Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste spokojeni s ČSOB?

Od: saman47* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, již po několikáté mi ČSOB ozámila že snižují úroky za uložené peníze. Začínám přemýšlet o změně banky. Jak vy jste spokojeni s ČSOB a kterou banku preferujete? *nevi*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wheee456
hodnocení

1x

Pamatuji si, ještě jako student VŠ jsem měl účet v ČSOB, na konci devadesátých let. V létě jsem brigádoval, peníze jsem si nechal poslat do ČSOB. Pak, kolem vánoc jsem chtěl nějaké peníze vybrat, a řekli mi, že už žádné nemám, všetko co jsem sám nevybral sežrali poplatky. Dali mi lekci do života, že všichni bankéři jsou morální kriplové, a ža člověk má pořádně číst podmínky, než vůbec bankéři řekne dobrý den. Zlodějům se dodnes vyhýbám, nemám hypo ani jiné půjčky. Tož zlodějíčkové z ČSOB, děkuji moc, že jste mi otevřeli oči.

hodnocení

0x

Ono si moc nevyberete. U K.B. mi před časem už tak nepatrné úroky zrušili úplně, aniž by se mi to vůbec obtěžovali oznámit.

mate59
hodnocení

0x

banky tlačí úroky pořád dolu.Já mám u CSOB exkluzivní účet vedený zdarma,ale spoření jsem dal na spořící účet u Sberbank,kde garantují výšku úroku 1,63% do 31.12.2016 pri vklade do 300 tisíc.Vše zdarma,peníze stále dostupné.

hodnocení

0x

Účet tam nemám a jednou při aukrování jsem vložil abych danou výhru měl dřív doma a za vklad na cizí účet po mně chtěli 30kč-bylo to naposledy (tenkrát ještě nebyla možnost PayPal a další )Takže tenlrát mně to zarazilo*sok*! Ale ČSOB poj-*palec* ,teda vzhledem k výši PR a připojištění skel na autí- mám u nich bezkonkurenčí cenu!chtěl jsem jinou ale dnes by mi dali ,nejen oni ,minimálně o pětibábu vyšší PR!

kangaroo*
hodnocení

0x

FIO, Air Bank + PayPal,Skrill a mám všechno co potřebuji :)

hodnocení

0x

Ja jsem spokojen , mam pres zamestnavatele lepsi ucet , kde mam vse zdarma tak neni co resit. A uroky neresim , tolik penez tam nemam , takze mi to dela par haliru :D

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.Také jsem odešel od ČSOB a přešel k Equa bance,kde je to lepší a jsou všichni spokojeni.

armachm*
hodnocení

0x

Zdravím. První svůj spořící účetjnsem založil u ČSOB( Poštovní spořitelna) asi přd deseti lety. Každoročně je situace horší. Snižují úroky a zvyšují poplatky za vedení( u běžného účtu ). Přešel jsem k AIR bank - solidní úročení jak běžného tak spořícího a vše bez poplatků

sunset*
hodnocení

0x

Připomínáte mi tchána. Než jsem mu vysvětlil, že v čobce nechá měsíčně 5 piv, tak mu to bylo jedno. Pak změnil banku během příštího dne... :)

Já osobně mám Equa, ale je víc takových bank - Airbank atd.

hodnocení

0x

No s poplatkami nejsem vůbec spokojen, ve srovnání Equa, Air, Ge mon, ale JEDNA Z MÁLA MÁ 3D SEKURE CODE, KTERÝ VYŽADUJÍ SVĚTOVÉ BANKY - pokud nakupujete přes internet od zahraničních společností a řetězců, tak budete s Čsob spokojeni a ještě dost ušetříte na zahraničních poplatcích v porovnání s jinýma bankama, které v ČR působí.

doplněno 20.06.15 23:13:

do poplatků je třeba taky zahrnout rozdíl při směně k euru - u čsob 27,80 u ge money 28,23

sunset*

Podle sazebníku u ČSOB platíte minimálně 250 Kč za odchozí platbu. Jsou banky i platební instituce, kde jsou platby zdarma (euro) nebo do 50 Kč (usd a jiné měny). Pořád máte pocit, že šetříte?

Zahraniční poplatky - jak sám název napovídá - nikdy neplatíte, jen v případě, kdy berete právě tyto poplatky na sebe (tzv. OUR).

saman47*
hodnocení

Nemyslím si, že bych platil za to, když platím převodem 250 korun, ale těžce mi vadí, když jsem zakládal spořící účet, byly úroky na jisté výši a dnes je z toho zlomek - po několikerém snižování úrokových sazeb...Když jsem si bral hypotéku, za 720 000 korun jsem - sice u Reifeisenbank ve finále splatil cca 1 400 000 korun. Trochu mi to i tady připomíná lichvu. Ale asi to tak je správně.

molpo*

PS ČSOB = snad úroky pod 1 %. Banky = zloději.

sunset*

Mluvím o platbě do zahraničí = 250+ Kč jen to hvízdne.

Podívejte, když banka nabere dost úložek a klientů, začne je půjčovat (a na tom konečně vyděláva). Také přestane nabírat úložky. Pro střadatele je to signál, že by měl své peníze odstěhovat tam, kde ještě nepřestali nabírat a nabízejí zajímavější podmínky. Když někdo až po několikátém snížení úroků začne teprve přemýšlet o svých penězích, tak je to prostě typický Čech.

Pravda je taková, že z CEE na bankovních produktech jen my (a Maďaři) akceptujeme tak vysoké marže! Bankám tím necháváme až 2,5násobek toho, co námi tak často vysmívaní Poláci.

V době vaší hypo byly úroky o několik procent vyšší než dnes. Za to ovšem nemůže ČSOB, všude se snižují úroky, prostě proto, že si lidi a firmy o něco méně půjčují, pak ani banka vám nemůže vyplatit lepší úroky na spořáku.

Co se týče splaceného dvojnásobku - je to tak, zhruba to odpovídá na 20 let hypo. Vaše banka zaplatila v té době za vámi vypůjčené peníze spoustu peněz na získání uložitelů, úroky pro své uložitele, náklady na obsluhu, odpisy špatných půjček a jen malá část tvořila vlastní zisk banky, resp. akcionářů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]