Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Souhlas se stěhováním

Od: panq odpovědí: 7 změna:

Milí rádci, jsem rozvedený a s bývalou ženou mám devítiletou dceru, která byla svěřena do péče matky. Já platím výživné a mám nárok na návštěvy (návštěvy dle dohody, pracujeme oba v nepřetržitém provozu). Bývalá manželka dceru proti mě navádí a ta nestojí ani o mé návštěvy, natož aby byla třeba na víkend u mě. V kontaktu jsme velice málo, bývalá žena radši s dcerou odjede a v dobu, kdy jsme dohodnuti, že se na dceru přijedu podívat, nejsou doma. Tahle situace mě dost ničí.

Teď jsem se od vlastně cizích lidí dozvěděl, že se chce bývalá žena odstěhovat na druhý konec republiky. Že jen čeká na konec školního roku a od července už bydlí jinde. Volal jem do školy a tam mají opravdu nahlášeno, že se stěhují. Bývalá žena nereaguje na mé telefonáty, doma se nechává zapírat atd. Můžu se tomuhle jednání nějak bránit? Nechci o dceru přijít úplně...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Řeknu to na rovinu - vzdej to. Dcera je přidělena matce a ty nemůžeš ovlivnit, jestli se má stěhovat nebo ne. Můžeš se sice obrátit na soud, aby určil termíny návštěv, ale k čemu ti to bude? Najedeš spoustu kilometrů a zjistíš, že je dcera nemocná nebo nejsou doma a pod. Budeš honit sociálku v jejich bydlišti? Bude tě to stát peníze, čas, nervy. Dcera teď o tebe nejeví zájem a tím, že se budeš domáhat svého práva, ho určitě nezískáš. Za pár let možná dcera změní názor a pokud tomu tak bude, tak si cestu k sobě najdete.

doplněno 06.06.15 19:43:

Ver - Realita bývá daleko tvrdší, než blbost. Řešení přes soud? Prakticky? Soud nebude platit cestu, ani zařizovat případně volno u zaměstnavatele pro jednání s úřady. Takže oficiální cestou? Pokud máš dost peněz a volného času, s chutí do toho.

ver*
Tak to je pěkná blbost, co jste napsal. Pokud to teď vzdá, může o dceru už navždy přijít. Stěhování sice nezabrání, ale ty návštěvy se řešit dají. Klidně bych to řešila přes ten soud a pokud by dělala naschvály,tak přes tu sociálku. Je třeba s dcerou udržovat kontakt a když bude u otce, snažit se s ní vztah prohlubovat. Jinak o ni může přijít napořád.
doplněno 09.06.15 00:36: Já tu realitu moc dobře znám. Můj brácha byl přesně v pozici dcery. Od šesti svého otce nevídá, je mu teď 15 a už ho znát nechce. Upřímně - vlastní dítě by mělo stát za vše. Pokud nestojí, jste sobec co kvůli penězům a problémům zapomene na vlastní krev.

hodnocení

2x

Pokud platíte výživné, tak se obraťte na soud. Navštěvy budete mít sice určené, ale bude vám jí muset dát. Když ne, tak si povoláte na pomoc policii. Extrém.

Stěhování jí asi nepřekazíte, ale bude vám dceru muset přivést, nebo vám jí dát na víkend, prázdniny atd.

panq
hodnocení

Nechtěl bych přijít o dceru, ale asi máte pravdu. Tahat se po soudech s nejistým výsledkem se mi moc nechce, hlavně když napovídat něco dítěti je tak snadné. A přitom před rozvodem jsem měl s dcerou bezvadný vztah :( .

fialka*
hodnocení

0x

Asi bych informovala sociálku, žádala radu apod. Třeba i soudkyni informovala o schválnostech, co ex vytváří.Stěhování nezabráníte, ale možná by šlo udržovat kontakt přes sociálku v novém bydlišti Vaši dcerky apod. Držím palce.

webbiecz*
hodnocení

0x

To je těžké... Překazit jí stěhování nemůžete, Pokud se obrátíte na soud, můžete dosáhnout stanovení návštěv. Otázkou však je, zda to bude fungovat a jak moc vy budete chtít dceru tzv, nutit, aby se s vámi vídala. Říkáte totiž, že ji bývalá manželka navádí proti vám a dcera se s vámi moc vídat nechce. Tohle se zřejmě bude stupňovat a dcera moc nebude o schůzky s vámi stát. Zvlášť když jí někdo bude nutit. Nemůžete ji přinutit, aby vás tzv. měla ráda. Ať už je ten postoj dám čímkoliv, klidně i tím, že jí to tlačí její máma do hlavy.

Můžete zkusit doufat, že až bude dcera starší, cestu si k vám sama najde... a nebo nenajde. To se dopředu nikdy odhadnout bohužel nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]