Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urážky od tchyně

Od: karelmartina* odpovědí: 26 změna:

Chci se zeptat zda se právně mohu bránit proti tchýni , která mě již 10 let slovně uráží a napadá. Slušně řečeno prostě podle ní nic nedělám.Válím se u TV , dětem způsobím alergii tím že denně neutírám prach (děti jsou naprosto zdravé), nestarám se o děti že prý nebýt tchyně tak je utrápím hlady , dále podle ní nevařím , neperu , nežehlím. Bydlíme v jednom domě ona dole my nahoře ,zvláštní vchod.Když nejsme doma tak k nám chodí a dělá kontrolu k čemuž se i přiznala mojí mamce když tady byla na návštěvě. Nevím co s tím.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

2x

Tak kde berou rádcové tu jistotu, že se tchýně mýlí?

Martino: prestaňte se válet u TV, utírejte prach a starejte se o děti. Začněte vařit, prát a žehlit. Budou spokojenější vaše děti, vy, tchýně i "manža".

A nebudete mít těch vašich 115 kg. ;)

eivlis*

Sto bodu..:)

ohneta*

A kde bereš ty tu jistotu, že tomu tak není? Jsi její manžel? Nebo tchýně?

karelmartina*
hodnocení

No asi takto mám 50 kg a dělám vše co je doma a na zahradě potřeba . Pokud mě neznáte tak mě neurážejte , chtěla jsem radu a ne další útoky.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jakou právní obranu máte na mysli? Žalobu pro urážku na cti nebo pro pomluvu?

A čeho tím dosáhnete? Dům zřejmě není Váš, tento stav trvá 10 let, manžel s tím asi nehodlá dělat nic, ta paní už jiná nebude - Vy to buď vydržíte nebo utečete. Zatím si vyměňte zámek k těm prostorám, kde bydlíte jen Vy. Zdravím!

doplněno 18.06.15 09:30:

karelmartina - Vy můžete někoho zažalovat nebo na něho podat trestní oznámení. Měl by k tomu být pádný důvod a prokazatelný. To, že Vás tchyně nesnáší, je zřejmě k takovému kroku málo. Navíc by to vůbec nic nevyřešilo. Nemyslím si, že by např. rozsudek soudu nějak výrazně vylepšil vztahy v tom domě. Majitelem domu ja Váš manžel a každý majitel má právo si rozhodnout, kdo u něho v domě bude bydlet, resp. pokud v domě někoho nechce, tak ho vystěhuje. Manžel tu vlastní matku zřejmě z domu nevystěhuje, na její srovnání nemá sílu a trpí její chování. Chyba se stala před 10ti nebo 12ti lety, kdy bylo ještě možné nastavit si nějaká pravidla. Jenže se tak nestalo, ta paní se tam chová jako majitelka domu (což možná i dříve byla) a pokud ji syn nedokáže oponovat, tak se nic nezmění. Vy jste s manželem ve vlastním domě, tak to musíte dát té paní pocítit. Nebo ji pohrozit vystěhováním - a to bude potom síla.

karelmartina*
hodnocení

Dům je manžela , ano myslela jsem právní ochranu.

eivlis*
hodnocení

1x

Odstehovat se od ni co nejdal.Predpokladam,ze barak je jeji a vy tam s jejim synem a detma zijete..Jak rikam, pryc od ni a co nejdal..Mit takovou tchyni, tak jak jsem klidna, tak by si vyslechla..Ja mam skvelou mamu, tata mi zemrel brzy a muj manzel ma zase uz jen tatu a taky zlatej clovek a oba jsme se i tak s manzelem shodli, ze nikdy nebydlet s rodici, ze to nedela nikdy dobrotu.. Mozna s tou vasi tchyni jeste promluvit, ale durazne a stejne tak s vasim manzelem, alias jejim synem, ktery by se mel jednoznacne postavit na vasi stranu a s tchyni promluvit v klidu, rict ji jak to vidite, co vam vadi atd, ale moc sanci tomu nedavam.Podle toho co pisete jak se chova, tak je to spise carodejnice..

karelmartina*
hodnocení

Manžel stojí při mě ale bohužel vždy sepsuje i jeho

lidus*
hodnocení

1x

Rada nad zlato je odstěhovat se a "matku" pozvat 2x za rok. Váš manžel neumí udělat pořádek? Moje tchýně už je na pravdě boží, užívala jsem si s ní celých 30 let, díky manželovi jen při těch dvou návštěvách u nás a dvou návštěvách u ní. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, ona nám nechyběla když zestárla chtěla se vetřít do přízně, bohužel o ni nikdo nestál. Čekám jak to zase slíznu, přece to byla manželova matka, to sice byla ale my máme svůj život a pouštět jedy si do něj nenecháme. Ona má vaše klíče? Okamžitě odebrat. Trochu mě zaráží, že bydlíte v jednom domě, čí je dům? Nedej bože, že tchýně a vy jste tam "vetřelec".

karelmartina*
hodnocení

Dobrý den dům je manžela , musím se ho zastat ale nadává i jemu koho si to přivedl.

snfhjnfgj
hodnocení

1x

1) Nechápu, proč má klíče od vašeho bytu, když víte, že tam leze.

