Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již po několikáté mi ČSOB ozámila že snižují úroky za uložené peníze. Začínám přemýšlet o změně banky. Jak vy jste spokojeni s ČSOB a kterou banku preferujete?
Pamatuji si, ještě jako student VŠ jsem měl účet v ČSOB, na konci devadesátých let. V létě jsem brigádoval, peníze jsem si nechal poslat do ČSOB. Pak, kolem vánoc jsem chtěl nějaké peníze vybrat, a řekli mi, že už žádné nemám, všetko co jsem sám nevybral sežrali poplatky. Dali mi lekci do života, že všichni bankéři jsou morální kriplové, a ža člověk má pořádně číst podmínky, než vůbec bankéři řekne dobrý den. Zlodějům se dodnes vyhýbám, nemám hypo ani jiné půjčky. Tož zlodějíčkové z ČSOB, děkuji moc, že jste mi otevřeli oči.
Účet tam nemám a jednou při aukrování jsem vložil abych danou výhru měl dřív doma a za vklad na cizí účet po mně chtěli 30kč-bylo to naposledy (tenkrát ještě nebyla možnost PayPal a další )Takže tenlrát mně to zarazilo! Ale ČSOB poj-
,teda vzhledem k výši PR a připojištění skel na autí- mám u nich bezkonkurenčí cenu!chtěl jsem jinou ale dnes by mi dali ,nejen oni ,minimálně o pětibábu vyšší PR!
No s poplatkami nejsem vůbec spokojen, ve srovnání Equa, Air, Ge mon, ale JEDNA Z MÁLA MÁ 3D SEKURE CODE, KTERÝ VYŽADUJÍ SVĚTOVÉ BANKY - pokud nakupujete přes internet od zahraničních společností a řetězců, tak budete s Čsob spokojeni a ještě dost ušetříte na zahraničních poplatcích v porovnání s jinýma bankama, které v ČR působí.
doplněno 20.06.15 23:13:do poplatků je třeba taky zahrnout rozdíl při směně k euru - u čsob 27,80 u ge money 28,23
Podle sazebníku u ČSOB platíte minimálně 250 Kč za odchozí platbu. Jsou banky i platební instituce, kde jsou platby zdarma (euro) nebo do 50 Kč (usd a jiné měny). Pořád máte pocit, že šetříte?
Zahraniční poplatky - jak sám název napovídá - nikdy neplatíte, jen v případě, kdy berete právě tyto poplatky na sebe (tzv. OUR).
Nemyslím si, že bych platil za to, když platím převodem 250 korun, ale těžce mi vadí, když jsem zakládal spořící účet, byly úroky na jisté výši a dnes je z toho zlomek - po několikerém snižování úrokových sazeb...Když jsem si bral hypotéku, za 720 000 korun jsem - sice u Reifeisenbank ve finále splatil cca 1 400 000 korun. Trochu mi to i tady připomíná lichvu. Ale asi to tak je správně.
Mluvím o platbě do zahraničí = 250+ Kč jen to hvízdne.
Podívejte, když banka nabere dost úložek a klientů, začne je půjčovat (a na tom konečně vyděláva). Také přestane nabírat úložky. Pro střadatele je to signál, že by měl své peníze odstěhovat tam, kde ještě nepřestali nabírat a nabízejí zajímavější podmínky. Když někdo až po několikátém snížení úroků začne teprve přemýšlet o svých penězích, tak je to prostě typický Čech.
Pravda je taková, že z CEE na bankovních produktech jen my (a Maďaři) akceptujeme tak vysoké marže! Bankám tím necháváme až 2,5násobek toho, co námi tak často vysmívaní Poláci.
V době vaší hypo byly úroky o několik procent vyšší než dnes. Za to ovšem nemůže ČSOB, všude se snižují úroky, prostě proto, že si lidi a firmy o něco méně půjčují, pak ani banka vám nemůže vyplatit lepší úroky na spořáku.
Co se týče splaceného dvojnásobku - je to tak, zhruba to odpovídá na 20 let hypo. Vaše banka zaplatila v té době za vámi vypůjčené peníze spoustu peněz na získání uložitelů, úroky pro své uložitele, náklady na obsluhu, odpisy špatných půjček a jen malá část tvořila vlastní zisk banky, resp. akcionářů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.