Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám jíst místo pečiva?

Od: frenkise odpovědí: 19 změna:

Držím dietu a chci zhubnout, je pravda že nesmím jíst pečivo? A co mám jíst teda místo něj? Zeleninu?

Nedokážu si představit den bez pečiva. Každý den si dám alespoň jeden rohlík, housku nebo krajíc chleba. Bez pečiva nedám ani ránu. Jím je k jogurtu, k šunce, máslu, sýru, paštice, pomazánkovém másle, uzeninám, salámu, polívce. Housky a rohlíky jím rád i samotný.

Mám si snad mazat máslo na papriku?

Tak co mám jíst? :(

Navíc vyhýbat se pečivu nejde, chléb je dar od boha a základní surovina, aby lidé neumřeli hlady, tomu se nejde protivit.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, chleba v normálním množství jíst můžete. Více se tloustne po bílém pečivu jako je rohlík či houska. Nebo si kupujte tu hrůzu jménem "knekebrot" (pokud se to ještě prodává).

Zdravím!

doplněno 17.06.15 23:48:

mp - říkalo se, že Knekebrot je vedlejší produkt chemického průmyslu NDR, když se hledala vhodná směs na výrobu Trabanta. Dokud to bylo křehké, tak to byl Knekebrot. Až to bylo již pevné, tak se z toho mohla dělat karosérie na Trabanta .

mp*

Bene, Knekebrot je na dietu právě proto dobrý, že se dříve zadusíte, než zhubnete, a už se to pak nikdo nedozví. Nehledě na to, že s čímkoli chutná strašně.

joudic*

a hlavne to ma skoro stejne kalorii jako krajic normalniho chleba *vtip* takze je to hnusne, a clovek si nepolepsi ani tak

mp*

Tak to jsem ještě neslyšel, ale to žeru! I v tuto noční hodinu. U Trabanta jsem znal jen tu pomstu za Sudety.

eulalie*
hodnocení

1x

Bílé pečivo, jako jsou rohlíky, stejně nejsou moc zdravé. Přiliš rychle vám zvýší glykémii a za chvíli stejně budete mít zase hlad. Spíš jezte chleba. Ale nesmíte sníst bochník na posezení, ale jíst s rozumem. Je ale fakt, že kombinace chleba a jogurt moc dohromady nejsou. Omezte spíše tuky, cukry, uzeniny, sladké apod. Nepíši nejezte to vůbec, ale střídmě. Když k tomu přidáte pohyb, tak snad nějaké to kilo časem shodíte, ne?

patronka*
hodnocení

1x

Mám skvělou zkušenost s křehkými plátky Tesco. Kalorická hodnota 1 ks je cca 23 kcal - balení 10 ks 223kcal. S jejich pomocí se mi podařilo zhubnout 16 kg za 3/4 roku. Jsou různé druhy, třeba kukuřičné, rýžové...cena 6,90 za bal.

Co mám jíst místo pečiva?

hodnocení

0x
Nevím pro by nešlo jist např okurku k řízku. Zvyk nemusí být zelezna košile. Pečivo můžete omezit, ne ho zcela odstranit.
Ale pokud je to dar boží, tak nevím co chcete slyšet... Klidně ho jezte dal, je to vaše věc.

hodnocení

0x

Když zapojíte tvrdou práci a pohyb, můžete jíst bílé housky po pytlech a tlustej nebudete.

joudic*
hodnocení

0x

"máslu, sýru, paštice, pomazánkovém másle, uzeninám, salámu" < tohle stejne nejezte a tim se vicemene vyresi potreba peciva :) vařte (ne testoviny), tyhlety studene svacinove jidla na chvili uplne vynechte :)

72mona3*
hodnocení

0x

Vyhýbat se mu nemusíte. Lepší variantou je celozrnné pečivo a nemyslím tím to obarvené se zrníčky sypanými po povrchu. Není tak nadýchané, ale mnohem více zasytí. Poptejte se v obchodě se zdravou výživou. Vyjde to dráž, ale spotřeba není tak velká. Mona

vklus
hodnocení

0x

Já bych to řešil rumem

joudic*

ja pivem :) a funguje to :)

doplněno 18.06.15 14:35:

-12kg od unora ;)

doplněno 18.06.15 14:39:

piju jich dost... 5-6 denne :)

Fakt vám to funguje? Zřejmě nevíte, že pivo má o dost víc kalorií, než to pečivo.

mp*
hodnocení

0x

Jinak, můžete jíst všechno, pokud Vám to dělá dobře. Pokud se Vám něco nelíbí a chcete to změnit, snažte se změnit své zvyky, třeba to zabere. Jinak naprosto souhlasím s tím, že chléb je dar od Boha a základní potravina. Ale to platí jen pro ty původní druhy, to je jako z dnešním masem a pod. A jak mluvíte o másle, tak to bych si nemazal, v případě, když chci zhubnout, nikam a určitě bych ho vynechal. Zjistěte si kalorické hodnoty. A přeji Vám úspěch, podle hesla - kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

hodnocení

0x

Já si myslím, že chléb je opravdu božím darem. proto by se jim mělo, při hubnutí šetřit. Koupit krájený chleba a k tomu všemu, o čem píšete, si vzít polovinu krajíčku. Když si uříznete krajíc jako pro dřevorubce, dříve jsme mu říkali brzda, pak nezhubnete a nezhubnete. Nene, pěkně, malou šišku, krájeného chleba. Malou šišku proto, že i krajíčky jsou malé. A možná si kupte takový, který vám vůbec nechutná. (Dobré rady, že? Systém Nažraný vlk, celá koza.) ;) Příjemné hubnutí s malým, krájeným chlebem. Který vám vůbec nechutná. :-D

hodnocení

0x

Vericim neradim. Mozna jen ze jist mas kdys mas hlad, ne chut.

chiccach
hodnocení

0x
Dobrý den,sama nejím pečivo. Jednou za čas si dam chleba. Já třeba nemam problém snist samotnou šunku se sytém nebo misto toho pečiva třeba zeleninu.
Najela jsem na pravidelnou stravu v malém množství. Zhubla jsem tak 30 kg a hlavně si je udržela. Neříkám,že někdy si nedám něco jako smazeny sýr, ale žaludek je tak zvyklý a moc jist mi nedovoli..
joudic*
18.06.15 14:38

tak :) *palec*

saman47*
hodnocení

0x

Pokud je chléb Boží dar a nelze se tomu protivit, nelze s tím tedy nic dělat. Bohu neradno odporovat, pokud chceme dojít do Království Božího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]