Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat na takovou kravinu ale dost by mě to zajímalo. Chtěla bych jednou dělat psychologa.. myslím že se ním opravdu stanu ale zajímá mě jedna věc.. chtěla bych mít jednou celá potetovaná záda, celý ruce a kousek nohy... myslíte že kdybych byla ochotná do práce chodit v dlouhý košily a sukni že by to nebyl problém a nebo by mi prostě řekli že nechtějí někoho kdo by byl "pomalovaný"? Nechci žádný piersing ale tetování ano a tak nevím... :/
Nedurdi se...
Ptala ses tu před cca dva a půl lety na to, jak nosit pěšinku? Ptala. Co je ubohého na tom, že jsem se zeptal, zda ji ještě nosíš? Za ten čas tě to mohlo přejít... zrovna tak tě může přejít to chtění potetovaných zad...
Mohu já za to, že za dva a půl roku ses nezměnila a ptáš se stále na kraviny... začala si otázku: Dobrý den, chci se zeptat na takovou kravinu... pokračuješ: moje předešlé otázky jsem psala bez rozumu a zajímaly mě opravdu kraviny... možná jsem se špatně vyjádřila...asi dost blbě...
Dává nám to spolu s tvými dalšími větami či dotazy možnost udělat si představu o tvém myšlení. Hodnotíš sama sebe dost nelichotivě... a nepřemýšlíš o dosahu svých vyjádření...
Máš před sebou ještě okolo 10 let studia. Pokud chceš tu psychologii. Jsi si jistá, že v průběhu těch deseti let nebudeš mít jiný názor, jiné představy o světě, módě, životních hodnotách?
Chci ti poradit... Přečti si naše odpovědi, a zkus se nad jejich obsahem také pořádně zamyslet, všichni píšeme o tom samém, jen jinými slovy. Většina z nich má hlubší smysl, vyjadřuje vědomosti a zkušenosti, získané ne právě jednoduchým životem. Některé se ti nelíbí, protože zřejmě nezapadají do tvých představ. Jako psycholog budeš muset velmi a velmi dobře chápat a uvažovat nad vyjádřením klientů... zatím ti to nejde... a ani čeština. Slovosled, háčky čárky a pod.
Já asi způsobím nevoli, ale já bych si nikdy takového doktora ani pro sebe, ani pro své dítě nevybrala. Ne z estetických důvodů, ale protože si myslím, že takto potetovaný člověk má problémy sám se sebou. Že má potřebu něco, za každou cenu, vylepšovat. A to vylepšení vidí ve změně zevnějšku tímto způsobem. Příjde mi to, že by sám potřeboval psychologa nebo psychiatra, aby si to v hlavě srovnal.
Hlavně záleží na tom, kolik Vám je let. Tetování je teď velká móda (která teda mé příbuzné a přátele naštěstí nezasáhla, tak to nemusím řešit). Nechápu trochu význam. Mám dojem, že atraktivitu nikoho to rozhodně nezvýší - na to jsou jiné metody - péče o postavu a vzdělání. Naopak někdy to působí hodně lacině a směšně. Nakonec jako všechno, se asi tetování musí umět. A kdo umí, tak si to určitě nechá zaplatit. Vidíte, teď mě napadlo - jsem tetován - mám tedy na to. Originalitu bych v tom taky nehledal. Má to každý druhý. Spíše se tedy ptám - proč? Jinak v životě nehodnotím člověka podle toho, jak vypadá, ale jak se chová. Proto v tomto duchu je i má odpověď. Záleží na tom, na jakého narazíte šéfa, nebo personalistu, a jaký má ta která firma filosofii. Podle toho to bude vadit nebo ne.
doplněno 10.06.15 21:22:A hlavně pomyslete na to, až se změní móda. Když se mění z blondýnek na hnědovlásky, dá se to lehce zvládnout. Když se změní z opálenosti v bledost, tak taky není problém. Ale co až jednou bude (a to bude - to si pište) moderní mít nepotetovanou pokožku, tak jste v koncích.
