Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vypořádat se stresem v práci?

Od: peter18 odpovědí: 14 změna:

Ahoj, trošku to zkrátím,protože by to nikdo nečetl. Několik let sem si přál dělat vysěnou práci přjímacího technika v autorizovaném autoservisu a když se mi to konečne povedlo,tak po roce zjišťuji,že to asi za nic nestojí. Plat je naprosto podprůměrný za tu šílenou odpovědnost. Pracovnín dobu jsme ještě nikdy neměl 8 hodin,ale průměr mám mezi 10-13 hodinama každý den, přesčasy samozřejmě neplacené a náhradní volno si nestíhám vybrat během měsíce nasbírám průměrně tak 15 hodin . To,že jsme nadřízený chlápům o 15-20 let starším,kteří samotřejmě dělají vše podle sebe a málokdy poslechnou ani nezmiN´ji někdy mě hodně stresují a deptají,ale co mě nejvíc štve je to,že můj kolega dělá krom přijímání i záruky a to je něco nepředstavitelného.Celý rok se chystám na to,žen se to začnu učit,protože on vyhrožoval pořád,že odejde a spadlo by to na mě ,ale ta pracovní doba je tak plná,že bychom museli chodit o víkendu. Děláme staršně moc aut denně opravdu proti jiným servisům o třetinu více. cca 13-20 aut. a i tak nás vedení tlačí k větším a větším obratům. Tento měsíc nám dalo plán na určitou částku a když nesplníme půjdem mi vedoucí o 2500 kč dolů s platem a neřeší se,že lidi budou na dovolených. Ale o chci říct díky brutálně zaplněnmu servisu nemá kolega čas řešit záruky má otevřených 200 záručních zakázek i rok z5 a řešení je jediné odepsat to na jiné auto nebo a nebo jiný podvod. a z tohodle důvodu tu práci nechci dělat ani omylem nechci aby mě zavřeli kvůli tomu,že nás vedení tlačí abychom dělali nemožné a plat měli o 10 tis menší než v jiných servisech.

A minulý týdne kolega přišel a řekl mi,že jde asi pryč a ať si s tím dělám co chcu. Takže mě polil takový stres,že se chcu oběsit. Mám i tak dost osobní problémy na psychologa tohle mě dorazí. I kdybych se naučil ty záruky dělat a je to opravdu dost složité,tak bych tam musel být opravdu třeba 16 hodin denně a soboty neděle neplaceně abych něco vůbec vytvořil.

Vím co je to odejít pryč aníž bych měl najítou práci už se mi to stalo a byl jsem 3 roky na pracáku,ale tahle práce mě tak vysiluje a ničí,že se můj zdravotní stav přes rok zhoršil opravdu neskutečně a říkám si kdybych raděj někde dělal ve výrobě a měl čistou hlavu a ve 2 razil případně měl zaplacený přesčas a makal jak šrub vpohodě.,ale Jak se tak dívám žádná práce není v dohlednu a co tak můžu dělat, když mám praxi ve všem tochu,ale pořádně nic neumím krom prodeje .

Ještě k těm zárukám : myslím si,že kolegu nepustí na dohodu a budocu chtit aby al všchny zakázky dopořádku,ale všechny nikdy neudělá a než odejde ,tak se nestihne najít náhrada ani omylem, takže další přesčasy díky tomu,že bude chybět člověk. Vím,že hledáme 5 měsíců mechanika a všeci si našli lépe placené místo.

Jak by jste to řešili? vzdali by jste to taky a nechali se hodit zasena dno?je pravda že před lety na pracáku sem stres měl,že nemám peníze,ale byl jsem štastný v osobním životě. Nyní nemám už 2 roky partnerku a v osobním životě se ubíjím v depresích

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

odpoved*
hodnocení

3x

A teď si vezměte, že někde takto pracuje táta od rodiny, přijde domů vyčerpaný a má se učit s dětmi, pomáhat manželce, nakoupit, nějaké domácí práce atd. Vy jste mladý a svobodný. Je to těžká situace, co popisujete, ale každý to psychicky nezvládne bez následků na zdraví, každý není splachovací. Proto se neničte a najděte si jinou práci.

vklus
hodnocení

2x

Když na to nemáš, když tě ta práce sejří tak odejdi co chceš jiného.

Stejně jako jiná stresová povolání to i odolní lidé vydrží dělat chvíli třeba max pár let a pak musí odejít.

