Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dan z privydelku

Od: gustava odpovědí: 3 změna:
Zdravim. V tomto roce prodam zelezny srot za 50.000,- kolik z toho musim zaplatit dan? Do 30.000 je to koser. Takze z tech 20.000 co je pres nebo z celych 50.000? A nebo jinak. Jak vubec financak pozna ze jsem jako FO vubec nekde neco po sbernach prodal? Prece jen jsem Cech a nic se mne platit nechce... Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Danit budete celých 50 000,- Kč.

Nemají sběrny v některých případech oznamovací povinnost?

doplněno 17.06.15 20:05:

stando - nic neříkající odpověď. Nemůžete nejen tazateli poradit jak neplatit legálně státu ani korunu? Já bych toho také využila.

iz*
hodnocení

0x

V pořádku by to bylo v případě, že byste neměl žádné další zdanitelné příjmy.

Pokud příjmy máte, budete muset zdanit všechny, nejenom těch 50.000 Kč...

sunset*
hodnocení

0x

Ta hranice přivýdělku bývala 20 tisíc, možná se změnila.

Každopádně nevidím problém - vy neprodáte šrot za 50, ale jen část za 20 tisíc. Váš otec/syn/kamarád prodá shodou okolností taky šrot za 20 tisíc a za 10 tisíc ho prodá soused.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]