a nenapadlo vás, že to se sebevědomím nemá nic společného? Většina lidí to má jako estetický doplněk, třeba jako vy náušnice. Pokud je tetování v rozumné míře, tak proč ne. K takovému doktoru/ce bych důvěru měl. Nezáleží přece co je na těle, ale co je v hlavě ne? Ted mě napadá, kdybyste nedej bože měla podsoupit nějakou složitou operaci a měla byste na výběr z potetovaného doktora od hlavy až k patě, který patří ke špičce ve svém oboru a nepotetováne řadového doktora, tak byste si nejspíš vybrala toho druhého že?
Je to tím, že někdo není schopen akceptovat sám sebe. A druhým chce napravovat duši. Možná blbě, ale tak to vidím já. Aby někdo napravil mé myšlení, mé emoce, musí být srovnaný se sebou samým. Musí mít v sobě jistotu. Když mu jistotu dá kérka, tak potěš!
Vůbec nikdo se takto nedivte. Já to mám prostě tak. Nejdu pro pomoc k někomu, komu nevěřím. A zvláště ne k tomu, kdo si musí dodávat sebevědomí zdobením své kůže. Ať je to vězeň nebo estét. Je to smutné, ale je to tak.
Babko, kérka přece není o dodávání jistoty a neschopnosti akceptovat sám sebe. To je blábol vymyšlený právě odpůrci tetování. A hodně se divím, že zrovna Vy tomu věříte.
Myslím si, že u většiny lidí je to obráceně že rozhodnutí nechat se tetovat předchází srovnání se se sebou a okolím, získání jistoty a sebevědomí.
Takhle reklama se mi moc líbí. Protože i když každej důležitě žvaní o prvním dojmu a tak dále, tak jsou to jen a pouze předsudky v hlavě, nic víc.
Já to mám naopak, hezké a vkusné tetování mne zaujme a s leckým se pak líp povídá .
Problém je teda u mě proč? K čemu? Nemám rád zbytečné činy. Až mě někdo vysvětlí, kromě módy a být in, funkci tetování, tak to beru. Jediné logické vysvětlení jsem schopen přijmout toto - Jdu do vězení - všechno mi vezmou - ale mojí kůži mi nevezmou - tak si na ní napíšu co chci. Pak možná nějaké geny původních indiánů, ale ostatní - móda, stádnost.
Myslím, že můžete mít problém. V tomto povolání určitě. A nejen u zaměstnavatele, ale asi i u některých klientů. Ale kdo ví, kam se hranice tolerance posunou za několik let. Pokud chcete mít jistotu, dala bych tetování tam, kde se dá na 100% skrýt - pak by to nemělo být problém, co máte na skryté kůži je je Vaše věc.
Zírala jsem, když k nám do školy na výtvarnou soutěž přišly děti z MŠ s učitelkou, která byla potetovaná asi tak, jako to Vy plánujete, v uších x náušnic, v nose piercing, na hlavě dredy a na zápěstí řetězy. Ale na druhou stranu, pokud je to dobrá učitelka, tak ať má třeba 3 hlavy, že?
Ještě taková otázka ale nevím jestli to budete vědět... v Americe je tohleto ještě přísnější že?
To fakt nevím. Ale tipuji, že to bude záviset na oblasti. V New Yorku nebo Kalifornii budou asi k tetování přistupovat jinak než v Coloradu
ako budúca psychologička si urobte psychotest a zistíte, či je váš zámer normálny.
a z toho sa potom odrazte i pre ďalšie štúdium.
ososbne: tetovanie a vôbec akékoľvek samopoškodzovanie považujem za duševnú poruchu.
