Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj přítel je tlustý a mně to vadí. Co s tím?

Od: andrea12345 odpovědí: 24 změna:

Ahoj,

už asi 4 měsíce chodím se svým přítelem (já 25, on 27). Poznala jsem ho už na podzim, docela jsme se zkamarádili, ale chodit jsem s nim nechtěla, protože mi vadila jeho tloušťka (především velké břicho), jsem zvyklá na hubené partnery a samozřejmě mě tloušťka ani nijak nepřitahuje... Nicméně na začátku roku jsme se sblížili ještě víc, vídali jsme se opravdu často a já se nechala v podstatě přemluvit, ať s ním chodím. Tehdy mi i povídal, jak se nemusím bát, že do roka zhubne, že za posledních pár měsíců už několik kilo zhubnul atd. Řekla sem si tedy, že proč to nezkusit, když je mi s ním dobře, mám ho ráda, je fajn a jediný, co mi vadí, je ta tloušťka. A začali jsme tedy spolu chodit.

Jenže se nic nemění, vše je samozřejmě při starém. Je mi hrozně trapný o tom s nim mluvit, protože mi je opravdu trapný a cejtila bych se blbě někomu vyčítat "si tlustej, zhubni, vadí mi to." - přece jen tohle člověk zvyklej říkat není a lehce se to neříká. Asi před dvěma týdny jsme se celkem opili, tak jsem asi našla odvahu a už ani nevim jak, začala jsem o tom trochu mluvit. Připomněla jsem mu, co mi říkal (že do roka výrazně zhubne) a jestli by s tim nechtěl něco dělat a tak. Odpověděl, že zhubne, že ho to samotnýho štve, že za posledních pár měsíců zas naopak přibral, to co předtim zhubnul atd. Hm, super...

Jenže zatímco já můžu klidně chodit do hospod a jíst ve fastfoodech, tak nejsem tlustá (nejsem nějak extra hubená, prostě naprostej průměr), tak u něj to očividně takhle nefunguje. Jenže on má napůl umělecké zaměstnání, kdy často pracujou do noci, jezdí po republice atd., takže z toho plyne, že se stravujou s kolegy nezdravě, rychle, každej den chodí na pár piv a tak. Jenže co s tím? Já mu nechci vyčítat, ať večer do hospody nechodí, taková já vůbec nejsem a naopak jsem ráda, když někam jde, taky ráda po večerech chodim ven. Jenže u něj prostě očividně ta kombinace každýho večera v hospodě, nezdravýho stravování a minimum sportu má za následek, že nezhubne vždycky.

Poslední tejdny nad tim fakt hodně přemejšlim, protože mi to prostě opravdu vadí. Vadí mi to proto, že mně se to nelíbí a ani mě nebaví ho brát do společnosti a představovat ho. Ale především to vadí mně osobně. Jenže nevím, jak to řešit, nechci bejt za hysterku, co mu dává ultimáta, ale ono to opravdu lehce zhubnout nepůjde a fakt by musel začít nejen jíst jinak, ale i sportovat a celkově upravit celou životosprávu. A já si nejsem jistá, jestli tohle dokáže, jestli to vůbec jde. Tady nepomůže, aby zhubnul 3 kila, chtělo by to třeba 15.

Prosím, nemyslete si o mně, že jsem čůza, co chce měnit svýho přítele. Ale řekli jsme si to přece jen už na začátku toho vztahu a on ví, že mně se tohle nelíbí. A já jsem nad tím přemejšlela a asi bych s někym, kdo je tlustej, nemohla bejt celej život.

Jenže jak mu to tedy říct, aniž bych dávala ubohá ultimáta? Nebydlíme spolu, takže to není o tom, abych mu vařila lehký večeře a pak ho nutila jít si zaběhat.

Díky, Andrea

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ahoj. Andreo, Vy do něho nejste zamilovaná. Tudíž se s ním rozejděte a najděte si partnera, který Vás bude přitahovat a nebudete na něm vyhledávat nedostatky. Pokud s ním chodíte a čekáte, že se do něho zamilujete, až zhubne, pak to fakt nemá smysl a takový vztah je jen ztráta času pro oba dva. Řekněte mu to na férovku, však on si najde partnerku, které to nebude vadit, která se s ním bude cítit dobře, nebude se za něho stydět a ocení ho třeba lépe než Vy. Člověk holt partnera, kterého skutečně miluje, musí brát takového, jaký je. Vás fyzicky nepřitahuje, není to zkrátka Váš typ muže. A myslím si, že by ta pověstná jiskra nepřeskočila ani kdyby k vůli Vám zhubl.

buss
hodnocení

3x

Stručně, když vám to vadí, tak mu to řekněte, nebo ho vyměnit. Jednou vám bude vadit i těch pár piv a že není doma. Proč se neumíte rozhodnout za svůj život sama? Vemte papír, tužku a pište pro a proti.