2) Odstěhujte se. Co asi jiného čekáte, že pomůže?

ladinpraha*
hodnocení

1x

Tak jenom heslovitě.10 let ti to nevadilo. To už má vydržené právo, alespoň ona si to jistě myslí.

Co děláš nebo neděláš by mělo být věcí tvou a tvého partnera. Evidentně není. Zřejmě máš potřebu s ní diskutovat a obhajovat se. Co hlava rodiny? Není schopna nastavit pravidla soužití? No, po 10 letech už asi těžko. Víš o tom, že existují zámky a právo na soukromí?

Podstatná otázka je, čí je to dům. O řešení právní cestou bych neuvažoval, alespoň ne v případě, že dům není můj. Řešením by bylo se odstěhovat nebo přinutit partnera, aby postupně nastavil přijatelná pravidla. Zkus nadhodit tohle téma při rozhovoru s ní, zmiň možnost odstěhování ...

karelmartina*
hodnocení

Vadí mi to stále , furt ji chodím z cesty , veškeré diskuze nepomohli. Dům je manžela , nikdy jsme o svatbu nestáli ale v roce 2011 jsme se vzali abych jako žena měla nějaká práva a je menší možnost že mě může vyhodit o to ona usiluje již 12 let.

remisak*
hodnocení

0x

Hlavně to chce důkazy i ve formě nahrávek třeba na mobil a podobně.

karelmartina*
hodnocení

Hmmm , když to jsou takové nálety že nikdy nestihu zapnout nahrávání...

standa1122
hodnocení

0x

Vhodná by byla nášlapná mina... Jestli to jde, zamykejte si dveře.

Nejlepší tchýně je 3m hluboko nebo 300 km daleko.

hodnocení

0x

1/ Pokud Vás uráží a napadá už 10 let, jste asi hroch. Protože jen hroší kůže by tohle vydržela. Proč jste něco nepodnikla už dřív a nechala se 10 let urážet? Že by Vám to až tak nevadilo? nebo jste si myslela, že ji to přejde? Po 10 letech s tím už nejde dělat nic. Za tu dobu je tchyně pevná v kramflecích a ví, co si k Vám může dovolit. měla jste se vzbouřit daleko dřív. Třeba klidně po roce. Dneska už je to prostě tchynino vydržené právo. Když Vám to nevadilo dřív...*bzum* těžko to dneska předěláte.

2/ Bydlela jsem a bydlím dodnes s rodinou manžela. Dnes už jenom nemocnou tchyní. Ona v přízemí, my v 1. patře. Ovšem, žádný samostatný vchod, jen schody z přízemí do patra.Když jsme třeba s dětmi odjeli v létě na dovolenou, tchýně dělala chodila k nám nahoru, žádné zámky a překážky nebyly, vše okoukla, zotvírala skříně, prohlédla police, čistotu. Žádná špindíra nejsem. Přesto mi vadila její netaktnost - kdyby baba aspoň o svých nájezdech pomlčela. Ale ona pak začala netaktně vykládat, co tam mám a nemám, co bych tam měla a neměla mít, že v té pravé skříni to teda není moc srovnané...Mohl mě pak *cert* vzít.

Když máte samostatný vchod, proč má tchyně klíč od bytu? Jestli chcete tvrdit, že má chodit v době vaší nepřítomnosti zalévat květiny, raději bych ten klíč svěřila nějaké kamarádce, která bydlí poblíž.

Takže 2 možnosti:

1/ klíč jí vzít, případně, pokud se bude bránit, vyměnit vložku. A bude mít po srandě.

2/ odstěhovat se co nejdál od ní.

Podobné neradostné soužití už otrávilo spoustu manželství. Jen je mi pořád divná jedna věc - jak se k vám tchyně dostane. Co já bych v minulosti dala za samostatný vchod. Vy ho máte a vleze tam stejně. Jak je to možné? Připadá mi, že si přímo o její nájezdy sama koledujete. Jinak by se tam jen tak bez problémů nedostala. Jaga.

karelmartina*
hodnocení

Bohužel mi to vadí ale bohužel mě vždy naprosto zašlape do země, ano taky k nám chodí a pak vykládá jaký tady máme "bordel" , ano prádlo máme podle ním špatně srovnané atd takže vy víte o čem mluvím. Kytky jsem zlikvidovala aby se neměla na co vymlouvat a bohužel my ten vchod nezamykáme ale určitě začnu.O stěhování jsme přemýšleli kolikrát ale manžel tady má velmi dobrou práci , děti školu kamarády a koníčky, nechci je o to vše připravit, nejsem sobec nemyslím jen na sebe.