;-Q
Sabino, težko odpovědět. Záleží na zaměstnavateli, ale já bych vás na tuto pozici nezaměstnala. A to proti tetování nic nemám, vždy říkám, mne se to netýká, není to moje tělo. Třeba vám odpoví rádci, co mají vlastní zkušenost.
doplněno 10.06.15 18:30:Také kontrolní otázka . K čemu ti bude tetování, které budeš celý život skrývat? V prácxi tetování zkryješ, po práci si vezmeš triko a věř, že do týdne tuto informaci má i ředitel.
Ale jen kontrolní otázka... když jsem milá a chytrá a dokážu pomoct a jinak mám normální vzhled a slušné chování tak proč když by mi ty tetování nešly vidět?
Jo .. to bych asi chtěla mít svojí ordinaci..možná jsem se špatně vyjádřila...asi dost blbě :D může to vadit klientům? Bude to zakrytý max. bych si na to brala takový ten tělový nátělník aby nebylo ani nic průsvitné... ale jak říkám... žádný piersing normální vlasy, chtrá tak přemýšlím proč by to mělo vadit
Možné to je .Znám případ kdy jedna mladá ,na holku dost, potetovaná slečna učitelka přišla o práci v mateřské školce.Některým lidem to tetování vadilo.
A pak se mají děti vést k toleranci a k tomu, aby se dívaly na všechny lidi stejně. ... mé nadřízené nebude vadit ani třetí tetování, stejně tak nevadí dětem ani rodičům, ale mám strach, že při hledání nové práce jednou narazím na starou strukturu, co tetovaného člověka považuje za něco vyšinutého...
tak na viditelných místech bych si nějaké výrazné tetování (třeba celé ruky jako mají např. fotbalisté) rozmyslel, pokud chceš pracovat někde kde jednáš s lidma
jestli máš tetování na zadku nebo něco malýho na kotníku je úplně jedno to asi nikoho nezajímá
a chodit celé léto s dlouhými rukávy nebo podobném oblečení by asi taky vypadalo divně
myslím že tetování je dnes běžnější ne jako dřív kdy bylo vidět spíš jen u kriminálníků atd a pravidla se uvolnila, práci byste asi sehnala někde to není vůbec problém (viz třeba kandidát na prezidenta Franz - pracuje i ve školství cs.wikipedia.org/... ale také některé dveře by vám to mohlo uzavřít (přece jen třeba hodně potetovaný dětský psycholog by mohl některé děti děsit
)
Neříkám že ho určitě budu mít jen jsem se ptala a upřímě si myslím že je ubohost narážet na moje předešlé otázky které jsem psala bez rozumu a zajímaly mě opravdu kraviny .. takže pokud mi radši nechcete pomoct tak se ani neozývejte
Dobrý den, než se necháte potetovat, doděláte školu a začnete praktikovat, tak se společnost v názorech třeba zase o kousek posune. A když to nepůjde s tetováním v zaměstnání, tak budete kandidovat na prezidentku. Tam to moc nevadilo, tak by to nemuselo vadit opět. Zdravím!
doplněno 10.06.15 19:06:No, ale, jako argument se to může použít před panem ředitelem: "Na Hradě by to prošlo, ale v tomto ústavu, plném inteligentů, to vadí?"
doplněno 10.06.15 19:19:sabina0303 - jestli on to nebude spíše problém generační. Pamatuji "máničky" a byl to také boj a neustálé dokazování, že člověk není vyvrhel. Pokud jde o tetování, tak je asi problém, že je (asi) špatně odstranitelné a také záleží na vkusu toho tetovaného, resp. jak je tetovaný.
A možná méně, je více.
doplněno 12.06.15 07:38:Tetování bude ten problém generační, nedostatek tolerance a ještě předsudky. Ale, zase k tomu tetování je větší tolerance, než ke kuřákům. Někdo je k tetování tolerantní a dokáže si to rozumem obhájit, ale kuřák není akceptován jako člověk. Pro Vás by byla asi nejhorší varianta býti potetováná a ještě k tomu i kuřačka - to Vás tato společnost zcela zavrhne (bez ohledu na Vaše případné kvality).
keby u prezidentského kandidáta - šmoulu tetovanie nevadilo, mali by sme dnes na hrade komiks.