hodnocení

3x

Příjde mi naprosto nepochopitelné, začít chodit s někým, kdo se mi nelíbí, kdo mě nepřitahuje. To je fakt na hlavu! *sok*

culdabulda1*
hodnocení

2x

- pokud Vám něco na partnerovi vadí, tak se to asi nezmění, stejně jako přítel zřejmě nezhubne. Dříve, či později se stejně rozejdete - a vůbec nemusíte být povrchní, jak tady někdo píše, chlapi taky chtějí hezké ženy ! - tak ať nekecají !

doplněno 09.06.15 11:06:

- proč by měla být hubená ženská "vypatlanější" nežli tlustá? - pokud vím, tak tlusťošky nebývají obecně milejší !

au1

to je věc názoru, pro mě lepší žena při tělě ale milá, než pěkná hubená ale vypatlaná :)

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, taky si přihřeji svoji polívčičku a odpovím vám. Řekla bych, že váš problém je, že nejste zamilovaná do svého přítele, že vám nefunguje taková ta chemie. Kdyby fungovala, tak vám bude jedno, že je tlustý. A pokud vám nefunguje chemie, nejste zamilovaná, tak jak myslíte, že vám vztah dopadne, když byste spolu zůstali? Budete se do něho nutit a za chvíli vás nebude bavit ani sex s přítelem. Zvažte, co vám vztah dává a co bere. Je přítel takový (mimo tloušťky), že by byl opravdu fajn partner pro život? Někdo je například krasavec jak ze žurnálu, ale život s ním je hotové peklo. Někdo moc krásy nepobral, ale žena si s ním prožije život, o kterém se spoustě jiných jen zdá. Krása totiž není vše, ale na to přijdete až časem, až vám nebude pouhých 25 let.

Jo a jak to příteli říci, že vám nelíbí, že je tlustý? Na rovinu...že vám slíbil, že shodí, ale že se zatím nic neděje a že vám jeho tloušťka prostě vadí a nevíte, jak to v sobě změnit. Víte, kolik chlapů vmete do tváře ženám, že jsou silné, že mají malá prsa a veliký zadek, že neumějí vařit, že jsou takové a makové? Když budete chodit kolem toho jako okolo horké kaše, kloudného výsledku se nedoberete.

pohanka*
hodnocení

2x

Ano, utněte to nyní včas. Čtyři měsíce je tak akorát, abyste se poznali a ujistila se, že to není to pravé ořechové. Hledejte dál. On bude slibovat stále, to by musel chtít on sám a ne plnit pouze vaše přání. Cítíte ten ten rozdíl?

Pokud mu nyní řeknete, že Vám vadí to a to, tak bude možná opět slibovat a také se opět snažit a něco zhubne. Jeho životní styl mu do budoucna moc nepomůže, že shozená kila udrží a znova nenabere. Bude se dostavovat jo-jo efekt. A časem to vzdá. Je to i vidět v mnoha případech v okolí, že již zadaný a ženatý muž většinou ještě nějaké to kilo nabere.

Nesvádějte svoje rozhodnutí na velký objem jeho pasu, ale vybruslete ze vztahu elegantně se ženskou rafinovaností.

Třeba, že vám vztah přestal vyhovovat, měla jste jiné představy, Vaše náklonnost byla neznalost ve svých citech, že si myslíte, že ten vztah do budoucna nemá perspektivu, rozdílné zájmy a zaměstnání, nezdravý životní styl, tak všeobecně Vás chození přestalo bavit atd.

Tím, že spolu ještě nebydlíte a nejste spolu více provázáni, tak bude rozchod lehčí, než později. Jinak, když na něm vidíte již nyní chybu, tak později budete i na takovou věc alergická, vše se stupňuje, tak na to pozor a neoddalujte to.

U nového vztahu si musíte být jista, ano takového chlapa chci, ten chlap mě vzrušuje, líbí se mě. A bez zkoušky, podmínky /ultimáta/.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, skoro to vypadá, že Vám toho přítele přidělil někdo z radnice. Do vztahu jste se nechala ukecat, ale šla jste do něho dobrovolně. Za přítele se stydíte, on zhubnout nemůže, tak co rozchod? Najděte si hubeného a doufejte, že Vám nepřibere. Zdravím!

doplněno 09.06.15 10:48:

Píšete, že nejste extra hubená, ale průměr. A co když se i ten průměr někomu může zdát moc?

