Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před pěti lety jsem se rozvedla, z tohoto manželství se narodil syn a nyní mu je 9 let. Již druhým rokem jsem opět vdaná. Se svým současným mužem plánujeme další dítě a my všichni i společně se synem z prvnímo manželství bychom chtěli sdílet stejné příjmení. Můj bývalý manžel o syna nejeví zájem a od rozvodu se s ním neviděl. Mám pocit, že bývalý manžel se změnou příjmení nebude souhlasit. Jakou máme šanci, že bychom byli soudní cestou úspěšní? Nechci navštěvovat žádného právníka, mám špatné zkušenosti...dokonce pracuji na soudě, kde je plná budova soudců, ale nemám důvěru, proto žádám radu na těchto stránkách, děkuji.
Soudní cestou šance je, protože jak píšete, otec o dítě nemá zájem a nestýká se s ním ani s vámi. Dá se tedy předpokládat, že se k soudu vůbec nedostaví a to vám cestu velmi usnadní... a to bych vám přál
Právě souhlas jednoho z rodičů může být nahrazen soudním rozhodnutím. Obávám se, že to bez právníka nepůjde...
Skvělý den.
Zadejte do vyhledavače ZMĚNA PŘÍJMENÍ DÍTĚTE a prostudujte čtvrtou nabídku - OBČAN NA ÚŘADĚ - ZMĚNA JMÉNA A PŘÍJMENÍ.
Mimojiné se tam píše:
K žádosti musí být přiložen:...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.