Tak už vím, kde děláte chybu. Nezymykáte si vchod. Sama sebe mrskáte a tchyni sama nabízíte, aby se o Vás otírala. Když máte samostatný vchod a funkční zámek v něm, chce to jen jediné: ZAMYKAT!

Že to neděláte, je Vaše blbost. Máte svou rodinu, svůj byt a nikdo jiný nemá právo Vám tam lézt. Nikdy bych nelezla do cizího bytu /by´t matčina, dětí, sestry/ bez dovolení. Co v bytě máte a nemáte, jaký máte binec či ne, to je věc jen Vaší rodiny. Jste prostě samostatná rodina a nikdo jiný Vám tam nemá právo lézt.

Na zamykání máte právo a tchyně se proto nesmí cítit uražená. I když zpočátku třeba bude. Klidně jí řekněte, jak jste četla /slyšela/ o tom, jak se ve vašem městě a okolí vykrádají domy a byty a PROTO SI BUDETE ZAMYKAT. Nemusíte jí říkat, že je to kvůli ní, ale případným domovním zlodějům. Ať si to přebere sama. Však ona to pochopí.

Co já bych byla dala za to, mít někdy v 80. letech samostatný byt, který lze zamknout. Ne, byly jenom schody k nám do patra. A tchyně za naší nepřítomnosti zvizitýrovala kdeco. Děláte si to sama. Zámek máte, klíč máte /doufám, že tchyně nemá stejný/ a jediné, co dokážete je to, že si stěžujete. Na co? Neumíte snad klíčem otočit v zámku?

Zamykejte a všechno bude v pořádku. Tchyně si zvykne. Určitě má ve své domácnosti dost práce, aby jako vedlejšák nemusela navíc kontrolovat domácnost vaši. Jaga.

ujendys*
hodnocení

0x

já mám skvělou tchýni,rozumíme si až moc

karelmartina*
hodnocení

No v pátek po dalším útoku ji manžel ( její syn) řekl že kdyby byla alespoň z poloviny jako jeho tchyně ( moje mamka) žilo by se všem líp...

martinaa*

Zbytečné řečnění, co nikam nevede. Manžel by měl místo jalových řečí bouchnout do stolu jako chlap.

Už si zamykáte?

doplněno 18.06.15 16:10:

Taky myslím, že po 10 letech je pozdě. Jiné bydlení jste měli hledat už dávno, teď se nic moc nezmění.

karelmartina*
hodnocení

Ano už zamykáme i když si myslím že už je stejně pozdě.Já musím manžela bránit právě že v pátek "bouchnul do stolu" ale bohužel vznikla zase scéna jako vždy ... a opět vytáhla staré spory a je to tady furt dokola. No nic odhlašuji se z těchto stránek . Více méně jsem se nic nového nedozvěděla ,každopádně vám všem děkuji .

danys*
To je problém bydlení v mamahotelu! Předpokládám, že jste si tchyni nenakvartýrovali do svého domu dobrovolně
ben®

Dobrý den, jenom upřesním, že tazatelka bydlí v domě svého manžela (on je majitel toho domu). Tak, jiné bydlení by mělo být nějakou formou "zajištěno" tchyni. Manželé si jiné bydlení hledat nemusí - jsou ve svém. Tchyni tam nepatří ani cihla. Tedy, vycházím z těch informací zde od tazatelky. Zdravím!

marfusa*
hodnocení

0x

Stejnou zkušenost mám ne s tchyní, ale s vlastní matkou. Celý svůj život mne týrala. Jak ta byla na mně a na moje děti hnusná. Takovému člověku se nedá nic vysvětlit, nic ho nepřiměje, aby změnil své chování. Ani výhrůžky, ani domluvy, prostě nic. Stále jsem ji vyhazovala z domu, dům patřil manželovi. Pořád k nám lezla. Měla však dobrého spojence. Manžel řekl, že ji pouštět musíme, protože je to matka. Moje námitky ho nezajímaly. Možná se bál jejího řvaní. Ona se chodila k nám krmit a pobýt v teple a ušetřené peníze nanosila mojí sestře. Moje děti od ní nedostaly jediný pomeranč. Tak měla silnou motivaci pořád k nám chodit.

Můj spolužák řekl kdysi dávno své matce, že pokud nemá ráda jeho manželku, oba se odstěhují. Ta rychle sklapla. Bála se být na vesnici sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]