovani si techto dat nema naprosto zadny souvislost se vztahem, ktery k tem lidem mam.

Vzhledem k tomu, jak precitlivele se chovate, je dost dobre mozne, ze vas ti lide proste radi nemaji. Nikdo nema rad precitlivele a ufnukane lidi. Druha moznost je, ze si to proste nepamatuji a presto vas maji radi.

nm

Samozřejmě si o sobě nemyslím, že jsem dokonalý, ale čím víc mě to mrzí, tím víc samozřejmě nemůžu hrát na okolí veselého člověka, nebo se přetvařovat. Takže z toho vyplývá změnit se na ideál dnešní doby drsný, málo citů, nevěrným nespolehlivý atd. přesně za takovýma dnes všichni letí a ti se mají nejlíp :))

hm*
hodnocení

0x

Takovou osobu potkáš asi buď úplně velkou náhodou, nebo ji prostě nepotkáš. Obecně nečekej, že se k tobě někdo cizí bude chovat hezky. Každý se bude chovat tak, aby váš vzájemný vztah byl pro NĚJ co nejpřijatelnější při co nejmenším úsilí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]