Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravo na byt

Od: risk7 odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer. Je mi 60let s přítelkyní se znám 6let. Začátek dobrý ale v září to bude rok co jsme se přestěhovali do bytu výměnou za muj byt který byl psaný na mne který jsem vlastnil. Si přítelkyně napsala přes agenturu na sebe. Jenže vztah ke mne se s její strany zhoršil. V zpoměl jsem to před advokátkou která mi dělala rozvod a ta miřekla že si mám vystavit opis od obou bytu a bude se to řešit. Chci se zeptat pokud se tak rozhodnu jak to řešit najít si jinou ženu a pak podat stížnost? protože přítelkyně mi řekla že to není právně napadnutelné. Jakou mám šanci že pro mne to dopadne dobře.Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standa1122
hodnocení

5x

Takže vy jste poskytl svůj byt jako polovinu k výměně za větší a přítelkyně svůj byt jako druhou polovinu, takže máte 1 větší byt, který je psán na přítelkyni. A jinak jste v naprosté duševní pohodě? Jak jste mohl na něco tak blbého přistoupit? Původ nového bytu je dohledatelný a pravděpodobně by šel zase prodat a o peníze se rozdělíte. Pravděpodobně. Reálně vás přítelkyně pošle do háje a vy budete bezdomovec. Než to vyřešíte, může být pozdě. Tak to vám gratuluji. Co vám bránilo váš byt pronajat a bydlet sice v menším ale v pohodě?

misa7
hodnocení

Udělal jsem velkou chybu ale stalo se. Jaká ja pro mne naděje že to pro mne dopadne dobře.Má jistoty přítelkyně? Děkuji.

hodnocení

2x

já bych to tak beznadějně neviděl chce to advokáta ten se bude ptát za co vaše přítelkyně ten byt pořídila no a jestli prostředky na pořízení bytu byly její či je od někoho dostala a za jakých podmínek nemělo by bejt tedy problémem dokázat že ste se na koupi bytu podílel a to výměnou za byt který byl ve vašem vlastnictví

lidus*
hodnocení

1x

Docela mě pobavilo "najít si novou ženu a pak to řešit", skoro si myslím, že už jinou máte a jen chcete pryč a byt. Můžete si nechat vystavit co chcete, byt je psaný na přítelkyni (chytrá, spíš asi vychytralá), vy se můžete roky soudit ale nemyslím si, že vyhrajete. Nechcete si to rozmyslet a zůstat s přítelkyní?

risk8
hodnocení

Byt byl psán na KU na mne ale aby přítelkyně když to tak řeknu pro ni jistota asi přepsala jiný byt ve kterém bydlíme spolu na sebe. Co stím Děkuji.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, celé je to zmatečné. Hledáte si novou ženu, jde o dva byty, právník již něco radil, někdo si něco přepsal přes agenturu (bez Vašeho souhlasu=?), není jasné, kdo je zapsán jako majitel bytu/ů v KN - takto to nerozmotáme. Zdravím!

doplněno 16.06.15 20:01:

Pro Vás bude nejlepší, když si vezmete doklady od bytu/ů a zajdete za advokátem. Tam se mu pokusíte pomalu a jasně vše vysvětlit. On to uváží, rozmotá a najde řešení. Buď jste byt daroval a nyní chcete dar opět zpátky nebo jde o nějaký podvod, který na Vás ta paní udělala či je to vše zcela jinak. Nebo si najděte jinou ženu, ale advokátku a ta Vám to rozmotá zdarma (nebo ve svůj prospěch, když budete mít zase smůlu na ženskou).

doplněno 16.06.15 20:44:

Přítelkyně už je zajištěná dost - nyní se starejte přes advokáta o svou jistotu.

doplněno 17.06.15 08:22:

babkazov - první návštěva advokáta se může pořídit např. za 1.500,- Kč. Pokud se tam člověk umí na vše zeptat, vše vysvětlit a vše pochopit, tak ten advokát mu dokáže poradit, jesli má význam jít do sporu a jaké jsou šance. Potom to je na rozhodnutí toho klienta, jestli do toho půjde - a bude platit dál. Pokud jde např. o dluh 1.000,- Kč, tak opravdu nemá význam chodit za advokátem a soudit se. Pokud jde o byt (nebo dva), tak minimálně za to posouzení stavu věcí se ta investice vyplatí. Ostatně, nemusí jít vždy o soud. Advokát může napsat výzvu a ta má "opticky" větší váhu, než dopis od laika - někdy to stačí k vyřešení sporu, pokud se druhá strana poleká, že by to mohlo dojít až k soudu. Takže, musí se to vždy porovnat reálně.

hodnocení

0x

Všude, ve spoustě otázek hodně rádců radí právníka. Máte představu, kolik takový právník stojí? Kdy se oplatí právníka krvavě financovat? Kdy na tom člověk vydělá? ;) Ptám se naprosto teoreticky, nikdy jsem právníka nepotřebovala a věřím, že ani nebudu. Ale co jsem slyšela, tak to byly opravdu krvavé a šílené částky.

Ano vim co stoji pravnik pět let se přítelkyně soudila o barák a taky vim že de zřídit v případě že na to člověk nemá tkzv opatrovnictvi a pak naklady hradi stát
Samozřejmě že by bylo se lepši dohodnout mezi sebou ale to většinou nejde a pak to holt stojí
ju*

Na Vašem případě se dá pozorovat co se stane když chlap začne přemýšlet jiným orgánem než mozkem, pochopím když zblbne člověk v mladém věku, ale dospělý chlap..., a účet máte taky společný předpokládám vedený na onu paní...

doplněno 17.06.15 08:55:

Šanci, že se Vám něco stane a nedopadne to dobře máte velmi velkou, protože jste si svůj majetek dobrovolně nechal převexlovat na úplně cizího člověka - který s Vámi nemá nic společného, zřejmě jste ve slabé chvilce podepsal souhlas s převodem svého bytu, nebo což by byla velmi dobrá šance na vyhraný soudní spor, nafixlovala Váš souhlas?

Jistěže právník něco stojí, ale v okamžiku, kdy jde o střechu nad hlavou, tak se vyplatí alespoň počáteční konzultace, zda jít do nějakého většího sporu. To za těch pár stovek / tisícovek určitě stojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]