Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z ÚP - nedostavil jsem se

Od: up odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, potřebuji radu. Měl jsem se dostavit na ÚP, ale nemohl jsem, proto jsem odevzdal omluvu - uchazeni o praci.

Teď mi ale přišel dopis z ÚP o rozhodnutí - Vyřazení z ÚP z důvodu nedostavení na schůzku, kvůli které jsem podával omluvu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Na nic nečekejte, zítra pošlete dopis, kde napíšete, že jste byl na pohovoru o zaměstnání. Zítra zavolejte na ÚP a řekněte, že v té době jste byl na pohovoru a že se písemně odvoláváte a popisujete, co se stalo. Zavolejte také řediteli ÚP a řekněte mu to samé. Prostě zalarmujte všechny. A v pondělí dojděte na ÚP osobně a mluvte to samé pořád dokola, jak o červené punčošce. nechápu, jak Vám ten pohovor neuznali, jako omluvu. Také se mnmě to u jedné uchazečky stalo a vůbec nedošlo k žádnemu vyřazení, omluva byla platná a odsouhlasila ji i moje nadřízená. - pt

doplněno 22.11.12 16:58:

A nebojte se, i sankční vyřazení jde stornovat, ale musíte si stát za svou omluvenkou a v klidu.

up
hodnocení

potřebuji pomoci, co mám teď dělat prosím

artik*

teď už asi nic , omlouvat se máte dopředu a né si pak zajít někam pro razítko , že jste se tam byl ptát . Takovejch lidí mi chodí za den 10 . Už jim to ani nepotvrzuju , protože nikoho nehledám

up
hodnocení

bylo to potvrzení o účasti na pohovoru .. ze zákona je možnost poslat nebo odevzdat písemnou omluvu do 8 pracovních dní ... a přesto poslali rozhodnutí o vyřazení

mowla*
hodnocení

0x

Zajít na UP a domluvit se s člověkem, kterému jsi dával omluvenku... Pokud to nepůjde, pak s nadřízeným...

solenza*
hodnocení

0x

Musíte počkat, až Vám přijde další dopis, kde Vám zašlou potvrzení o vyřazení z evidence. Bude to pravděpodobně k datu schůzky. Dopis očekávejte klidně i po měsíci, mají na to dost času. S dopisem poté musíte na svoji zdravotní pojišťovnu. Budete si muset platit zdravotní pojištění 1080 Kč za každý celý kalendářní měsíc, po který nejste na evidenci u ÚP, nebo dokud Vás nepřihlási nějaký zaměstnavatel. Příklad: Z ÚP Vám v lednu zašlou dopis, že k 20 listopadu jste vyřazen. Máte povinnost zaplatit pojištění 1080 Kč od 1 prosince, tedy první 1080 budete platit za prosinec. Částka 1080 je splatná ke každému 8. následujícího měsíce.

doplněno 22.11.12 15:29:

Nechci Vás nějak stresovat, ale pokud již jednou rozhodli, tak bych moc nespoléhal na to, že původní rozhodnutí změní. Spíše počítejte s tím, že ne. Ale zkuste to.

up
hodnocení

jde o to, jestli pomůže nějaké odvolání ... aby to vyřazení stáhli ... přece jsem odevzdal písemnou omluvu

hodnocení

0x

Dobrý den. Proti Rozhodnutí o sankčním vyřazení, můžete podat písemné odvolání. Doporučuji to udělat ihned a také se co nejdříve obraťte na svého zprostředkovatele a pokud Vám omluvenku neuznal, pokuste se domluvit na prominutí.

up
hodnocení

Moc děkuji za rady :)

urednik
hodnocení

0x

Dobrý den, zadání Vašeho dotazu proběhlo již dříve,avšak pro ostatní: Z praxe-pan X.Y. byl vyřazen z téhož důvodu, jaký popisujete. Podal však v souladu se Správním řádem odvolání a uspěl. Omluva, že v době, kdy se měl dostavit na ÚP se byl ucházet o práci, je, dle rozhodnutí odvolacího orgánu ÚP pobočky Český Těšín, dostatečná.

Celý svůj profesní život působím jako úředník, ale i mě zaráží chování některých úředníků. Jedná se především o jedince, kteří mají pocit, že jsou něco víc, než ostatní - zatím ale ti "ostatní" je vlastně živí. Je mi z té buzerace smutno :( .

hodnocení

0x

Někteří úředníci jsou velmi důležití.

Ale: datum schůzky se Vám píše do průkazky a víte ho vždycky min. měsíc dopředu. A na ten pohovor jste také určitě nešel ze dne na den. Proto bych tak 2 - 3 dny před povinnou návštěvou ÚP zvedla telefon, zavolala tam, omluvila se s tím, že jsem pozvána na pracovní pohovor a termíny oba mi kolidují. Zda by Vás omluvili a mohli Vám dát jiný termín k návštěvě.

Určitě by na to /i na Vás/ koukali jinak, než když bez omluvy nepřijdete a pak lítáte a sháníte kdesi razítko. Omluvit se předem je daleko slušnější a lepší, než to nechat plavat a čekat, co se stane.

Připadá mi, že čím více techniky, počítače, tablety, mobily, atd., tím méně se ale lidé umějí chovat a řešit různé, často i běžné situace.

Na ˇUP Vás jistě při registraci seznámili s tím, že při nedostavení se na schůzku bez omluvy následuje sankce. Proto bych se koukala v první řadě PŘEDEM OMLUVIT A DOHODNOUT, jak dál. A ušetřil byste si problémy.

Teď už je pozdě, ale aspoň budete vědět pro příště, jak na to. Jaga.

martinaa*

Souhlasím. Mamka na UP pracuje a zbytečně jim tak uchazeči přidělávají práci, i když mají dojem, že úřednice jed pijí kafíčko. A hnát to k řediteli? Kvůli vlastní blbosti? To je dobrej fórek. Přitom stačilo vytočit číslo uvedené na kartičce od UP.

doplněno 26.04.16 14:56:

Věřím, že to vyšlo. Akorát má pak úředník problémy s něčím a pojeb za něco, co nezavinil a udělal podle pravidel.

Samozřejmě záleží na nadřízeném, jestli je to vůl, nebo pohodář.

pt®

Martino, možná fórek, ale už to párkrát vyšlo, samozřejmě, že ne vždy.

doplněno 26.04.16 14:58:

určitě, to máte také pravdu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]