Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Realitka a hypotéka?

Od: hankas® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dnes jsme se v práci dohadovali, zda jde prodat byt přes realitku ,kde se ještě splácí hypotéka,

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jde po dohodě s bankou, která hypoteku poskytla.

Ano,banka o tom musí vědět.Ale přes realitku bych to neprodával,to jsou vyhozené peníze.Tím,že na tom bytu má banka zástavní právo,tak má do náležitostí kolem prodeje dost co mluvit,takže jí veškeré smlouvy o prodeji budete muset předložit a bude-li mít nějaké pochybnosti,smlouvu Vám vrátí k přepracování (tím Vás nechci strašit,ale prostě se jen chrání) a tím pádem částečně i Vás.

hodnocení

Jedná se o kolegu v práci, já naštěstí takové starosti nemám, jen jsme se tak dohadovali.Rozvádí se a říkal, že manželka chce byt prodat a vyplatit ho. Tak jsem si myslela, že ten dluh u hypotéky zaplatí nový majitel a o to bude mít lacinější ten byt :)

nickii

Kdyz to napisu zjednodusene, banka vycisli aktualni dluznou castku a da souhlas k prodeji. Banka kupujiciho prevede tuto castku primo do banky kolegy a prevezme si zastavni pravo ( v pripade ze kupujici bude hradit pres hypo). Prodavajici tedy tyto penize ani neuvidi, pokud bude prodejni cena vyssi, prodavajici si urci komu a kolik pujde na ucet. To vse musi samozrejme byt ve smlouve. Jak je uvedeno vyse, banky maji sva pravidla a podle toho tedy musi smlouva vypadat

A nastane-li tato situace mimo výročí hypotéky, zaplatíte ještě tučnou pokutičku bance za předčasné ukončení hypotéky.

hodnocení

Naštěstí se mě to netýká :)

marrika
hodnocení

0x

Dobrý den,

myslím, že je to možné ale musela byste nejprve hypotéku bance splatit a pak teprve dům prodat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]