Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamoška je naštvaná,že nechodím do sboru

Od: ruza* odpovědí: 7 změna:

Tak si představte, modlím se denně, morálně dodržuji desatero,byla jsem v kostele a moje moudrá kamarádka z křesťanského sboru mi řekla, že to nestačí, dělám prý pro boha málo a že prý nepůjdu po smrti do nebe. Důvodem, je,že mi chybí láska a ona mi vidí do duše,tak mne zkritizovala. Vadilo ji, že jsem byla v kostele, prý mají jiného boha katolíci než sboroví nezávislí křesťani.Neměla by snad být mezi církvemi shoda, když je jen jeden bůh a jedna bible? Různé církve se mezi sebou nesnáší a hází na sebe špínu. Nemohla jsem dorazit do sboru kamarádky, jelikož je to v jiném městě a mne ujel autobus, tak jsem to nestihla a kamarádka pro mne autem nechtěla zajet, protože ji bylo líto benzínu.Ona dává jen 500Kč.do kasičky každý týden,aby se zalíbila ve sboru.Mne navedla do podobného sboru v mém městě, kam ona dříve chodila.Já tam přišla neohlášená a když mne viděli, tak na mne koukali podezíravě a nechtěli mne příjmout, protože jsem jim řekla, že jsem pokřťená u katolíků. Řekla jsem to kamarádce, že mne odmítli do sboru příjmout kvůli kořenům z katolictví a ona mi odpověděla takto."Odpusť jim jejich zlobu a omluv se Ty jim a řekni, že je miluješ i když se k Tobě nezachovali dobře." Nezáleží, jak Ty se ve sboru mezi lidma cítíš, i kdyby Ti byli lidi nepříjemní a citově zraňovali, tak tam musíš chodit, protože buh si to žádá k věčnému spasení a nehleď vůbec na svoje pocity. Místo aby mi dala za pravdu, že nepřijetí do kolektivu mezi sebe je v rozporu s kázáním bible. Ježíš řekl, příjďte ke mne všichni, kdo jste obtíženi a lopotíte se. Tady si církev protiřečí. A též si myslí, že za to budou spasení, když se k druhému špatně chovají. Křešťani=dobro a láska, kde to je, že se cítím pod tlakem a vyhrává spíše to zlo nad dobrem pod záštitou hodní věřící lidi, kteří si myslí že oplívají nad hlavou svatozáří a je mi z nich úplně zle.

doplněno 17.06.15 08:05:

Ať dělám jakýkoliv dobrý skutek, furt se šťourají v mém životě a říkají, že jsem špatná, dělám chyby, nevím co je láska,víra, jakoby mne neustále ponižovali a oni sami členové sboru si myslí, že jsou jediní vyvolení a svatí. Vše jim prý říká bůh. Když bůh je podle bible dobrý, tak proč sráží moje sebevědomí a citově zraňují a štvou mne jako kořist, když někdo chce zlapat za každou cenu. Proč nestačí tomu sboru vyčíst, že jejich chování je v rozporu s biblí? Najdou si vždycky odpověď takovou, která jim nejlépe vyhovuje ve smyslu, to není zloba, je to jen rada od boha a moudré napomínání a už jsou z hříchu vykrouceni. Proč taková provokace ,kritika, rozkazování není v kostele a jen v křesťanských sborech? Jsou to snad jiný druh normálnějších věřících v kostelích?

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku
Pokračujte ve vláknech, která jste zde již na toto téma založila. Je zbytečné zakládat neustále nová!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ružo, neptala ses už několikrát, ale velmi podobně na sbor a na nenávistné jednání členů sboru. A pak taky na sex, kdy tě kamarádka ze sboru školila? A ještě bych asi vzpomněla několik témat. Pomlouváš je a přesto se jich, zuby nehty, držíš. Nezbláznila ses? Jsi jako pes, který se dokola honí za svým ocasem. Jen se, bez výsledku, točí na místě dokola. *bum* Přestaň s tím! Najdi si jiné kamarády, se kterými začneš opravdu žít a radovat se ze života, ze svého mládí a zdravého těla a z celého světa, který je tady pro tebe. Jak si to uděláš, tak to budeš mít.

Chceš to tak, máš to tak. Až to nebudeš chtít, změníš to. Stačí jen chtít.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, ještě vás to neopustilo zásobovat poradnu vasemi trablemi s křesťanským sborem, Ruzo? Není měsíce, abyste tu něco nevyplodila... Rad jste dostala spoustu, stále si melete tu svoji písničku jak na obrtliku. Komu není rady, tomu není pomocí. Tak se asi dostanete do pekla, když vám křesťanský sbor zatrhl nebe. Je tam aspoň tepleji a sboriste si mohou zmrzat v nebi...

xccal
hodnocení

1x

Všeho moc škodí.I brát moc vážně církev,i řeči asi trochu bláznivé kamarádky.Normální lidi mají jiné starosti než takové,co popisuješ.Bylo by dobré trochu změnit lidi okolo sebe asi

hodnocení

0x

Pomluva je hřích - těžký hřích. Když někomu zlomíte ruku, ona se mu časem zahojí. Pomluvu nikdy nedokážete napravit. Je to jeden z nejhorších hříchů - i když se omluvíte veřejně, ta lež a narážky už v ostatních lidech zůstanou a pomluvenému člověku či sboru už navždy zůstane skvrna...

Nechte si tyto a jiné stránky zablokovat, protože vaše dotazy mají jen a jen pomluvu... Když nebudete psát, nebudete hřešit (až tak moc...)

xccal
hodnocení

0x

Ale jde o to možná,jestli je schopná si jiné kamarády ještě najít,když se zaobírá takovými pitomostmi ve sboru a nejde jinam,kde mají normální starosti a radosti a zaobírá se jen řečma o církvi.Že by byla tak zblblá od rodičů zfanatizovaných církví?

hodnocení

0x

Ruzo, myslím, že ti nejvýstižněji odpověděl Babkazov. Když si odmyslím církev, sbor, kostel - vidím v Tvém dotazu pouze negaci a setkávání se s lidmi, kteří tě kritizují nebo dokonce vůbec neberou... Proč mezi ně chodíš? To je masochizmus...

Já jsem kdysi dávno řešila na skupinové terapii, že o víkendech, kdy jsem přijela za rodiči, mě maminka celý víkend kritizovala. Všechno, co se týkalo mé osoby bylo špatně - od práce, absence dobrého partnera až po podle jejího názoru špatně pověšené prádlo... A lidi ve skupině se mě ptali - proč tam jezdíš? Maminku nezměníš, a sama se trápíš... to je přece sebemrskačské chování!...

Tvůj problém vidím podobně...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a máme to tu znova a stále a opakovaně a ještě horší a bez nějakého posunu k rozumnému uvažování - a už je toho moc! Nechci Vás urazit, ale Vám není pomoci. Vy ani pomoc nehledáte, ale hodně Vás baví tady si o tom povídat. Opravdu z toho máte takový plezír? Hodně Vám to dělá dobře zásobovat nás zde svým stále stejným problémem? Proč to děláte?

Co od nás očekáváte? Napište to jasně! Co zkusit ten problém volat třeba z okna, do světlíku nebo WC?

Vaše sestra hledá chlapa v Arábii - zkuste si také nějakého najít. Starejte se o chlapa a budete mít jiné myšlenky a žádný čas na tu bestii, které říkáte kamarádka a která Vás zničí (zničila). Zdravím!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]