;-Q
Tak to pozor! Viděli jste někdy pana France na vlastní oči. Já jo. Na pěší cestě ze Srbska do Berouna. Jelikož zase tak moc dobře nevidím, tak koukám, kdo proti mě jde. Pomyslím si, to je černoch, ale nějaký divný, zaprášený, jak se blížil, tak jsem stále tápal. Až pak mě to blesklo. Pozdravili jsme se pokývnutím hlavy. Myslím, že tento muž má dost velkou Auru. A vypadal mile. Ale na presidenta naší republiky by se asi určitě nehodil. Na to je asi hodně citlivě umělecky založen, asi jako Táňa Fischerová. Tady to chce ostrý hochy.
Právě nevím... vůbec nevím proč by to mělo vadit...slyšela jsem o nějakém psychologovi který měl 20 cm číro s duhovýma barvama a nikomu tu nevadilo .. proto se ptám ale jak jde vidět tak názory lidí jsou půl napůl...někdo by řekl že je to nemožný a střelený.. někdo že pokud je jinak člověk slušný tak to nevadí
No a přesně takové názory jsou i tady - od extrémního (a doufám ojedinělého) názoru o duševní poruše až po ty, co považují většinu tetování za normální a sexy (pokud jsou vkusně a profesionálně provedené).
Mimochodem, je léto, chodím k vodě, a mám pocit, že více či méně tetovaných dívek a mladých žen je už víc než polovina.
Pokud dosáhnete na titul opravňující pracovat ve vašem vysněném oboru, tak máte šanci vyniknout.Tetování je jen váš výběr, jak upravit sama sebe. Nikdo neumí za vás rozhodnout kde je hrana solidnosti, pak je jen soucit. Upřímě musím podotknout, mít rozhodovací právo, tak v bance bych vás nezaměstnal. Neberte to jako předsudek. Vaše představa tetoáže spíš značí o vašem vzletnějším myšlení než o důslednosti v čemkoliv, /moje neobjektivita/. Vždy funguje první pohled, pocit, pozdrav, stisk rukou, malůvky po těle tento pocit narušují a většinou ponižují první dojmy, odvádějí pozornost, znevažují.
chcete-li tetování, pak volte Henu - dočasné tetování vás s příchodem rozumu omrzí a můžete se ho zbavit... Také se přikláním k názoru, že návštěva potetovaného psychologa by byla jen jedna - první a zároveň poslední.
Dost lidí se na mě bude třeba zlobit, ale ani já nejsem příznivcem tetování. Jen se nějaký člověk s nízkým sebevědomím chce kresbou odlišit od ostatních. Občas to dopadne neslavně.
Jsou přímo povolání, kam nepřijmou tetované. Je to policie ČR. Pokud má adept tetování, musí být skryto tak, aby nebylo vidět v uniformě. Tedy ne na krku, hřbetech rukou, předloktí.
Ono to tetování o člověku dost vypovídá, zvláště, je-li zvolen nevhodný motiv či tatér nebyl profík. Zdálky to vypadá s tím šedomodrým zabarvením, jako by dotyčný měl některý z údů plesnivý. Ale zase se nemusí často mýt. Špína není na tetovaném těle vidět tolik, jako na růžovoučkém.
A co se nám líbí dnes, za to se za 20-30 let můžeme do hloubi duše stydět. Proto bych pro to nebyla, zvláště, pokud chceš jednou být psycholog. Neměla bych důvěru k pokreslenému člověku.
Zatím ale pracuj na učení, ten český jazyk asi nemáš moc ráda, co? Svědčí o tom hrubé chyby. I psycholog musí mít všeobecný přehled a umět psát bez chyb. To je vizitka každého z nás. Jaga.
mně osobně se tetování líbí, pokud je hezký a vkusný - zdá se mi to malebný. Možná, u některých pacientů by to zvýšilo Vaši důvěryhodnost v tom smyslu, že byste se jim přiblížila i takříkajíc fyzicky.
