Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce bývalé manželky

Od: jendav odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, bývalá manželka měla před manželstvým dluhy které neplatila a dva dny před rozvodem mi přišla její exekuce naplat. Jak se proti tomu mám bránit. Když jsem nevěděl že má dluhy a vše vyplinulo až v manželství

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, vše se ukázalo až v manželství, ale nic se v manželství asi neřešilo. Jinak by se v manželství splácelo, přebírala by se varovná pošta a komunikovalo by se s věřitelem, aby se předešlo exekuci. Zkuste kontaktovat exekutora a domluvit se s ním. Zdravím!

louka*
hodnocení

1x

Podle druhého odstavce výše citovaného ustanovení § 262a občanského soudního řádu je navíc možno postihnout výkonem rozhodnutí i mzdu toho manžela, který se na zadlužení nepodílel, stejně tak jeho účet, případně jiná majetková práva. Takový způsob exekuce však připadá v úvahu pouze tehdy, jedná-li se o dluhy, které patří do společného jmění manželů, tedy nevznikly jednomu z manželů před uzavřením manželství. Zde si dovoluji upozornit, že skutečnost, zda je určitý dluh součástí společného jmění manželů či nikoliv, musí prokázat manžel postižený výkonem rozhodnutí, tj. ten, který se na vzniku dluhu nijak nepodílel.

Zdroj a kompletní info zde:

hajduk.cz/...

Takže, chtělo by to právníka, nebo jestli si troufáte, tak sám exekutorovi prokázat, že dluh manželky není součástí SJM tak, jak se píše na stránkách, na který jsem dala odkaz.

lidus*
hodnocení

1x

Šikovný právník najde kličku, třeba to, že peníze použila jen a jen pro svoji potřebu. Právní rady nejsou zrovna levné, zvažte zda ten dluh není menší než cena právníkovi. .

doplněno 06.06.15 22:05:

Diesel, dobrá odpověď jen by nesměl nějaký tupec napsat zákon úplně jinak a ten říká, že i dluhy co jste o nich před svatbou nevěděl jsou i vaše.

hodnocení

0x

Bez ohledu na vše mi to přijde divné.Jak dlouho jste byli svoji ,že jste toto zjistil až nyní?

Osobně bych se protoi rozhodnutí exekutora ve Vašem případě bránil bez ohledu na cenu právníků-Vy jste dluh nezpůsobil tudíž nevidím proč byste měl řešit dluhy nějaké ženy byť bývalky,která dluhy udělal ještě před sňatkem s Vámi!Dluhy nevznikly v době kdy jste byli svoji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]