Takže, když se na Vás podívá nějaký muž, tak vidí třeba baculku.

lionka*
hodnocení

1x

Jestli to vidíš jako zásadní problém ve vašem vztahu, tak se s ním rozejdi a najdi si hubeného. Jen pozor, protože i ten hubený nemusí být hubený na věčné časy, tak abys ho pak nemusela časem zase obměnit.

hodnocení

1x

Rozejděte se s ním. Nic lepšího, pro něho, nemůžete udělat.

eivlis*
hodnocení

1x

Uprimne, prijde mi to jako blbost a 15kg neni nic tak strasnyho..Pred neco vic jak 10 lety jsem poznala svyho manzela.Byl vysokej, urostlej, ale toho pupika taky mel a uz tehdy jsem si ja coby hubenourka 52 kg rikala, ze by tech 10-15kg mohl dat dolu, ale neresila jsem to, protoze tak mileho, chytreho atd..chlapa jsem nikdy nezazila a vedela jsem, ze chci jen jeho a vlastne do dnesni doby se ke me chova porad jako k nejake princezne:)Za tu dobu jsem ja po porodech nabralac10 kg.a on lehce jen sam od sebe zmenou jidelnicku dal dolu 15 kg, ale pro me byl dokonalej s pupikem, nebo bez, nebylo to pro me dulezite..

joudic*

no dobre, ale lidi se musi pritahovat, kor ve dvaceti, kdyz je nekomu bricho neprijemne a da se s tim jednoduse neco udelat behem pulroku, je to vetsi dukaz lasky nez byt mily, pozorny a nosit ruze kazdy den... nicmene to by melo napadnout cloveka samotneho, a ne aby mu to partnerka musela rikat, aspon ja to tak mam

eivlis*

S tim co pisete naprosto souhlasim.. Jinak samozrejme, ze je to o te tzv.chemii a bud te ten druhy pritahuje, nebo ne a muze vypadat jakkoliv a zhubnout 15 kg pro chlapa co ma nadvahu by nemel byt zas takovy problem.Muj tak zhubnul opravdu behem asi pul roku a jen zmenil zivotospravu, alias klasika jako hlavne rano snidat, jist potom lehce co 3 hodiny, hodne pit a vecer dat veceri nepriteli jak se rika.Ted si uvedomuju, ze i tu veceri kolem 17h.si dal i kdyz lehkou, ale hlady netrpel jak rikal..Jen to vse dodrzet a hlavne vydrzet..

hodnocení

0x

Pokud máte už teď problémy s tím, že se Vám nelíbí chlapcova postava, rozejděte se. Je to pořád lepší, než s někým chodit ze soucitu. Co byste třeba teď ještě dokázala kapku tolerovat, za 10 let už neskousnete. Už teď se za něj ve společnosti stydíte, jak sama píšete.

Měli jsme bezvadného kamaráda - příjemný, milý, uměl vyprávět, každému se snažil pomoci. Ale co do vzhledu nebyl žádný manekýn. Začal chodit s hubenou dívkou, došlo až na svatbu. Pak se jim narodilo mrně. A mladá paní najednou obrátila o 100% a že prý ho už nechce, že se jí nelíbí, že prý je tlustý a rezavý. A že se chce rozvést. Což se taky stalo.

Odsuzovali jsme ji všichni, kdo mládence znali. To neměla oči, když s ním chodila? Byl takový přece vždycky. Proč jí to začalo vadit až za pár let? Přitom povahově - nesehnala by hodnějšího kluka.

Proto, pokud Vám nevyhovuje, useknout to raději včas, než si na sebe zvyknete. Stejně by jednou byli dva nešťastní, proto to raději skončit včas. Jistě si najdete takového, který se Vám bude zamlouvat líp. Je to prostě život a nic Vás nenutí být s někým, na kom se Vám něco nelíbí. Jaga.

Takže zatím s klidem vybírejte. Po svatbě už by to tak lehce nešlo. ;)

nico13
hodnocení

0x

Neni duvod to prodluzovat. Podle me jsi nemela ani vztah zacinat, nema to vyznam. Bude ti toho vadit cim dal vic a pokud se pres to nezvladas prenest uz na zacatku, bude to pak jeste horsi.

Ja bych si treba nikdy nezacal s nekym, kdo chodi do hospody nebo kouri a rozhodne bych nespolehal na sliby, ze prestane..

Takze budto ho ber takoveho jaky je, nebo se rozejdete. Nic mezi tim

hubenour
hodnocení

0x

"Vadí mi že jsi tlustej a nic s tím neděláš. S tlusťochem být nechci, tak buď zhubneš nebo se rozejdeme. Začni hned, ráda ti s tim pomůžu a doufám že zhubneš. Nerada bych tě ztratila." Pokud se nic nezmění tak se rozejdi, nemá to smysl - tlustej bude pořád. Hubnout musí chtít on sám a něco pro to udělat. Ty ho k tomu můžeš rozhoupat...

