Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud jsem v pátek objednala a složila zálohu na zájezd do Řecka 3000,- a ted v pondělí bych jej chtěla zrušit, popř. vyměnit, vrátí mi peníze, nebo si je nechají nebo budeme muset ještě něco doplácet?
To záleží,co máte ve smlouvě . Cituji výklad NOZ: spotřebitel se musí přesvědčit, zda poskytovatel zájezdu uvedl ve smlouvě výši odstupného pro případ,že zákazník od smlouvy odstoupí. To říká § 2527 Občanského zákoníku. Pokud ve smlouvě nic uvedeno není, žádné odstupné mu neplaťte. Je to jeho chyba a za chyby se platí.. Opakuji - ve smlouvě,ne v obchodních podmínkách,jak někdo tvrdí. Pokud budete mít problém, můžete mi napsat na jmhad@ seznam.cz
Zájezdy do zahraničí nejsou laciná záležitost. Proto bych vybírala opravdu pečlivě a zodpovědně. Ne že v pátek objednám a v pondělí chci zrušit. Někteří lidé fakt nevědí, co by.
Kdybyste byla majitelkou nějaké CK, také by se Vám nelíbilo, kdyby lidé vybírali, následně rušili, vybírali další...
Jak to bude, Vám řeknou v CK, každá to může mít nastaveno jinak. Já bych složenou zálohu asi nevracela, pokud by ke zrušení zájezdu nedošlo třeba kvůli závažnému onemocnění, ale jen tak pro nic za nic. To není rohlík, ale drahá záležitost, kterou jste si měla dobře promyslet. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.