Nejste přihlášen/a.
Chci poradit.Mám hypoteku a pujčku,stratila jsem zaměstnání a po žádosti na insolvenci mi soud zamitl tuto žádost. Podal na můj dům konkurz.Je ještě nějaky naděj jak normalně žít.Jako bezdomovec už nemám šanci si naji zaměstnaní.Do kdy musím opustit dům.Prosím poraďte!
Insolvence je neschopnost splácet svoje dluhy. Pokud to soud uzná (prohlásí), existuí 3 způsoby řešení, soud určí 1 z nich. Jedním z nich je konkurz a další je oddlužení. Konkurz znamená, že ins. správce prodává věci úpadce a z utržených peněz platí věřitelům úpadce. Věci z podstaty prodává ins. správce, souhlas nebo součinnost úpadce k tomu nepotřebuje. Pokud ins. správce prodá nemovitost úpadce, tak kdy se nemovitost předává kupujícímu záleží na textu kupní smlouvy. Nový majitel může původního vlastníka-úpadce nechat soudně vystěhovat. Přihlášený trvalý pobyt úpadce v prodané nemovitosti je o evidenci obyvatel a jinak nic neznamená, rozhodně kvůli tomu nemůže úpadce obývat nemovitost, která mu už nepatří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.