Jen někdo má tu hranici snesitelného a zvládnutelného stresu výš a někdo níž.

hodnocení

2x

Nemá cenu si ničit zdraví. Pokud vedení neocení, že vás tam mají, a dlouhodobě neřeší nedostatek lidí, začněte se poohlížet jinde. Pokud dal kolega výpověď, možná by stálo za to si s šéfem promluvit, že když se podmínky nezlepší, končíte taky. V jiném servisu by vás nebrali? To že neinzerují neznamená, že se člověk nemůže poptat, třeba by nějakou obdobnou práci pro vás měli.

peter18
hodnocení

No nevím jetsli brali kolega je tady 5 let a nenašel za tu dobu v regionu tuhle pozici, všchno je Brno nebo Praha a navíc chtějí vždy praxi 3-6 let a já budu mít rok což je nanic. Já se zařekl,že to tam vytrpím za nízký plat minimálně 3 roky,ale, s tím,že budu dělat čistě technika ty záruky jsou moc na palici a na kriminál.

majsterjoe*

Jak na kriminál. Ty za to přece nemůžeš, máš taky své nadřízené, tak ať se starají oni. A že tě neposlouchají podřízení? Tak si musíš umět udělat pořádek. A to rychle nebo ti to přeteče přes hlavu a jednou vybouchneš.

trcrjz
hodnocení

1x

A co řešíš? Ženskou nemáš, děti nemáš, vypadni a najdi si práci v Brně nebo v Praze. Na tohle bych se teda mohla vy**at, stres, přesčasy, plat neodpovídající. Žiješ jen jednou a tady vyloženě zabíjíš roky života. A proč...

belkvl*

Tak to je jeste fajne :) Horsi to maji extrerni servisni technici co jezdeji po firmach kde hodina prostoje stoji x milionu korun. Hezky pak pritom tecou nervy kdyz hledas zavadu a pritom za tebou stoji cele vedeni porad se ptaji na kdy to bude..

hodnocení

1x

Já si myslím, možná úplně špatně, že tu práci příliš prožíváte. Příliš si ji pouštíte do hlavy a do srdce. Není to třeba! Je to jen práce! Jen způsob obživy. *hej* Je potřeba to takhle brát. Jako součást života, nikoliv smysl života. Vím, že to asi nejde, ale je potřeba to takhle vidět a tak tomu určit místo ve svém životě. Něco se povedlo, něco ne. Nic se neděje, z toho se nestřílí, jak se říká. Život je o něčem jiném, než autoservis! Naučte se to! Najděte si, ikdyž chápu, že moc času nemáte, něco, co život udělá hezkým. A servis nakopejte někam na okraj. Nedovolte, aby autoservis dirigoval váš život. Práci nechejte v dílně a za jejim prahem začíná něco, co je fajn! Naučte se to! *hej*

xccal
hodnocení

0x

Šel bych hned pryč.Jen z Vašeho potu někdo pěkně tyje a má se jako prase v žitě za cenu Vašeho zdraví.Jste mladý,tak začněte jinde.Když nejde o život nebo zdraví jde o hovno

peter18
hodnocení

Jo jenže jak sem zdůraznil těžko se někde začíná bez praxe. Jsme 8 let po škole dost dlouho sme byl na pracáku a obor comám vystudovaný už dávno neumím a nikdy mě nebavil,takže táhne mě to hlavně k autům,ale mechanika dělat nemůžu,protože nejsu vyučený ani mi to moc nejde spíš mi to sedí na to přijmu a jednat s lidma a prodávat služby.

Jak říkám ty průsery co tam jsou nyní, by se během půl roku nasbíraly znova,protože na to prostě chybí člověk a firma by ho nidky nezaplatila oni prostě chtějí hrabat. Zajímavé je,že rok se hleda řediltel autosalonu s nástupním platem 35 tis což je smao o sobě směšné takový plat má každy vysokoškolák v Brně po škole,ale nakonec se nikdo nepřijal a tím se přece ušetřilo dost peněz,ale oni stále dělají,že mají málo a dřou nás z kůže.

xccal

No tak než něco najdete tak holt budete na pracáku.Jde snad o život?Než si zadělávat na průser s nějakými hajzlíky co chtějí podepsat kdoví co a ničí vám zdraví..Až něco rupne tak to bude jen na Vás

peter18
hodnocení

Mě sere,že sme něco konečně dokázal dostal se na celkem slušnou pozici za kterou se nestydím,a nyní to vzdám. Rodiče mě vyčítají,že vždcky všchno vzdám. kdysi jsme odesěl z práce sice u mašiny,ale měl sem tam naprůměrný plat na to,že byl rok 2011. Prej nikde nevydržím a ic se mi nelíbí,ale já podotýkám,že práce jako taová mě baví aj s těm chlapama na sebe řvem,ale za 2 dny je klid a pohoda,ale ty záruky prostě na to nemám a to má kolega za to příplatek 1500 zbývající cca 3 tis má z důvodu,že tam je prostě 5 let a já jen rok a proto mám o cca 5 tis čistého míň

majsterjoe*
Hele vydrz aspoň rok, jsi přijímací technik, máš pod sebou lidi a to už se v zivotopise docela dobře vyniká. A rok praxe je už fajn. Je spousta servisu, autobazaru kde takové lidi klidně vemou a jejich morálka bude jiná než zazivas teď. Hodně štěstí. P.s. Nenechej ze sebe dělat vola, zákoník práce musí dodržovat i zaměstnavatel.

bruk600*
hodnocení

0x

Jen bych tě chtěl ujistit, že i v jiných firmách je to stejné a tak mám obavu, že si jinde těžko polepšíš. Snad jen se dostat do státního, ale tam už je obsazeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]