Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnisání týden starého stehu

Od: davm odpovědí: 7 změna:

Prosím Vás před asi 10dny jsem absolboval zákrok, po kterém mi zašili malé rány.

V neděli jsem byl propuštěn z nemocnice. Dostal jsem instrukce, že si mám přelepit náplasti na ranách po každém sprchování a také vyčistit je desinfekcí.

Na tu desinfekci jsem úplně zapoměl a včera jsem byl na obvoďáku poté co mi začala rána trochu hnisat. Sestřička mi ji vyčistila, říkala, že to není nic hrozného, dala mi sebou jód (asi jako tu desinfekci).

Bude za chvíli 24 hodin co jsem byl na tom obvoďáku, a zjistil jsem že mi to opět zase trochu hnisá.

Co mám teď udělat? vyčistit to tím jódem, odstranit ten hnis? Jít se osprchovat?

PROSÍM O RADU!

DĚKUJI

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Heřmánek nebo řepík, to byly babské prostředky na rány.
Koupat případně přiložit louhovaný "čajový" pytlík heřmánku na ránu. Po čase nechat pěkně na vzduchu schnout.

hodnocení

1x

Já bych to nemáčela a nelepila. Vyčistila dezinfekcí a nechala na vzduchu. Ale každý máme jiné reakce na jiné věci.

figurek*
hodnocení

0x

Udělejte přesně to, co vám řekli. Chce to sundat náplasti, hnis umýt tlakem vody z vodovodu nebo ze sprchy, lehce usušit, nechat uschnout na světle a na vzduchu, pak vydezinfikovat a zalepit.

kutululu
hodnocení

0x

Vy tu ránu namačíte vodou?

cesmina*
hodnocení

0x

Já bych to vodou nečistila,jenom tou desinfekcí . Zalepit a snažit se to nemáčet ve vodě.

hodnocení

0x
Mně ránu popatlali jodem a řekli, že se s tím mohu osprchovat. On tam ten jód udělal takovou tenkou "nepromokavou" vrstvičku, která vydržela několik dní. A nelepila jsem to, aby vše mohlo dýchat. Ale záleží, jaký přípravek s jodem máte vy.
Já bych ránu vydezinfikovala, nechala na vzduchu a snažila se ránu nemáčet.
doplněno 10.06.15 19:01: Já ne, za celou dobu jsem nemusela. Hojilo se to dobře. Ta oranžovohnědá jodová šlupička co mi napatlali v nemocnici, mi ránu v podstatě skoro celý týden chránila do nového ošetření u obvodní doktorky.
davm
hodnocení

Desinfikovala jste to ještě něčím jiným než jódem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]