Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem, po určité době me začne bolet stehno a litko, hlavně při ohybu, po odpočinku jsem zase do určité době bez bolesti, ale koleno nebolí, teď jsem zjistil že mám oteklé koleno bez bolesti. nemáte s tím někdo zkušenosti
Kolik máš roků? Sportuješ intenzivně? Nebo jen nárazově to čas od času přeženeš?
doplněno 14.06.15 11:04:Takové koleno by měl vidět ortoped. Může to být ledacos. Od vody, přes odrbanou, chlupatou chrupavku-artrozu, až po poškozenou pouze část kolenního kloubu. Je možné, že tou závadou noha pracuje jinak, zapojuje jinak svaly, které pak bolí. Ortoped koukne, sáhne, strčí pod rentgen a hned bude vědět.
Chjo sworde, zápasím s tím taky, před potížemi se dá "kličkovat" především a z podstatné části dobrými botami, samozřejmě s pružnou podrážkou, tj. především kvalitní tenisky apod., cvičením, spíš protahováním (pomůže hodně), pojídáním přípravků "na klouby", přiměřenou zátěž proložit odpočinkem, plaváním a taky pochůzky a nákupy více méně řeším autem. Jo a když je zle, tak na noc namazat (gel napíše MUDr.) a jednoduše zavázat (šátek). Perspektiva je operace, ty se dnes už dělají běžně a většinou s dobrými výsledky, já se ale bojím, tak dělám, co můžu, abych se vyhnula. Jinak babi shora to popsala velmi dobře. Přeji zdar a sílu.
Tak mám malé překvapení, začala jsem užívat lék na vysoký tlak a bohužel zároveň funguje i vedlejší účinek a to otoky kloubů. Projevuje se to na tom koleni, které mám již "načnuté", jiné klouby zatím ne. Jelikož má jít o účinek přechodný, tak to ještě zkusím, protože na tlak funguje dobře a jiné vedl. účinky (které jsou prakticky vždy nějaké) to nemá. Takže, mrknout na léky...
Otok při delším skrčení nohy by mohl značit špatnou průchodnost cév, neodkládejte proto návštěvu lékaře. Po zjištění příčiny se můžete rozhodnout, jakou léčbu zvolíte. Když to nebude závažný problém.
Na rychlou pomoc pomocí mastiček zkuste mast z lékárny ,,Traumaplant,,. Obsahuje silné množství čerstvé kostivalové šťávy. A kostival, jak známo, je na tyto věci pravá rostlina.
Pokud chcete zkusit vysloveně přírodní léčbu. Natrhejte si listy bezinky a rozemněte čerstvé listy v ruce a pěkně si celou nohu s kolenem obarvěte do zelena. Věřím, že pocítíte úlevu. Jestli máte dvorek, dělejte to venku, jsou z těch listů potom žmolky, lépe se to uklízí. Nebo na to koleno teplý zábal na noc, pod igelit. Podle Vaší nátury.
Mě to moc pomáhá, občas si to udělám na koleno a křečové žíly, ty nohy jsou pak jak strunky.
Léky na vysoký tlak mám také a vedlejší účinky děs. Příšerně oteklé kotníky. Musím si nechat léky vyměnit.
Pohanko, prosím, ty listy bezinky, to myslíte černý bez, nebo ty bezinky, které mají červené kuličky? Docela ráda bych to vyzkoušela, doufám, že ta zeleň se mně nebude držet dlouho, abych třeba mohla jít druhý den v sukni ven... Jinak pravda, ty léky na tlak, to je kapitola, opravdu mně těší, že tlak celkem "spraven", ale : jedny mi působí kašel (ještě horší, než ten, co už mám), takže MUDr. vysadila, druhé deprese, což taky není OK, tak třetí a zase to koleno, i když ho možná (ten lék) podezřívám nespravedlivě, jsem na začátku, tak ještě budu zkoumat, odkud vítr fouká... a zkusím i ty bezinky, člověk nikdy neví. Naštěstí léků na tlak je hodně, tak je ještě prostor...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.