Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu. Měl jsem se dostavit na ÚP, ale nemohl jsem, proto jsem odevzdal omluvu - uchazeni o praci.
Teď mi ale přišel dopis z ÚP o rozhodnutí - Vyřazení z ÚP z důvodu nedostavení na schůzku, kvůli které jsem podával omluvu.
Na nic nečekejte, zítra pošlete dopis, kde napíšete, že jste byl na pohovoru o zaměstnání. Zítra zavolejte na ÚP a řekněte, že v té době jste byl na pohovoru a že se písemně odvoláváte a popisujete, co se stalo. Zavolejte také řediteli ÚP a řekněte mu to samé. Prostě zalarmujte všechny. A v pondělí dojděte na ÚP osobně a mluvte to samé pořád dokola, jak o červené punčošce. nechápu, jak Vám ten pohovor neuznali, jako omluvu. Také se mnmě to u jedné uchazečky stalo a vůbec nedošlo k žádnemu vyřazení, omluva byla platná a odsouhlasila ji i moje nadřízená. - pt
doplněno 22.11.12 16:58:A nebojte se, i sankční vyřazení jde stornovat, ale musíte si stát za svou omluvenkou a v klidu.
teď už asi nic , omlouvat se máte dopředu a né si pak zajít někam pro razítko , že jste se tam byl ptát . Takovejch lidí mi chodí za den 10 . Už jim to ani nepotvrzuju , protože nikoho nehledám
Musíte počkat, až Vám přijde další dopis, kde Vám zašlou potvrzení o vyřazení z evidence. Bude to pravděpodobně k datu schůzky. Dopis očekávejte klidně i po měsíci, mají na to dost času. S dopisem poté musíte na svoji zdravotní pojišťovnu. Budete si muset platit zdravotní pojištění 1080 Kč za každý celý kalendářní měsíc, po který nejste na evidenci u ÚP, nebo dokud Vás nepřihlási nějaký zaměstnavatel. Příklad: Z ÚP Vám v lednu zašlou dopis, že k 20 listopadu jste vyřazen. Máte povinnost zaplatit pojištění 1080 Kč od 1 prosince, tedy první 1080 budete platit za prosinec. Částka 1080 je splatná ke každému 8. následujícího měsíce.
doplněno 22.11.12 15:29:Nechci Vás nějak stresovat, ale pokud již jednou rozhodli, tak bych moc nespoléhal na to, že původní rozhodnutí změní. Spíše počítejte s tím, že ne. Ale zkuste to.
Dobrý den, zadání Vašeho dotazu proběhlo již dříve,avšak pro ostatní: Z praxe-pan X.Y. byl vyřazen z téhož důvodu, jaký popisujete. Podal však v souladu se Správním řádem odvolání a uspěl. Omluva, že v době, kdy se měl dostavit na ÚP se byl ucházet o práci, je, dle rozhodnutí odvolacího orgánu ÚP pobočky Český Těšín, dostatečná.
Celý svůj profesní život působím jako úředník, ale i mě zaráží chování některých úředníků. Jedná se především o jedince, kteří mají pocit, že jsou něco víc, než ostatní - zatím ale ti "ostatní" je vlastně živí. Je mi z té buzerace smutno .
Někteří úředníci jsou velmi důležití.
Ale: datum schůzky se Vám píše do průkazky a víte ho vždycky min. měsíc dopředu. A na ten pohovor jste také určitě nešel ze dne na den. Proto bych tak 2 - 3 dny před povinnou návštěvou ÚP zvedla telefon, zavolala tam, omluvila se s tím, že jsem pozvána na pracovní pohovor a termíny oba mi kolidují. Zda by Vás omluvili a mohli Vám dát jiný termín k návštěvě.
Určitě by na to /i na Vás/ koukali jinak, než když bez omluvy nepřijdete a pak lítáte a sháníte kdesi razítko. Omluvit se předem je daleko slušnější a lepší, než to nechat plavat a čekat, co se stane.
Připadá mi, že čím více techniky, počítače, tablety, mobily, atd., tím méně se ale lidé umějí chovat a řešit různé, často i běžné situace.
Na ˇUP Vás jistě při registraci seznámili s tím, že při nedostavení se na schůzku bez omluvy následuje sankce. Proto bych se koukala v první řadě PŘEDEM OMLUVIT A DOHODNOUT, jak dál. A ušetřil byste si problémy.
Teď už je pozdě, ale aspoň budete vědět pro příště, jak na to. Jaga.
Souhlasím. Mamka na UP pracuje a zbytečně jim tak uchazeči přidělávají práci, i když mají dojem, že úřednice jed pijí kafíčko. A hnát to k řediteli? Kvůli vlastní blbosti? To je dobrej fórek. Přitom stačilo vytočit číslo uvedené na kartičce od UP.
Věřím, že to vyšlo. Akorát má pak úředník problémy s něčím a pojeb za něco, co nezavinil a udělal podle pravidel.
Samozřejmě záleží na nadřízeném, jestli je to vůl, nebo pohodář.
Martino, možná fórek, ale už to párkrát vyšlo, samozřejmě, že ne vždy.
určitě, to máte také pravdu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.