Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím pěkně. Objednávala jsem si zboží na jednom internetovém obchodu a jako způsob jsem dala převod bankovním převodem. Na tomto obchodu jsem již několikrát nakupovala, ale vždy jsem platila na dobírku, a proto jsem nyní chtěla zkusit tímto způsobem, jelikož je to levnější způsob. Problém ale je, že do příkazu k úhradě mám zadat č. objednávky a mé zákaznické číslo do kolonek ,,poznámky". Na internet. bank. jsem ale nic takového nenašla. Pouze tam je kolonka ,,popis příkazce" a ,,popis pro příjemce" anebo pak specifický, variabilní či konstantní symbol. Napadlo mě napsat do kolonky ,,popis příkazce" č. zákazníka a do ,,popis pro příjemce" č. objednávky. Ale nevím, zda to bude správně a proběhne platba v pořádku a budou vědět, že to je zrovna ode mne. Nebo mám použít nějaké ty symboly? Tuším, že jeden z nich se používá jako identifikace zákazníka (např. někdy se používá rodné čislo), ale nevím, proč by to tam rovnou nenapsaly, že to má být ten a ten symbol.
Prosím Vás tedy o radu. Kam mám zadat to zákaznické číslo a číslo objednávky?
Předem děkuji za Vaši pomoc.
Dobrý den, číslo objednávky bývá z pravidla číslo variabilní - VS.
Popis pro příjemce se objeví u platby v bance příjemce, příkazce jste vy a napíšete si popis platby dle svého přání - to se prodejci nepropíše!
VS dejte číslo objednávky, do popisu příjemci napište "zak.cislo xxxxx".
Většinou ale při dané platbě obdržíte na mail zálohovou fakturu, kde je vše potřebné uvedeno.
Děkuji za odpovědi. E-mail mi od obchodu sice přišel, ale je žádná příloha, kde by byla záloh. faktura s údaji, nepřišla. Dívala jsem se i na jejich internet. stránky, kde mají informace o platbách, ale tam je napsané v podstatě to samé, jako v e-mailu. Tedy č. jejich účtu, do kdy to mám zaplatit, pak v e-mailu je ještě částka a to, že do poznámek mám uvést č. objednávky a zákaznické číslo. A právě, že na mém internet. bankovnictví žádná taková kolonka takovýto název nemá, takže oni v podstatě uvedli vše podstatné, jen nevím, do jaké kolonky, když tam žádná takto napsané není. Přes internet. bank. platím tepřive podruhé v životě, tak jsem si říkala, že to je jen moje neznalost a jinak je to běžné. Účet mám u KB, oni u UniCredit.
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.