Ale potetované celé ruce se mi moc hezké nezdají - (možná proto, že nemám vkus?) - ruce by možná lépe vynikly jenom s pár ornamenty. U zad nevím, taky bych ale netetovala celou plochu - leda nějakého draka, nebo motýla přes celá záda?
- ale - myslela bych taky na pokročilejší věk - ve stáří už by tetování nemuselo být tak malebné jako v mládí. Vždy se mi před očima vybaví bývalý kandidát na prezidenta - pan Franz - v mládí možná vypadal zajímavě, ale teď už se mi tak moc nejeví. Zajímalo by mne, jestli by takový rozsah tetování volil i dnes.
Shrnu to - tetování je dnes celkem běžné - nikdo už si takříkajíc "neuplivuje" - pokud bych se s takovým člověkem setkala - záleželo by na tom, jestli by byl inteligentní, přátelský a vypadal hezky a jestli by i přes tetování ve mně budil důvěru. Pak bych ho mohla přijmout i jako lékaře, zvláště jako psychologa. Nevím, jestli se z mého "blábolení" dá něco vybrat. Tak zdravím.
doplněno 11.06.15 16:54:- já to mám vlastně jednoduchý - pokud je někdo inteligentní, přátelskej, se smyslem pro humor a vypadá hezky - tak ho beru !
doplněno 11.06.15 17:00:- ještě, pokud jde o doktora, finančního poradce atp. - tak musí být taky odborník (ne, že bych to byla schopna sama poznat ).
Kdybych přišla k potetované psycholožce nebo k psychologovi někdy jako klient,tak by ve mně taková osoba nevzbuzovala důvěru.
Každý v něco nebo někoho věří a nemusí to být zrovna Bůh. Kdyby existoval a byl tak spravedlivý,nemohl by dopustit ty zvěrstva,co se ve světě a všude kolem dějí a když už by se něco hrozného stalo,tak by pachatele krutě potrestal-třeba tím,že by ho poslal do Pekla (nebo aspoň do thajského žaláře).
"ruze", teď jsem se pobavila. Vy jste čistá, jako lilie? Možná byste byla už dávno v "pekle". Sedíte na lavici obžalovaných (nikdo není bez chyby) a chtěla byste soudit...
A jak víte, že se neškvaří v pekle? To jako není potřeba to někomu dalšímu dokazovat. A jak víte jaká zvěrstva? Vždyť je to jen zprostředkované. Prostě nevíte , koho náš Pán poslal do pekla. Má se Vám nějak vzpovídat?
doplněno 14.06.15 01:55:A může být i trochu jízlivý - třeba nestatečný národ ztrestá porobou.
Jak jsem viděla fotky toho potetovanýho doktora ,tak jsem si vzpoměla na jednoho neurologa z nemocnice .Když se přišel podívat před( 14,5 ) lety do inkubátoru na moji dceru tak jsem se po odchodu ptala sestry kdo to je a ona řekla lékař z neurologie.Byl totiž samá náušnice ( obočí,uši,nos ) a na lékaře nebýt toho pláště nevypadal..Takže také záleží na tom co umíte a na toleranci.
Přesně, jak píšete... záleží, co umím a jaká jsem.
Bohužel pokud mě někdo odsoudí na základě vlastní hloupé domněnky bez toho, aniž by mi dal šanci, tak není chyba na mém přijímači .
Babko, těm dvěma bych šanci nedala, protože mi nejsou ani trochu sympatičtí. Oči, výraz tváře, prostě vůbec. Stejně tak bych ale nedala šanci spoustě nepotetovaných, co mi nebudou sympatičtí.
Naopak s laborantkou z kriminálky bych se ráda setkala, ta postava je jednoduše geniální .
