Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, nedávno jsem odmaturoval a hledám práci. I přesto, že jsem odeslal snad 20 životopisů, tak až teprve teď mi jedna firma odpověděla. Volala mi paní, že mám v úterý přijít na pohovor. Samozřejmě jsem řekl ano. Potom mi poslala informace na email. No kdybych věděl co mě čeká, tak rovnou řeknu ne. O tomto druhu pohovoru jsem se dozvěděl až teď, nikoho kdo si tím prošel neznám. Na internetu jsem se něco málo dozvěděl. Takže několik hodin tam ze sebe budu dělat idiota. A hlavní problém - nevím kolik lidí tam bude ale mám hrozný strach z mluvení před ostatními. Kdyby se jednalo o nějakou "super" pozici tak neřeknu, ale já se hlásím na jedno z nejpodřadnější míst, kde se do kontaktu s lidmi dostanu málo kdy (a za peníze, na které by se většina lidí vykašlala). Mám úplnou hrůzu jen z představy, že se budu muset představovat a hrát si na velkého kamaráda i když jsou to konkurenti.
Máte někdo nějaký tip, jak to celé přežít a neudělat ze sebe hlupáka?
Vím, je to blbý dotaz ale v 18 letech těch zkušeností moc není.
Děkuji za každou odpověď, zkušenost nebo alespoň radu.
Buď klidný. Jestli to není úplně typ práce, o kterou bys stál, tak ti ani nemusí být líto, když tě tam nevezmou - o to líp. Normálně na tam jdi, ten pohovor se nějak sám vyvine a něco tam určitě řekneš. Bude to pro tebe dobrá zkušenost pro příště. Časem si na takové pohovory zvykneš a až se budeš ucházet o práci, na které ti záleží, budeš si mnohem víc jistější, a tak ti vzroste i šance na úspěch. Tohle je první pohovor, tak to ber jenom jako takový menší trénink
Nepanikař dopředu. A kromě toho i když to nevyjde, bude to zkušenost. Nic od toho nečekej a budeš uvolněný a v pohodě, a třeba to zrovna dopadne dobře.
Jaký vyžírka na pracáku? Stejně ti pracák nedá ani korunu jen za tebe zaplatí zdravotní nic víc a práci od nich taky stejně nedostaneš. A pokud se ti tahle práce nezdá tak na ten pohovor nechoď. Jen si uvědom vylezl jsi ze školy nevím sice jaké, ale zkušenosti nemáš takže je pravděpodobné, že skončíš někde na nižší pozici než je tvoje představa
Tak jsem se právě vrátil. Už nikdy na nic podobného nepůjdu! Takhle podřadně a zbytečně jsem se ještě nikdy necítil, po příchodu domů jsem se složil na hodinu do sprchy. Asi to zní vtipně a hodně lidí je na tom mnohem hůř než já, ale já tyhle ponižující situace prostě nedávám a celkově jsem trochu citlivější. Kdyby mi řekli někde bokem, že mě vyřazují hned v prvním kole, ale oni to řekli předevšemi a ještě k tomu mi dali snad 5 minutovou přednášku. Stál jsem tam uprostřed, všichni na mě koukali pohledem "haha, si idiot a nevzali tě". Kdyby mi řekli něco, co by mi pomohlo do budoucna, jaké chyby jsem udělal apod...to ne...5 minut mě tam zesměšňovali.
Věřím, že tohle byla výjimka a jinde to tak neprobíhá, ale já si právě vytvořil blok a do assesment centra mě už nikdy nikdo nedostane.
Ale, kašli na ně... jsi dobrý, žes to důstojně zvládl, pusť si nějaký dobrý film a totálně to vymaž z hlavy. Neboj, bude líp, máš milou povahu a určitě se někde upíchneš mezi normálníma lidma, kde budeš spokojený. Držím palce.
Každá zkušenost je dobrá. Teď ti to nepřijde, ale takhle si postupně získáš asertivitu a zvládneš lidi kolem sebe usadit do příslušných mezí. Je dobře, že jsi šel. A příště si nemusíš nechat všechno líbit, můžeš říct, že tohle nechceš dělat, že tohle nehodláš poslouchat... Ale k tomu musíš dojít postupně zkušenostmi, nepřijde to jako blesk z čistého nebe.
Děkuji všem za podporu. Za chvíli bude určitě lépe, teď je to moc čerstvé. Rozhodně to beru jako zkušenost do života. Možná bych to snášel lépe, kdybych se tam nepotkal s kamarádem. Tak by mě tam nikdo neznal, on ano a všechno to viděl. Furt přemýšlím nad tím, co si o mě teď myslí a podobně. Přitom si říkám, že je to úplně jedno.
Ještě jednou děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.