Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přivydělávat si renovací historických kol?

Od: bikemike odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

napadla mě myšlenka, jak si o prázdninách přivydělat. Je mi 18 let a před rokem jsem odkoupil pánské historické kolo za 2800,- z 20. let minulého století. Oškrabal, očistil, nasprejoval pastelovou světlou barvou. Vyměnil zrouchnivělé sedátko za pohledné, kožené, béžové. Řidítka za gumové bílé a vyměnil kola, která jsem přestříkal na bílo a k tomu modré gumy. K dynamu jsem připojil nová led světla (samozřejmě vpředu bílé a vzadu červené) a ze spodu kostry kola jsem nalepil dlouhý pás modrých ledek... Všichni mi to chválí a fotí a tak mě napadlo. Co kdybych ze začátku třeba dvě, tři kola odkoupil a tak je opravil a poupravil... co tak pozoruji, tak teď má o takový typ kol do města mnoho lidí zájem. Samozřejmě bych začal u známých a v mém okolí.

Co na to říkáté? Mám šli by jste do toho?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Koníček je to pěkný, ale jestli to dělat na kšeft, to je otázka. Musíš si spočítat náklady, vloženou práci a materiál. Známí ti to můžou obdivovat, ale jestli by to byli ochotni za ty peníze koupit, je věc zcela jiná. Jako sondu zkus nabídnou tohle, co jsi zrenovoval.

hodnocení

0x
Jedno kolo už máte, pokud k němu nemáte zvláštní vztah zkuste ho nabídnout. Popř zrenovujte další a zkuste to. Kdo nic nezkusi nic nezíská. A pokud vás to baví není o čem přemýšlet.
Za mě je podsvícení kýč, ale u teenagerů to bude tahák. :)

buss
hodnocení

0x

No není to originál. Ale mám dojem, že někde v novinách, časopise byl o takovém opraváři článek. Sháněj originál díly a pak inzeruj, jedině TRH ti to ocení, hoď na Aukro, Ebay. Též staré motorky, stroje, traktory...šroty, zahrady, skládky. Mám předválečné pánské, Favorit 1962.

lidus*
hodnocení

0x

Podle mého jste ten historický skvost zprznil ale 20ti letému synovci jsem věnovala starý pionýr "mustang" má ho překrásně vytuněný a jeho kamarádi tiše závidí, leč mustanga to připomíná jen vzdáleně. Ještě chtěl pionýr "pařez" ale ten raděj renovuje manžel sám, stojí to dost peněz ale bude to "originál". Nebyla by fotka toho vašeho stroje? Jsem zvědavá co se dá s kola udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]