Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám velmi silnou alergii skoro na všechno co kvete. V průběhu života se mi o hodně zhoršila, teď je mi 19 a nezabírají mi žádné léky. Ještě vloni jsem brala Ewofex 120 a Clarinase každý den, s tím se to dalo zvládnout, a když jsem si vzala Ewofexy 2, skoro jsem ani nevěděla, když jsem prošla kolem posečené trávy. Bohužel letos beru dvojnásobnou dávku toho co loni, ale vůbec mi to nezabírá, jsem úplně opuchlá, o slzení a pálení očí ani nemluvě. Samozřejmě s tím přicházejí další zdravotní problémy, dostávám pravidelně každé léto záněty dutin a nosohltanu, každou chvíli jsem u obvoďáka se zánětem spojivek, víček či s ječným zrnem. Doktorka mi tvrdí, že žádné silnější léky se tu nedostanou, nechce mi pomalu ani předepisovat Clarinase, protože je v ní pseudoefedrin. Injekce mi loni rozmluvila, nakonec jsem ji přemluvila na tablety pod jazyk s nějakým oslabeným alergenem - Oralair. Byla to úplná hrůza, tablety jsem brala asi týden, a pak jsem musela přestat, protože jsem se bála, že se udusím nebo dostanu anafylaktický šok, způsobovalo mi to naprosto šílené otoky. Teď jsem vážně zoufalá, alergie mě omezuje v normálním životě, nedovedu si představit v tomto stavu chodit do práce. Neumím si ani představit, jak bych s tak silnou alergií mohla mít děti, protože bez antihistaminik prostě nevydržím cca od konce dubna do konce září. Prosím poraďte, jak alergii zmírnit a jestli nevíte o lécích, které by byly silnější než výše zmíněné. Budu ráda za každou radu, děkuju.
Dobrý den, rychlé řešení asi není. Dle mé zkušenosti se neobracejte na alergologa, ale vyhledejte přímo specializované pracoviště. Taky jsem jezdil k alergologovi a stejně jsme končili u antihistaminik a připadně u léčby kapičkami. Přes zimu - 1x denně na lžičku a zvyšovat dávku a stejně jsem prodělával přes léto stále atmatické záchvaty. Až ve fakultní nemocnici mi pomohla vakcinace injekcemi. U mě to obnášelo vyšetření na co jsem konkrétně alergický a podle toho mi namíchali nějaký koktejl-vakcíny. Potom jsem musel na na injekce jezdit 1x měsíčně po 4 roky, ale vyplatilo se mi to. Jinak přeji hodně štěstí a doufám, že moje rada pomůže, protože dobře vím jak to dokáže ničit život.
A co vyzkoušet úplný opak? Alergie je přehnaná reakce organismu na alergen, který vlastně ani není nijak škodlivý a není třeba se mu bránit. Antihistaminika zastaví přehnanou reakci organismu. Ale existuje i způsob, jak na alergen tělo navyknout. Je to tzv. desenzibilizace, kdy se alergen dávkuje pomocí kapek ve velmi malém množství a dávka se postupně zvyšuje. Je to běh na dlouhou trať ale pomáhá to. Zeptejte se svéh lékaře, nebo najděte jiného. A co se týká těhotenství, pokud musíte brát léky do konce září, tak bych se holt snažila otěhotnět od října do prosince. Čím mladší plod, tím je k lékům náchylnější, takže hlavně v prvním trimestru je vhodné se léků vyvarovat. Ale stejně se na všech lécích píše, že i když v těhotenství ne, tak pokud to má význam pro matku, brát se mají.
já bych to viděl taky na léčbu alergenama... jsem taky alergik... prach a pyly.. asi před 2 lety jsem při práci se senem dostal do sebe značnou dávku a kupodivu se mi to od té doby hodně zlepšilo.. něco na tom asi bude... i když u každeho to muže fungovat jinak.. vaše reakce jsou očividně velmi silné.. asi bych se taky obával komplikací...ale moje alergoložka mi řekla, že s alergeny se začíná od podzimu.. (injekce).. jestli jsou i nějake kapky, nevím..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.