Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevýřízená reklamace

Od: lee* odpovědí: 8 změna:

Potřeboval bych poradit jak postupovat dál. Zakoupil jsem botyv CCC a začali mě nepříjemně vrzat.Tak jsem je reklamoval a potté jsem si je vyzvedl se sdelenim že jsou v pořádku. Ale začali opět vrzat. Vě vyřízení reklamace je napsáno, že když nebudu spokojen, tak mám postupovat podle občanského zákonika o ochraně spotřebitele. Co to znamená, jak mám postupovat, kam napsat, jak se to dělá? Prosím o radu Děkuji. Lee

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Opakovaně reklamovat a odstoupit od smlouvy.

hodnocení

0x

V prvé řadě bych se obrátila na prodejnu a reklamovala znovu s tím, že nesouhlasím s vyřízením první reklamace.Závada se opět projevila. Ještě, abych byla v obraze, oni vám reklamaci neuznali nebo boty byly poslány na opravu? Pak by vám měli předat potvrzení o opravě. Hlavně se nedejte a trvejte na svém. V případě dalšího zamítnutí, bych se obrátila na Sdružení pro ochranu spotřebitele, proto si veškerou dokumentaci ohledně reklamace uschovejte.

lee*
hodnocení

boty byly v opravě ve Zlíně a prý jim nevrzali, boty zrejme necim nastrikali protoze byli necim citit

Tak je to jasné. Znovu reklamovat.

doplněno 17.06.15 23:02:

Z důvodu neodstranitelné vady, která brání řádnému užívání věci.žádejte odstoupení od smlouvy

Zákonný podklad:

§ 2002 odst. 1, § 2106, § 2161 a § 2169 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, § 19 odst. 3, § 24 odst. 7 písm. v) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele

asd1

Znovu reklamovat.

Zeptal bych se jestli jde o neodstranitelnou vadu a pokud ano tak bych odstoupil od smlouvy. "Ušetříme si papírování a vyřizování znaleckého posudku. Ten by někdo musel zaplatit. Vrzání je vada a znalec to potvrdí, tak by to asi bylo na vás"

lee*
hodnocení

Prosím vás a jak to mám udelat odstoupit od smlouvy, to mám sám napsat nebo me to musi v tom obchode napsat oni a tu obuv jim mam asi dat k tomu. Ja jsem v tomhle velice neohrabany. Tak jestli byste me poradila jak postupovat.Dekuji moc Lee

sos*

napište mi na jmhad@ seznam.cz a já Vám napíši přesný postup,zdarma. Je to moje činnost. Tyto stránky nedovolují používat některá slova.

Odstoupit od kupní smlouvy lze,když jste již zboží pro stejnou vadu opakovaně (alespoň dvakrát) u prodejce v záruční době reklamoval. Proto musíte nejprve, jak jsem vám již psala,znovu tutéž závadu reklamovat.Jestliže prodejce vyřídí reklamaci zase opravou a závada se projeví opět, pak teprve požádejte o odstoupení od smlouvy. Na internetu je k dispozici tiskopis i vzor jak odstoupení od kupní smlouvy napsat.Doufám,že jste si první reklamační list uschoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]