Martino, máme hodně stejných pohledů na svět a nic se neděje, když nejsme ve všem zajedno. Trošku to přitáhnu za vlasy, jo? Dáte šanci těmto dvěma? Budete uvažovat, co oni umí? Extrem? Jo! Ale řekněte, dáte jim šanci cokoliv dokázat, ukázat? Tak to mám já. Pro mě tetování je něco, čím člověk potřebuje "zhodnotit" sám sebe. Jak se jmenuje ta skvělá spolupracovnice Jetra? Ta geniální a úžasní laborantka? Tož, ta asi dokáže i víc než co má na kůži. Ale to je jen seriál.
hehe, v první okamžik jsem se zarazil, protože i jedna moje kolegyně má tetování na předloktí, ale pak mi došlo, že myslíš forenzní techničku, slečnu Abigail Sciuto. Jo, to je taky dobrý příklad.
parafrazoval bych mou babicku, az neco dokazes, klidne se cely omotej retezem vzal jsem si to k srdci a myslim, ze jsem leccos dokazal, ale mam jen nausnici, tetovani bych chtel, ale jsem svedomity, a jako grafik si proste nedokazu vymyslet a vybrat, co si na cely zivot vytetovat (na ruku)
a co si budem povidat, za par let mi bude 40, neni to uz precejen pozde?
podle me jo
Uvědomila jsem si, že jsem odpovídala nepřesně a vyvolala jsem dojem, že potetované nemusím. Musím to uvést na správnou míru. Tetování se mi často líbí a se zájmem se podívám. A nezkoumám. Beru to jako fakt. Ale když bych měla svou duši svěřit potetovanému, tak to je o něčem jiném. To už nejsou oči, komu se to líbí, ale to je mozek, který zkoumá. A nevěří.
Asi bude dost záležet na tom, co opravdu jednou budeš dělat - jsou povolání, kam tě prostě s tetováním nepřijmou, třeba do banky, advokátní kanceláře apod. Otázka je, že tvoje zájmy se můžou ještě hodně změnit (já chtěla v osmičce dělat něco, co by mě v době maturity už ani nenapadlo, zkrátka se můj zájem přesunul úplně jiným směrem) a kdyby ses chtěla někdy vydat směrem, kde to vadí, tak by sis tetování asi vyčítala. Ale počítám, že teď v nejbližší době si ho nepůjdeš dělat, takže časem ještě uvidíš, jestli se ti tetování líbit bude nebo ne, a taky víc uvidíš, kam tě to bude táhnout profesně a lépe všechna pro a proti vyhodnotíš. Jinak si myslím, že pokud budeš mít tetování zakryté, tak by to u psychologa vadit nemuselo - ale opravdu se ti bude chtít chodit třeba celý život do práce (vem si, kolik let pak pracuješ a že tam jsi většinu dne!) v parném létě v košili ke krku a s dlouhým rukávem, případně ještě v nátělníku a dlouhých kalhotách nebo sukni? Mě by to teda dost otravovalo (zvlášť, když si představíš, jak za X let budeš mít třeba děti, budeš z práce valit vyzvednout do školky, družiny, na nákup, zpocená všude, to budeš možná ten dlouhej rukáv proklínat a budeš toužit po letních šatech, do kterých se ovšem v práci nebudeš moct na cestu domů převléct, abys neukázala tetování... ). Když tak vol alespoň zpočátku něco menšího, co jde v případě potřeby snadněji skrýt. Proč si jednou kvůli tetování komplikovat život?
A ještě poznámka - pan školník u mých dětí ve škole je přesně takto potetovaný! Každé ráno stojí před dveřmi budovy v nátělníku a protože to je i svalovec, tak už na první pohled dělá takovou překážku při vstupu do školy, že si tam kromě dětí nikdo neodváží vlézt ) Jeho tetování výrazně zvyšuje bezpečnost dětí ve škole
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.