Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Za týden jedu směr Rakousko, Slovinsko s cílem Chorvatsko - Istrie. Jedu vlastním autem. Nemáte prosím někdo zkušenost s placením mýtného a tunelů, jestli je výhodnější hradit v hotovosti nebo bankomatní kartou? Děkuji
Výhodnější je platit v hotovosti.Eura změňte ve směnárně,mají lepší kurzy než v bankách.Při platbě kartou vám banka určitě nasolí ten nejnevýhodnejší kurz.Pokuď to neplatíte z eurového účtu, pak je to jedno.V Rakousku na benzince koupíte příslušnou dálniční známku a některé tunely jsou zpolatněny zvlášť.Ten kousek dálnice se dá v Slovinsku objet a neplatíte nic.
Každý týden podobné téma.
Koupím v Pardubicích euro za 28,01Kč. Moje banka mi účtuje střed to je asi 27,60Kč.
Již víte, co je pro mne výhodnější na placení?
a jaký kurz vám dají na mýtu? Není mýto uvedené v Kunách a na Eura se přepočítává nějakým méně výhodným kurzem jako je to např u nás v obchodech? I tady můžete v Tescu zaplatit Eurem a vrátí vám v korunách a není to zrovna 2x výhodné.
Tipuji, že nejvýhodnější a nejpohodlnější budete platba kartou, pokud někdo nenakoupí levně přímo Kuny, kterými by platil.
To víte, Milane, přiblížilo se léto a sváteční cestovatelé vyráží do světa. Hned je to poznat na dotazech.
Tak to jste mě dostali...kdo z Vás má tedy pravdu? Odpovídali opravdu ti, co už letos v Chorvatsku byli a mají to propočítané? Přijde mi to tu jako honba za odpověďmi za každou cenu aniž by to měli ověřené. Přesto děkuji, aspoň vím, že se musím ptát jinde...
Přesně ... každý se tady předhání v co nej slovíčkaření a navíc je tady plno brouků pytlíků co všechno znají, všude byli, všemu rozumí. Neznamená, že někdo má náhodou ve svém bydlišti výhodnější kurs, musí měnit kuny nebo eura. Jedete na dovolenou jednou za rok, tak si nekazte přípravy na dovolenou takovýma malichernostma. Jestli dáte o 0,50Kč na euru víc nebo míň je jedno. Platí se jak kde. Někde kartou, někde keš. Ať vám vyjde počasí
Dotaz zněl, zda je lepší platit hotovostí nebo kartou. Odpověď je zcela jednoznačná a bez debat, že pokud lze platit kartou, tak zásadně kartou. A platí to obecně. Druhá věc je ta, že máte naprostou pravdu, že na dovolenou jednou ročně nemá smysl těch pár korun na mýtu řešit vůbec. Jsou podstatnější položky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.