Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupní smlouva

Od: gubaxan® odpovědí: 6 změna:

Dobry den.
Poradte mi prosim, zda toto neni nějaky podvod.
Prodal jsem auto, za mě vše fungovalo jak by mělo. Přijeli kupci, vše si zkontrolovali a taky jsme zajeli i do servisu.
Podepsali smlouvu a odjeli (16.04.2015) dnes mi přišla sms, že do auta nacpali přes 50.000 a at zaplatim 10.000 anebo to budou řešit soudně, pry pravnik ze mně dostane 50.000 jak nic.
Zase si řikam, přeci s tim autem mohli udělat cokoliv , sami ho nabourat atd... a ted přes znameho mechanika ze mě tahaji penize, ale to je jen logika, zase duležita je smlouva.

Tu ted přepišu a prosim o radu, zda mi něco mohou nebo ne, děkuji.

Kupujici prohlašuje, že byl podrobně seznamen s technickym stavempředmětneho vozidla, jeho obsluhou a že s nim byla provedena zkušební jizda. Se stavem vozidla, ktery odpovida stari a opotřebeni kupujici souhlasi.

SProdavajici prohlašuje, že mu nejsou znamy žadné skryte vady prodavaneho automobilu, na ktere by kupujiciho neupozornil. Prodavajici dale prohlašuje, že stav kilometru odpovida...

Takže tam je psane jen toto, potom kolik kliču, jake auto atd...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když by z Vás právník jako nic dostal 50 tisíc,proč by chtěli jen deset?

Toho vyhrožování bych se nebál.

Ano,mohou Vám,ale víte co... :)

hodnocení

Což vyhrožovani se nebojim, spiše mě zajima, zda ten pravník opravdu něco muže a zda pravda ja na me straně? (podle smlouvy)

sos*
hodnocení

0x

V kupní smlouvě musí být popsán stav vozidla a závady vyjmenovány. Na to musí kupující tlačit,protože pak za tyto nezodpovídá. Nestačí jen prohlášení kupujícího, že bere na vědomí seznámení se s vozidlem. Pokud si tam nic nedá, bere riziko později zjištěných závad na sebe. Podle mne se jedná o podvod, který mají nacvičený. Nic jim nedávejte, nic jim nelaťte a ať se jejich advokát snaží, pokud se bude snažit a není to jejich strašák.

hodnocení

Takže dle textu ze smlouvy mi nic nemohou?

doplněno 12.06.15 09:50:

a pravě k popisu zavad - žadne nebyly nalezeny, auto si dovezli do servisu, kde jim jejich znamy ho zkontroloval a nic nenašel.
Ja jsem o jedne věděl a tu jsem jenom řekl - oprava 300kč...

buss
hodnocení

0x

Kupujici prohlašuje, že byl podrobně seznamen s technickym stavempředmětneho vozidla, jeho obsluhou a že s nim byla provedena zkušební jizda. Se stavem vozidla, ktery odpovida stari a opotřebeni kupujici souhlasi.
Příliš jednoduchá smlouva, s čím byl tedy seznámen, proč to není vypsáno? S čím souhlasí, když to není napsáno?
Je foto? Proč neoznámil vady hned, ale nechal opravit? Poraďte se u právníka, lépe který se tímto zabývá.

hodnocení

což to ano, smlouva jednoducha, ale jasně je psane, že se stavem vozidla souhlasi... tak snad už by tohle mělo stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]