Pro hubnutí platí hejbat se a nežrat = jíst všechno, hodně zeleniny, nevynechávat maso ani sladké atd, celkově tak aby příjem byl o neco menší než výdej. Hejbat se = dostatek aerobního pohybu, ideálně procházky s hůlkama, kolo, plavání, běžky atd. 4x týdně 2 hodiny. Pokud se po práci půjde projit a pak si dá pivko tak OK, ale pokud si jen sedne a dá 3 kousky tak to je špatně...

Cajthamlová a jste to co jíte...

damika*
hodnocení

0x

Ono to určitě nebude jednoduché, na to se připrav.Já by sem s ním trávila více času, kdyby sem ho opravdu měla ráda. Zvala bych ho k sobě domů, vařila chutné zeleninové pokrmy, nebo ugrilovala, musí přijít na to, že zdravé jídlo neznamená hnus. Pak by sem ho vytáhla na procházku, někam do lesa a tam si s ním užívala,,romantické chvíle,, :) pak by sem ho vzala k sobě domů a pustila by sem mu video, kde lidi změnili svůj život, nebo jak škodí nezdravé jídlo ze supermarketů atď.,posílám videa eujuicers.cz/... a pak bych mu řekla, že mi záleží na jeho zdraví a že mu VĚŘÍM, že to dokáže. Já si totiž myslím, že opravdu nikdo nechce být tlustý, ale málo kdo to zvládne bez podpory.No a pak bych dodala, miluji tě :) no a takhle bych pokračovala,učila ho jíst zdravé věci,dělala bych mu svačiny, třeba avokádovou,olivovou pomazánku atď...no a s tím pivem bych dala najevo,že se mi to nelíbí,úplně bych to nezarazila, mělo by to opačný efekt,ale věřím,že by to omezil. No a pak bych sledovala, jak mu to jde a kdyby to vypadalo,že na to prdí,tak by sem se na něj vy...

culdabulda1*

- ale - pokud má tloušťku tzv. "v genech" - tak to nebude asi jenom o jídle ! ... udržet si přiměřenou váhu je pak celoživotní řehole a málokdo to vydrží - to aby pak "nedělal nic jiného" - a zvláště u muže se mi to nezdá reálné - pokud ovšem nemluvíme o váze nad ca 150 kg - tam je nutné léčení.

hodnocení

0x
On nezhubne, protože nechce. Kdyby opravdu chtěl, tak nechodí do hospody a fastfoodům se vyhýbá. I takhle na cestách se dá jíst zdravé a dodržovat životospráva. Ale tady jde jasně vidět, že jemu to takto vyhovuje, i když vám říká něco jiného. Buď totiž člověk chce zhubnout a dělá pro to maximum anebo to jsou jen plky.
Evidentně ani z vaší strany není ta správná jiskra, když jste vlastně byla do vztahu ukecaná a celou dobu o něm pochybujete. Tohle bylo už od začátku špatně.
Hledejte dál, oba máte stále dost šanci najít svou spřízněnou duši, s kterou pak strávíte zbytek života. Bude to lepší jak pro něj, tak pro vás.

hodnocení

0x
Chodim snim , bo me premluvil. Aha... to.mi staci.
Mluvte snim o tom , pomahejte mu.

joudic*
hodnocení

0x

Kdyz to je tezko, on uz vas ma a tak ho nic netlaci to shodit... taky mam umeleckou praci, nespim pravidelne, vecne ponocuju nebo dokonce par dni nespim, piv vypiju opravdu hodne denne a i tak jsem shodil od cca unora pres 10kg. To neni zkratka zadna omluva, clovek jen musi chtit a opravdu nemusi behat, jist jako kralik apod.

Ja vam nevim... bude to pecival, ktery je takto spokojeny, da si v noci smazena kridylka, zalije pivama a posusna si. Osobne, kdyz mam divku, tak me nejake to kilo navic strasne stve a samovolne to hned shodim, nenavidim si pri sexu pripadat jak hroch. Hlavne nemuzu byt pokrytec, kdyz mam rad vychrtle divky, sam byt oplacany. Ale i tak sam pro sebe chci vypadat dobre, proto jsem se v unoru do toho pustil, at mam zas normalni vahu. Tato sebereflexe vasemu partnerovi zrejme chybi. Mam pocit, ze to skonci rozchodem.

hahanaj*
hodnocení

0x

když vám to vadí, tak prostě s ním nebuďte dál- jednoduché řešení

pepe1222
hodnocení

0x

Nějak postrádám druhou stranu mince... Co když on zhubne a vy přiberete? To pak bude v naprostém pořádku, protože budete jaká jste...

Pepe *palec*

stream.cz/... Přežijte reklamy, stojí to za poslechnutí každičkého slova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]